I Love Cheese

Laatste recept

Aardbeienijs met St Môret op “charlotte” wijze

  • 20min
  • Budgetvriendelijk
Ontdekken
Bezig met laden
363 recepten gevonden

Gevulde aubergines gegratineerd met Saint Albray

Gevulde aubergines gegratineerd met Saint Albray een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Saint Albray 200 g
  • aubergine(s) 4
  • tomaten 4
  • rode paprika 2
  • ui 1
  • olijfolie
  • tijm 1 theelepel
  • peper
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gevulde aubergines gegratineerd met Saint Albray

10 minuten

Bruschetta’s van Caprice des Anges met gegrilde paprika’s

Bruschetta’s van Caprice des Anges met gegrilde paprika’s een picknick Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Caprice des Anges 1
  • rode paprika 1
  • gele paprika 1
  • boerenbrood 12 sneetjes
  • knoflook 2 eetlepels
  • bieslook 3 eetlepels
  • olijfolie
  • poivre
1. Verwarm de oven voor op 180? (th. 6). Wikkel elke paprika in aluminiumfolie, leg ze op een bakplaat en zet ze 25 minuten in de oven. Haal de paprika's uit de oven en doe ze in een "diepvrieszak". Laat ze 15 minuten afkoelen.
2. Haal de paprika's uit het plastic zakje en dan uit de aluminiumfolie. Ontvel ze, verwijder de steel, de pitjes en het kookvocht. Snij het vruchtvlees van elke paprika in reepjes.
3. Leg de sneetjes boerenbrood op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet ze ongeveer 4 minuten onder de ovengrill: ze moeten goed geroosterd zijn, maar mogen niet bruin worden (je kunt ook een broodrooster gebruiken). Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
4. Pel de knoflookteentjes en wrijf er het geroosterd brood mee in. Besprenkel ze met een scheutje olijfolie en bestrijk ze met Caprice des Anges. Leg er de reepjes rode en gele paprika op, kruid met een draai van de pepermolen en leg 2 of 3 takjes bieslook op elke bruschetta. Serveer meteen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Bruschetta’s van Caprice des Anges met gegrilde paprika’s

10 minuten

Hapjes van gerookte zalm met Chavroux

Hapjes van gerookte zalm met Chavroux een snack Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • roeryoghurt 2 eetleepels
  • citroensap
  • dille 2 eetlepels
  • palmharten 200 gr
  • gele paprika's 2
  • eikenbladsla 1
  • Pyramide Chavroux Natuur 1
  • gerookte zalm 4 sneetjes
  • olijfolie
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Hapjes van gerookte zalm met Chavroux

10 minuten

Stoofpotjes met Maroilles Fauquet

Stoofpotjes met Maroilles Fauquet een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • varkensvlees 400 g
  • aardappelen 4
  • witloven 4
  • sjalot 1
  • bier 25 cl
  • verse room 1 eetlepels
  • boter 40 gr
  • bruine suiker 2 eetlepels
  • sojasaus 2 eetlepels
  • Maroilles Fauquet ® 6 sneetjes
1. Doe de geschilde en in grote blokjes gesneden aardappelen in een pot met gezouten koud water, breng het water aan de kook en laat de aardappelen dan 15 minuten garen. Giet de aardappelen af.
2. Doe ze in een kom en prak ze met een vork. Voeg de room, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng en zet aan de kant.
3. Snij het varkensvlees in blokjes, wentel het de bloem en bak enkele minuten in een sauteerpan in 20 g boter. Kruid met peper en zout. Zet aan de kant.
4. Voeg 20g boter toe aan de sauteerpan met de vleesjus en stoof de gesnipperde sjalot en fijngehakte witlofstronken (zonder barten). Voeg de bruine suiker, de sojasaus, het laurierblad en de Maroilles Fauquet toe en kruid. Laat slinken. Voeg het bier toe en laat opnieuw inkoken. Zet aan de kant.
5. Verwarm de oven voor op 180? (th. 6).
6. Schep de puree in de stoofpotjes, dan het vlees en tot slot het witlof en zet ze 15 minuten in de oven.
7. Dien onmiddellijk op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Stoofpotjes met Maroilles Fauquet

30 minuten

Lolly’s met zalm en Caprice des Anges

Lolly’s met zalm en Caprice des Anges een aperitief Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Caprice des Anges 1
  • zalmmoot 125 gram
  • dille en bieslook 2 eetlepel(s)
  • maanzaadjes 2 eetlepel(s)
  • specerijen (paprika, kaneel, piment d'Espelette) 2 eetlepel(s)
  • gehakte, geroosterde hazelnoten 2 eetlepel(s)
  • de geraspte schil van een halve citroen
  • peper en zout
  • zachte, volle boter 40 gram
  • houten prikkers
1. Kruid de zalm met peper en zout en bestrooi met citroenschil.
2. Stoom de zalm gaar en laat afkoelen.
3. Plet de zalm met een vork, voeg geleidelijk aan de Caprice des Anges en de zachte boter toe.
4. Mix alles tot een glad geheel.
5. Zet twee uur in de koelkast.
6. Gebruik twee theelepels om van de Capriceroom bolletjes te vormen. Rol ze in de maanzaadjes of de noten of het specerijen- of kruidenmengsel en steek er een houten prikker in. Zet de bolletjes opnieuw in de koelkast. Herhaal tot alles op is.
7. Neem de lolly's net voor het serveren uit de koelkast.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Lolly’s met zalm en Caprice des Anges

30 minuten

Salade van krokante pancetta en champignons gevuld met rucolapesto en Grana Padano Giovanni Ferrari

Salade van krokante pancetta en champignons gevuld met rucolapesto en Grana Padano Giovanni Ferrari een bijgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Geraspte Grana Padano van Giovanni Ferrari® 25 gramme(s)
  • niet al te grote Parijse champignons 250 gram
  • pancetta in fijne plakjes 150 gram
  • geroosterde pijnboompitten 25 gram
  • schoongemaakte rucola (50g) 1 zakje(s)
  • een goed handvol schoongemaakte sla naar keuze 4
  • olijfolie
  • balsamicoazijn 3 eetlepel(s)
  • mosterd 0 theelepel(s)
  • peper en zout
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Salade van krokante pancetta en champignons gevuld met rucolapesto en Grana Padano Giovanni Ferrari

30 minuten

Sint-Jacobsnoten en asperges gegrild met vanilleolie en Grana Padano Giovanni Ferrari

Sint-Jacobsnoten en asperges gegrild met vanilleolie en Grana Padano Giovanni Ferrari een hoofdgerecht Groot budget Ingrediënten
  • Grana Padano vlokken van Giovanni Ferrari (80g)® doosje(s)
  • verse Sint-Jacobsnoten gram
  • groene asperges bussel(s)
  • citroensap
  • kervel takje(s)
  • peper en zout
  • olijfolie
  • zachte vanillepeul(en) 1
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Sint-Jacobsnoten en asperges gegrild met vanilleolie en Grana Padano Giovanni Ferrari

30 minuten

Mini frittata’s met artisjokharten, San Daniele en Grana Padano Giovanni Ferrari

Mini frittata’s met artisjokharten, San Daniele en Grana Padano Giovanni Ferrari een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Grana Padano schilfers Giovanni Ferrari® 80 gr
  • San Daniele ham in fijne plakjes 80 gr
  • artisjokharten in olie (nettogewicht, uitgelekt) 160 gr
  • vermicelli 65 gr
  • ei(eren) 4
  • lichte verse room 8 cl
  • bladpeterselie 12 blaadjes
  • boter 1 nootje(s)
  • Peper en zout
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Mini frittata’s met artisjokharten, San Daniele en Grana Padano Giovanni Ferrari

10 minuten

Crumble met Grana Padano Giovanni Ferrari, sperziebonen en kerstomaten

Crumble met Grana Padano Giovanni Ferrari, sperziebonen en kerstomaten een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Geraspte Grana Padano Giovanni Ferrari 80 gr
  • sperziebonen 300 gram
  • kerstomaten 300 gram
  • knoflookteentje(s) 1
  • bloem 150 gram
  • heel koude half gezouten boter 150 gram
  • olijfolie 2 eetlepel(s)
  • gedroogde tijm 0 eetlepel(s)
  • Peper en zout
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Crumble met Grana Padano Giovanni Ferrari, sperziebonen en kerstomaten

30 minuten

Risotto met aspergepunten en Grana Padano Giovanni Ferrari

Risotto met aspergepunten en Grana Padano Giovanni Ferrari een bijgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Geraspte Grana Padano Giovanni Ferrari® doosje(s)
  • groene asperges bussel(s)
  • arboriorijst gram
  • gerookte spekreepjes gram
  • ui(en) 1
  • witte wijn cl
  • warme bouillon (water + 1 blokje) cl
  • boter gram
  • olijfolie
  • peper en zout
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Risotto met aspergepunten en Grana Padano Giovanni Ferrari

30 minuten

Zandkoekjes met parmezaan

Zandkoekjes met parmezaan een aperitief Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Geraspte Parmigiano Reggiano Giovanni Ferrari (80g) 1 doosje(s)
  • bloem 100 gram
  • aardappelzetmeel 25 gram
  • zachte half gezouten boter 80 gram
  • ei(eren) 2
  • afgestreken theelepel(s) paprika 1
  • lange tak verse rozemarijn 1
  • vijfbessenpeper
  • Maanzaadjes
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Zandkoekjes met parmezaan

30 minuten

Boterham met paddestoelen en Saint Agur

Boterham met paddestoelen en Saint Agur een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Saint Agur 125 gram
  • grote champignons 100 gram
  • stronk witloof 1 eenhe(i)d(en)
  • tomaten 3 eenhe(i)d(en)
  • krulsla 1 eenhe(i)d(en)
  • platte peterselie 2 takje(s)
  • yoghurt 1 eenhe(i)d(en)
  • rode wijnazijn 2 eetlepel(s)
  • Peper
  • notenbrood 8 sneetjes
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Boterham met paddestoelen en Saint Agur

10 minuten

Uiensoep met Saint Albray

Uiensoep met Saint Albray een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • uien 4
  • Saint Albray 100 gram
  • boter 30 gram
  • kippebouillon 1 liter(s)
  • eetlepel(s)tijm 1
  • volkorendbrood 8 sneetje(s)
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Uiensoep met Saint Albray

10 minuten

Roggebrood met Passendale, tomatencompote en lookmayonaise

Roggebrood met Passendale, tomatencompote en lookmayonaise een snack Gemiddeld budget Ingrediënten
  • klein roggebrood 1
  • jonge spinazie 100 gram
  • geconfijte tomaten 1 potje(s)
  • rodewijnazijn 1 eetlepel(s)
  • olijfolie (extra vierge) 3 eetlepel(s)
  • sjalot(ten) 1
  • sneetje(s) Passendale® Classic 4
  • teentje(s) look 2
  • mayonaise 150 gram
  • peper
  • zout
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Roggebrood met Passendale, tomatencompote en lookmayonaise

30 minuten

Baguette met Passendale en basilicumolie

Baguette met Passendale en basilicumolie Ingrediënten
  • Passendale® Classic 1 pak(ken) sneetje(s)
  • ijsbergsla 1 krop
  • pancetta (Italiaans gepekeld buikspek) 12 sneetje(s)
  • kappertjes 1 eetlepel(s)
  • kleine augurkjes 4
  • tomaat(en) 1
  • zwarte olijven 12
  • bieslook
  • verse basilicum
  • enkele blaadjes spinazie
  • olijfolie (extra vierge)
  • peper
  • zout
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Baguette met Passendale en basilicumolie

30 minuten

Toast Passendale op Raclette wijze

Toast Passendale op Raclette wijze een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Boerenbrood sneetjes 4 sneden
  • Aardappelen 200 gram
  • Passendale Classic 4 sneetjes
  • droge witte wijn 2 deciliter
  • Bouillon 1 blokje
  • rozemarijn 1 takje(s)
  • sjalot(ten) 1
  • boter 50 gram
  • Dunne vleesbrood 12 sneetjes
  • Peper
  • Zout
1. Schil de aardappelen, spoel ze goed af en snijd ze in plakken van 1 cm dik.
2. Schil en hak de sjalot. Smelt de boter en voeg de sjalot toe. Als de sjalot doorzichtig is, voeg dan de aardappelen, de rozemarijn toe en overgiet het met witte wijn en het verkruimelde bouillonblokje.
3. Kook op middelhoog vuur tot de aardappelen de witte wijn hebben geabsorbeerd. Rooster de sneetjes brood, leg het vleesbrood, de aardappelen en vervolgens een plakje Passendale, dat eerder met de raclettemachine is gesmolten, op het brood.
4. Geniet ervan!

Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Toast Passendale op Raclette wijze

30 minuten