Bezig met laden
341 recepten gevonden
Raclette party herbekeken: Maki’s van prei met rauwe ham en raclettekaas

- Prei 2 nogal dikke stengels
- Rauwe ham 4 dunne plakjes
- Raclettekaas van Le Rustique 6 sneetjes
- Kervel ½ bosje
- Zout en peper
2. Snij de plakken rauwe ham in repen van dezelfde breedte als de preibladeren. Leg 3 of 4 preibladeren op elkaar, met telkens een reepje rauwe ham ertussen, en rol op tot een maki. Herhaal dit tot je 24 maki's hebt.
3. Leg op elk bord 4 maki's. Laat de raclettekaas volledig smelten in het toestel en giet over de maki's.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Raclette party herbekeken: Maki’s van prei met rauwe ham en raclettekaas
minutenIndividuele kaasfondue van Le Rustique in een broodkommetje met verse kruiden

- Ronde broodjes 6 kleine
- Fonduekaas van Le Rustique 2 pakjes
- Knoflook 2 teentjes
- Kervel 1/2 bosje
- Bieslook 1/2 bosje
- Peterselie 1/2 bosje
- Dragon 1/2 bosje
- Peper
2. Giet de kaas in een fonduepan en breng onder voortdurend roeren in 15 minuten aan de kook. Roer de helft van de verse kruiden onder de kaas en verdeel over de 6 broodjes.
3. Breng op smaak met peper en bestrooi met de resterende kruiden. Serveer met de broodblokjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Individuele kaasfondue van Le Rustique in een broodkommetje met verse kruiden
minutenKaasfondue met Le Rustique en lookbroodjes

- Lauwe melk 15 cl
- Gedroogde gist 1 zakje
- Suiker 20 g
- Bloem 450 g
- Boter 55 g
- Water 10 cl
- Zout 10 cl
- Olijfolie 6 eetlepels
- Knoflook 2 teentjes
- Bieslook 1/2 bosje
- Peterselie 1/2 bosje
- Tijm 5-6 takjes
- Le Rustique Kaasfondue Recette Savoyarde met 3 kazen (450 g) 1 pak
2. Doe de bloem, het zout en de boter in de keukenmachine en vermeng tot de boter goed is opgenomen. Voeg het water en het mengsel van melk, gist en suiker toe en kneed 5 minuten op lage snelheid en daarna nog 5 minuten op hogere snelheid (het deeg mag niet plakkerig meer zijn en moet loskomen van de randen van de kom).
3. Dek de kom af en laat het deeg op een tochtvrije, enigszins warme plaats ongeveer 1,5 uur rijzen, tot het in omvang is verdubbeld. Maak het deeg plat en verdeel het in ongeveer 30 balletjes.
4. Plaats een grote kom in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat, strijk de buitenkant van de kom in met olie en leg er de deegballetjes concentrisch omheen, zonder dat ze elkaar raken. Laat nog een uur rijzen op een tochtvrije plaats.
5. Verwarm je oven voor op 180 °C.
6. Pel de knoflook en hak fijn. Hak de kruiden fijn en rits de tijmblaadjes van hun takje. Vermeng de knoflook en de kruiden met de olijfolie. Bestrijk de broodjes met dit mengsel en bak ze 25 minuten in de oven.
7. Terwijl het brood bakt, giet je de fonduekaas in een steelpan. Laat onder voortdurend roeren 15 minuten koken, tot de kaas gesmolten is en een gladde textuur heeft.
8. Giet de kaas in de kom in het midden van het brood en dien meteen op!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Kaasfondue met Le Rustique en lookbroodjes
minutenAardappelen gevuld met raclettekaas van Le Rustique en pancetta

- Aardappelen 4 grote
- Raclettekaas van Le Rustique 8 sneetjes
- Pancetta 4 sneetjes
- Bieslook een half bosje
- Zout en peper
2. Verwarm je oven voor op 180 °C.
3. Hak de raclettekaas van Le Rustique en de pancetta in grove stukken en knip de bieslook fijn.
4. Snijd de aardappelen overlangs in twee en hol ze voor ¾ uit. Prak het aardappelkruim met een vork en vermeng met de raclettekaas van Le Rustique en de pancetta. Breng op smaak met zout en peper.
5. Vul de aardappelen met dit mengsel.
6. Schuif voor 20 minuten in de oven en dien warm op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Aardappelen gevuld met raclettekaas van Le Rustique en pancetta
30 minutenAperitiefbrood met raclettekaas van Le Rustique

- dik, rond brood 500 500 g
- raclettekaas van Le Rustique 10 sneetjes
- rode ui 1 kleine
- verse tijm of oregano 4 of 5 takjes
- olijfolie 1 eetlepel
- peper
2. Snij elk plakje raclettekaas in twee. Pel en snipper de rode ui.
3. Steek de sneetjes raclettekaas van Le Rustique en de ui in de gleuven van het brood. Bestrooi met oregano of tijm, kruid met peper en besprenkel tot slot met olijfolie (gebruik eventueel een keukenkwastje).
4. Wikkel het brood in bakpapier en schuif voor 15 minuten in een oven van 180 °C, of tot de kaas goed is gesmolten.
5. Serveer warm en laat je gasten zachtjes trekken aan de stukjes brood met kaas.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Aperitiefbrood met raclettekaas van Le Rustique
30 minutenMangochutney, rode vruchten en En Cas de Caprice

- En Cas de Caprice 4 plakjes (60 g)
- Zachte tarwetortilla 1
- Citroensap 1 eetlepel
- Korianderkorrels 10 g
- Versgeraspte gember 0.5 koffielepel
- Fijngehakte ui 1
- Geperst knoflookteentje 1
- Olijfolie 1 eetlepel
- Aalbessen 2 eetlepels
- Frambozen 20
- Mango 1 klein
- Honing 2 koffielepels
- Peper 1 snuifje
2. Schil de mango en snijd hem in fijne stukjes.
3. Verwijder de kiem en pers het knoflookteentje. Fruit samen met de fijngehakte ui in een lepeltje olijfolie en blus met citroensap.
4. Voeg de mango, de koriander, de gember en twee lepels honing toe. Kruid met peper en meng. Laat 15-20 minuten zacht worden op een zacht vuurtje en roer af en toe.
5. Haal van het vuur en laat afkoelen. Plet de frambozen met een vork in een pan. Kruid met peper. Bak 5 min. op een zacht vuurtje.
6. Haal van het vuur en voeg de aalbessen toe. Meng en laat afkoelen.
7. Vul de glaasjes:
8. Verdeel de rode vruchten over de bodem van de glaasjes en voeg daarna een laag mangochutney toe.
9. Leg er een plakje En Cas de Caprice des Dieux op en versier met de gebakken sterretjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Mangochutney, rode vruchten en En Cas de Caprice
40 minutenCarpaccio van courgette, koriander en En Cas de Caprice

- En Cas de Caprice 8 plakjes
- Courgettes 2 kleine
- Kerstomaatjes 12
- Olijfolie 4 eetlepels
- Geraspte schil van biocitroen 1 koffielepel
- Fijngehakte koriander 2 koffielepels
- Korianderkorrels 12
- Citroensap 2 koffielepels
- Peper en zout naar smaak
2. Snijd de courgettes in fijne reepjes. Leg ze in een diep bord. Giet er de marinade over en meng. Dek af met keukenfolie en zet 20 min. in de koelkast.
3. Dompel de kerstomaten enkele seconden onder in kokend water. Doe ze vervolgens in een kom met koud water en verwijder het vel. Halveer ze en verwijder de zaden. Snijd elke halve tomaat nogmaals in twee. Kruid met zout en meng.
4. Verdeel de tomaten over vier glaasjes. Leg er enkele courgetteschijfjes op. Leg een plakje En Cas de Caprice des Dieux in het midden.
5. Vul verder aan met reepjes courgette. Leg er vervolgens een plakje En Cas de Caprice des Dieux op. Kruid met peper en serveer met dunne sneetjes geroosterd brood.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Carpaccio van courgette, koriander en En Cas de Caprice
30 minutenBoterham met aardbeien frambozen en En Cas de Caprice

- En Cas de Caprice 2 plakjes
- Boterhammen 4
- Frambozen 5
- Aardbeien 5
- Basilicumblaadjes 1 koffielepel
- Olijfolie 0.5 eetlepels
- Balsamicocrème 1 koffielepel
- Zout 1 snuifje
- Peper 1 snuifje
2. Zet opzij.
3. Snijd het fruit voorzichtig in stukjes en doe het in een kom. Voeg de olijfolie en de balsamicocrème toe. Kruid met peper en zout en meng voorzichtig.
4. Snijd de plakjes En Cas de Caprice des Dieux in twee.
5. Schik het fruit op de boterhammen, verdeel er enkele blaadjes basilicum over en leg op elke boterham een half plakje En Cas de Caprice.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Boterham met aardbeien frambozen en En Cas de Caprice
20 minutenMini focaccia, olijf, basilicum, tomaat en En Cas de Caprice

- En Cas de Caprice 6 plakjes
- Pizzadeeg 1
- Olijfolie 5 centiliter
- Tomaten 1
- Basilicumblaadjes 10
- Gehakte groene en zwarte olijven 2 eetlepels
- Zout 1 snuifje
- Peper 1 snuifje
2. Rol het pizzadeeg open.
3. Maak rondjes in het deeg met behulp van een uitsteekvorm of een glas.
4. Leg de deegrondjes op een ovenplaat.
5. Prik in het deeg met een vork, bestrijk de rondjes met olijfolie, kruid met peper en zout en verdeel er de stukjes tomaat over.
6. Bak in de oven tot de deegrondjes een mooie gouden kleur krijgen (max. 10 minuten).
7. Bestrooi met de gehakte zwarte en groene olijven en leg een schijfje En Cas de Caprice op elke minifocaccia.
8. Bestrooi met basilicumblaadjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Mini focaccia, olijf, basilicum, tomaat en En Cas de Caprice
30 minutenStokbrood, 3 paprika’s en En Cas de Caprice

- Meergranenstokbrood 0.5
- En Cas de Caprice 4 plakjes
- Rode paprika 1
- Gele paprika 1
- Groene paprika 1
- Olijfolie 1 eetlepel
- Fijngehakte basilicum 1 snuifje
- Ontpitte zwarte olijven 4
- Knoflookteentje 1
- Zout, versgemalen peper naar smaak
2. Verwarm de oven voor op 250 ℃.
3. Leg de paprika's op een bakplaat en bak ze gedurende 15 à 20 min. tot ze goed bruin worden.
4. Haal ze uit de oven en doe ze in een hermetisch afgesloten diepvrieszakje.
5. Laat 10 min. afkoelen vooraleer je het vel verwijdert. Snijd de paprika's in dunne reepjes en verwijder de zaadlijsten.
6. Doe de paprikareepjes in een kom. Doe er 1 eetlepel olijfolie bij en de fijngehakte look. Kruid met peper en zout. Zet opzij.
7. Snijd het halve stokbrood door in de lengte. Rooster beide helften goudbruin in de oven.
8. Leg er de paprikareepjes op en wissel de kleuren af. Bestrooi met stukjes zwarte olijven en basilicum.
9. Schik de plakjes En Cas de Caprice des Dieux op de paprika's. Smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Stokbrood, 3 paprika’s en En Cas de Caprice
30 minutenIdeale smoothie voor bij het ontbijt van seizoensfruit en St Môret

- Rijpe banaan 1
- Rode vruchten naar keuze (aardbeien, frambozen, bosbessen, bramen...) 125 g
- St Môret 80 g
- Citroensap 2 eetlepels
- Toppings naar keuze
2. Voeg de St Môret en het citroensap toe en mix opnieuw gedurende enkele seconden.
3. Doe de bereiding in een grote kom.
4. Werk af met de toppings van je keuze: havervlokken, rode vruchten, zaden, muntblaadjes...
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Ideale smoothie voor bij het ontbijt van seizoensfruit en St Môret
10 minutenGepocheerde peer met wijn, kruiden en kaas

- Caprice des Dieux 8 sneetjes
- Peren 2
- Witte wijn 60 cl
- Rietsuiker 150 g
- Vanille 1 stokje
- Kardemompeulen 4
- Zwarte peper 8 korrels
- Gesmolten ongezouten boter 20 g
- Toastbrood 4 sneetjes
- Poedersuiker 1 eetlepel
2. Schil de peren, snij ze doormidden en verwijder de klokhuizen en draden.
3. Giet de witte wijn in een steelpannetje. Doe er de rietsuiker, de kardemompeulen, het in de lengte ingesneden vanillestokje en de peperkorrels bij. Leg de stukken peer in de wijn met de kruiden. Laat 20 minuten zachtjes sudderen. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
4. Leg een halve peer met twee plakjes kaas in een kommetje. Giet er een beetje ingekookte wijn over. Leg er tot slot een paar zoete broodhartjes op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Gepocheerde peer met wijn, kruiden en kaas
20 minutenGeroosterde boterhammen met pesto en Chavroux

- Chavroux Nature
- Brood Enkele dikke sneden
- 2 grote handenvol verse kruiden naar keuze: basilicum, rucola, waterkers, spinaziescheuten, platte peterselie, radijsscheuten, enz. 50 g
- Geroosterde pijnboompitten 50 g
- Geraspte parmezaanse kaas 50 g
- Olijfolie 1 dl
- Knoflook (facultatief) 1 teentje
- Roze peper of chilivlokken
- Zout
2. Rooster de sneetjes brood in een broodrooster (of in een koekenpan, bestrijk ze licht met olijfolie).
3. Bestrijk de sneetjes met pesto en Chavroux Nature en bestrooi ze vervolgens met een beetje roze peper of chilivlokken. Voeg nog wat geroosterde pijnboompitten toe als je die over hebt en geniet.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Geroosterde boterhammen met pesto en Chavroux
10 minutenPenne met kerstomaten, courgettes en Chavroux Nature

- Chavroux Nature 4 eetlepels
- Kerstomaten 800 4
- Kleine courgettes 2
- Penne 400 g
- Basilicum 1 bosje
- Knoflook 3 teentjes
- Olijfolie 8 eetlepels
- Zout en peper
2. Giet de resterende olijfolie in de pan en voeg de geperste knoflookteentjes toe. Sauteer gedurende 2 minuten op een zeer laag vuur. Voeg de gehalveerde kerstomaatjes toe en bak ze 10 minuten op matig vuur tot een saus.
3. Kook ondertussen de pasta “al dente” en hak de basilicum fijn.
4. Voeg de courgette en de basilicum toe aan de saus, breng op smaak en laat nog 30 sec. sudderen. Meng met de uitgelekte pasta en serveer een grote eetlepel Chavroux Nature op elk bord.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Penne met kerstomaten, courgettes en Chavroux Nature
25 minutenCroques met pastrami, rode uien en Passendale

- Passendale Caractère 4 tranches
- boerenbrood 8 sneden
- pastrami 8 sneden
- rode uien 2
- chilipoeder
- olijfolie 1 eetlepel
- boter
- peper en zout
2. Smeer intussen de boterhammen lichtjes in met boter en draai er 4 om. Leg op elk van die 4 boterhammen eerst 2 plakjes pastrami en dan 1 snede Passendale.
3. Verdeel er de uien over, sluit de croques en bak ze aan beide kanten goudbruin in een pan of grilltoestel op middelhoog vuur.
4. Serveer warm met een salade van avocado en tomaten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Croques met pastrami, rode uien en Passendale
10 minutenOrloffgebraad met Passendale

- varkensgebraad 1 kg
- Passendale 6 sneden
- gekookte ham (100g) 3 sneden
- tomaten 2
- Provençaalse kruiden
- basilicumblaadjes 1 handvol
- olijfolie
- peper en zout
2. Snij de tomaten in schijfjes, de sneden Passendale in twee en de sneden ham in vier.
3. Snij het gebraad in plakken van 1 cm dik zonder volledig door te snijden zodat de plakken nog aan elkaar vastzitten. Kruid lichtjes met peper en zout en steek in elke opening ½ snede Passendale, ¼ snede ham en 1 schijfje tomaat.
4. Bestrooi met Provençaalse kruiden en steek 2 brochettestokjes doorheen alles zodat het gebraad één geheel blijft. Leg het in een ovenschaal, bedruip met een beetje olijfolie en zet 40 min in de oven. Bedek het dan met aluminiumfolie en laat het nog 20 min bakken.
5. Laat het gebraad 5 min afgedekt rusten en versnij het dan in plakken. Dien warm op met een beetje braadvocht en gehakt basilicum. Serveer met een groene groente en pasta.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)