Aardbeienijs met St Môret op “charlotte” wijze
Dit aardbeienijs met St Môret houdt het midden tussen ijs en charlotte aux fraises, de legendarische Franse aardbeientaart. Wedden dat dit je favoriete nagerecht wordt deze lente en zomer? Experimenteren met andere rode vruchten is trouwens toegestaan!
Voorbereiding
- Hou een paar aardbeien op de kant voor de afwerking en snij de rest van de aardbeien in kleine stukjes.
- Mix de verse kaas met de zoete gecondenseerde melk en de aardbeistukjes.
- Klop de koude room stevig op en schep voorzichtig onder de vorige bereiding.
- Bedek de bodem van uw bakvorm met de in stukjes gesneden lepelkoekjes.
- Schep over in een schotel en bedek met de coulis.
- Laat 4 uur in de koelkast staan. Haal er de bereiding 15 minuten vóór het serveren uit en decoreer met de andere aardbeien.
- Tips: maak het ijs in een ijsmachine als je die hebt. Vries de resterende aardbeien vooraf in en voeg ze aan het eind van de bereiding toe. Je schept er de coulis op zodra het ijs is overgeschept in de serveerschaal. Gebruik zoete aardbeien, zoals de heerlijke variëteiten Gariguette of Mara des bois.