I Love Cheese

Laatste recept

Mangochutney, rode vruchten en En Cas de Caprice

  • 40min
  • Gemiddeld budget
Ontdek
Bezig met laden
341 recepten gevonden

Mangochutney, rode vruchten en En Cas de Caprice

Mangochutney, rode vruchten en En Cas de Caprice een dessert Gemiddeld budget Ingrediënten
  • En Cas de Caprice 4 plakjes (60 g)
  • Zachte tarwetortilla 1
  • Citroensap 1 eetlepel
  • Korianderkorrels 10 g
  • Versgeraspte gember 0.5 koffielepel
  • Fijngehakte ui 1
  • Geperst knoflookteentje 1
  • Olijfolie 1 eetlepel
  • Aalbessen 2 eetlepels
  • Frambozen 20
  • Mango 1 klein
  • Honing 2 koffielepels
  • Peper 1 snuifje
1. Snijd met behulp van een uitsteekvorm sterretjes uit de tortilla en bak ze goudbruin in de pan. Zet opzij.
2. Schil de mango en snijd hem in fijne stukjes.
3. Verwijder de kiem en pers het knoflookteentje. Fruit samen met de fijngehakte ui in een lepeltje olijfolie en blus met citroensap.
4. Voeg de mango, de koriander, de gember en twee lepels honing toe. Kruid met peper en meng. Laat 15-20 minuten zacht worden op een zacht vuurtje en roer af en toe.
5. Haal van het vuur en laat afkoelen. Plet de frambozen met een vork in een pan. Kruid met peper. Bak 5 min. op een zacht vuurtje.
6. Haal van het vuur en voeg de aalbessen toe. Meng en laat afkoelen.
7. Vul de glaasjes:
8. Verdeel de rode vruchten over de bodem van de glaasjes en voeg daarna een laag mangochutney toe.
9. Leg er een plakje En Cas de Caprice des Dieux op en versier met de gebakken sterretjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Mangochutney, rode vruchten en En Cas de Caprice

40 minuten

Carpaccio van courgette, koriander en En Cas de Caprice

Carpaccio van courgette, koriander en En Cas de Caprice een aperitief Economisch Ingrediënten
  • En Cas de Caprice 8 plakjes
  • Courgettes 2 kleine
  • Kerstomaatjes 12
  • Olijfolie 4 eetlepels
  • Geraspte schil van biocitroen 1 koffielepel
  • Fijngehakte koriander 2 koffielepels
  • Korianderkorrels 12
  • Citroensap 2 koffielepels
  • Peper en zout naar smaak
1. Bereid in een kom de marinade door de olijfolie te mengen met het sap en de schil van de citroen, de korianderkorrels, de fijngehakte koriander en wat peper van de molen.
2. Snijd de courgettes in fijne reepjes. Leg ze in een diep bord. Giet er de marinade over en meng. Dek af met keukenfolie en zet 20 min. in de koelkast.
3. Dompel de kerstomaten enkele seconden onder in kokend water. Doe ze vervolgens in een kom met koud water en verwijder het vel. Halveer ze en verwijder de zaden. Snijd elke halve tomaat nogmaals in twee. Kruid met zout en meng.
4. Verdeel de tomaten over vier glaasjes. Leg er enkele courgetteschijfjes op. Leg een plakje En Cas de Caprice des Dieux in het midden.
5. Vul verder aan met reepjes courgette. Leg er vervolgens een plakje En Cas de Caprice des Dieux op. Kruid met peper en serveer met dunne sneetjes geroosterd brood.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Carpaccio van courgette, koriander en En Cas de Caprice

30 minuten

Verse boterham met framboos en En Cas de Caprice

Verse boterham met framboos en En Cas de Caprice een snack Economisch Ingrediënten
  • En Cas de Caprice 2 plakjes
  • Boterhammen 4
  • Frambozen 5
  • Aardbeien 5
  • Basilicumblaadjes 1 koffielepel
  • Olijfolie 0.5 eetlepels
  • Balsamicocrème 1 koffielepel
  • Zout 1 snuifje
  • Peper 1 snuifje
1. Verwarm in een pan 1 eetlepel zonnebloemolie en bak het brood aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
2. Zet opzij.
3. Snijd het fruit voorzichtig in stukjes en doe het in een kom. Voeg de olijfolie en de balsamicocrème toe. Kruid met peper en zout en meng voorzichtig.
4. Snijd de plakjes En Cas de Caprice des Dieux in twee.
5. Schik het fruit op de boterhammen, verdeel er enkele blaadjes basilicum over en leg op elke boterham een half plakje En Cas de Caprice.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Verse boterham met framboos en En Cas de Caprice

20 minuten

Mini focaccia, olijf, basilicum, tomaat en En Cas de Caprice

Mini focaccia, olijf, basilicum, tomaat en En Cas de Caprice een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • En Cas de Caprice 6 plakjes
  • Pizzadeeg 1
  • Olijfolie 5 centiliter
  • Tomaten 1
  • Basilicumblaadjes 10
  • Gehakte groene en zwarte olijven 2 eetlepels
  • Zout 1 snuifje
  • Peper 1 snuifje
1. Halveer de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd in kleine stukjes.
2. Rol het pizzadeeg open.
3. Maak rondjes in het deeg met behulp van een uitsteekvorm of een glas.
4. Leg de deegrondjes op een ovenplaat.
5. Prik in het deeg met een vork, bestrijk de rondjes met olijfolie, kruid met peper en zout en verdeel er de stukjes tomaat over.
6. Bak in de oven tot de deegrondjes een mooie gouden kleur krijgen (max. 10 minuten).
7. Bestrooi met de gehakte zwarte en groene olijven en leg een schijfje En Cas de Caprice op elke minifocaccia.
8. Bestrooi met basilicumblaadjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Mini focaccia, olijf, basilicum, tomaat en En Cas de Caprice

30 minuten

Stokbrood, 3 paprika’s en En Cas de Caprice

Stokbrood, 3 paprika’s en En Cas de Caprice een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Meergranenstokbrood 0.5
  • En Cas de Caprice 4 plakjes
  • Rode paprika 1
  • Gele paprika 1
  • Groene paprika 1
  • Olijfolie 1 eetlepel
  • Fijngehakte basilicum 1 snuifje
  • Ontpitte zwarte olijven 4
  • Knoflookteentje 1
  • Zout, versgemalen peper naar smaak
1. Was de paprika's en droog ze af.
2. Verwarm de oven voor op 250 ℃.
3. Leg de paprika's op een bakplaat en bak ze gedurende 15 à 20 min. tot ze goed bruin worden.
4. Haal ze uit de oven en doe ze in een hermetisch afgesloten diepvrieszakje.
5. Laat 10 min. afkoelen vooraleer je het vel verwijdert. Snijd de paprika's in dunne reepjes en verwijder de zaadlijsten.
6. Doe de paprikareepjes in een kom. Doe er 1 eetlepel olijfolie bij en de fijngehakte look. Kruid met peper en zout. Zet opzij.
7. Snijd het halve stokbrood door in de lengte. Rooster beide helften goudbruin in de oven.
8. Leg er de paprikareepjes op en wissel de kleuren af. Bestrooi met stukjes zwarte olijven en basilicum.
9. Schik de plakjes En Cas de Caprice des Dieux op de paprika's. Smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Stokbrood, 3 paprika’s en En Cas de Caprice

30 minuten

Tonijnrillettes met St Môret en limoen

Tonijnrillettes met St Môret en limoen een aperitief Economisch Ingrediënten
  • St Môret 150 g
  • Tonijn 100 g
  • Sjalot 1
  • Limoen 0,5
  • Gehakte bieslook 1 eetlepel
  • Piment d’Espelette 1 snufje
  • Gedroogde vruchten (amandelen, pijnboompitten...) 50 g
1. Meng de St Môret met de uitgelekte en verkruimelde tonijn.
2. Voeg de fijngehakte sjalot, 1 eetlepel gehakte bieslook en het citroensap toe.
3. Vermeng alles tot een homogene massa.
4. Voeg gedroogde vruchten (amandelen, pijnboompitten...) en piment d’Espelette toe.
5. Serveer met toast, soepstengels, groentestaafjes...
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Tonijnrillettes met St Môret en limoen

20 minuten

Zoete aardappelen gevuld met St Môret

Zoete aardappelen gevuld met St Môret een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Zoete aardappelen (middelgroot) 2 (250 g elk))
  • St Môret 1 vlootje van 150g
  • Rijpe avocado 1 grote
  • Boekweit-, zonnebloem-, chia- en lijnzaad 1 eetlepel van elk
  • Granaatappel 0,5
1. Was de zoete aardappelen en droog ze goed af. Wikkel ze in vierkantjes uit bakpapier en leg ze 45 minuten tot 1 uur in de oven op 170°C. Je moet er gemakkelijk met een mes in kunnen snijden.
2. Meng de zaden en rooster ze in een braadpan, zonder vetstof.
3. Snijd de lauwe zoete aardappelen in de lengte door, haal het vruchtvlees er voorzichtig uit en meng het met de St Môret en de avocado.
4. Verdeel de vulling over de uitgeholde zoete aardappelen, bestrooi met de geroosterde zaden en granaatappelpitten. Smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Zoete aardappelen gevuld met St Môret

60 minuten

Ideale smoothie voor bij het ontbijt van seizoensfruit en St Môret

Ideale smoothie voor bij het ontbijt van seizoensfruit en St Môret een ontbijt Economisch Ingrediënten
  • Rijpe banaan 1
  • Rode vruchten naar keuze (aardbeien, frambozen, bosbessen, bramen...) 125 g
  • St Môret 80 g
  • Citroensap 2 eetlepels
  • Toppings naar keuze
1. Blend de banaan, de rode vruchten en de avocado tot een gladde, homogene textuur.
2. Voeg de St Môret en het citroensap toe en mix opnieuw gedurende enkele seconden.
3. Doe de bereiding in een grote kom.
4. Werk af met de toppings van je keuze: havervlokken, rode vruchten, zaden, muntblaadjes...
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Ideale smoothie voor bij het ontbijt van seizoensfruit en St Môret

10 minuten

Gepocheerde peer met wijn, kruiden en kaas

Gepocheerde peer met wijn, kruiden en kaas een dessert Economisch Ingrediënten
  • Caprice des Dieux 8 sneetjes
  • Peren 2
  • Witte wijn 60 cl
  • Rietsuiker 150 g
  • Vanille 1 stokje
  • Kardemompeulen 4
  • Zwarte peper 8 korrels
  • Gesmolten ongezouten boter 20 g
  • Toastbrood 4 sneetjes
  • Poedersuiker 1 eetlepel
1. Snij met een vormpje hartjes uit het toastbrood en bestrijk ze met de gesmolten boter. Bestrooi ze met poedersuiker en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 12-15 min. op 180 °C en hou ze goed in de gaten.
2. Schil de peren, snij ze doormidden en verwijder de klokhuizen en draden.
3. Giet de witte wijn in een steelpannetje. Doe er de rietsuiker, de kardemompeulen, het in de lengte ingesneden vanillestokje en de peperkorrels bij. Leg de stukken peer in de wijn met de kruiden. Laat 20 minuten zachtjes sudderen. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
4. Leg een halve peer met twee plakjes kaas in een kommetje. Giet er een beetje ingekookte wijn over. Leg er tot slot een paar zoete broodhartjes op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gepocheerde peer met wijn, kruiden en kaas

20 minuten

Geroosterde boterhammen met pesto en Chavroux

Geroosterde boterhammen met pesto en Chavroux een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Chavroux Nature
  • Brood Enkele dikke sneden
  • 2 grote handenvol verse kruiden naar keuze: basilicum, rucola, waterkers, spinaziescheuten, platte peterselie, radijsscheuten, enz. 50 g
  • Geroosterde pijnboompitten 50 g
  • Geraspte parmezaanse kaas 50 g
  • Olijfolie 1 dl
  • Knoflook (facultatief) 1 teentje
  • Roze peper of chilivlokken
  • Zout
1. Doe de kruiden, pijnboompitten en de olijfolie in de kom van de hakmolen. Voeg zo nodig het geperste teentje knoflook toe en mix tot een homogene massa, meer of minder gemalen, afhankelijk van uw smaak. Giet in een kom, voeg de geraspte parmezaan toe en breng op smaak.
2. Rooster de sneetjes brood in een broodrooster (of in een koekenpan, bestrijk ze licht met olijfolie).
3. Bestrijk de sneetjes met pesto en Chavroux Nature en bestrooi ze vervolgens met een beetje roze peper of chilivlokken. Voeg nog wat geroosterde pijnboompitten toe als je die over hebt en geniet.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Geroosterde boterhammen met pesto en Chavroux

10 minuten

Penne met kerstomaten, courgettes en Chavroux Nature

Penne met kerstomaten, courgettes en Chavroux Nature een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Chavroux Nature 4 eetlepels
  • Kerstomaten 800 4
  • Kleine courgettes 2
  • Penne 400 g
  • Basilicum 1 bosje
  • Knoflook 3 teentjes
  • Olijfolie 8 eetlepels
  • Zout en peper
1. Verwarm een grote kookpot met gezouten water voor de pasta. Snijd de courgettes in kleine blokjes en bak ze snel op een hoog vuur in een grote koekenpan of wok met 2 eetlepels olijfolie (ze moeten knapperig blijven). Breng op smaak met peper en zout en haal ze uit de pan met een schuimspaan.
2. Giet de resterende olijfolie in de pan en voeg de geperste knoflookteentjes toe. Sauteer gedurende 2 minuten op een zeer laag vuur. Voeg de gehalveerde kerstomaatjes toe en bak ze 10 minuten op matig vuur tot een saus.
3. Kook ondertussen de pasta “al dente” en hak de basilicum fijn.
4. Voeg de courgette en de basilicum toe aan de saus, breng op smaak en laat nog 30 sec. sudderen. Meng met de uitgelekte pasta en serveer een grote eetlepel Chavroux Nature op elk bord.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Penne met kerstomaten, courgettes en Chavroux Nature

25 minuten

Fijne taart met wintergroenten

Fijne taart met wintergroenten een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • St Môret 150 g
  • Heel zachte boter 100 g
  • Bloem 250 g
  • Zout 1 flinke snuif
  • St Môret 100 g
  • Blauwschimmelkaas 50 g
  • Rode ui 1
  • Tijm 2 tl
  • Rauwe bieten 2 kleine
  • Zoete aardappel 1 kleine
  • Pastinaak 1
  • Eigeel 1
  • Zout en peper
1. Maak eerst het deeg: vermeng de boter, de St Môret en het zout.
Doe er de bloem bij en maak een bol van het deeg. Leg het 1 uur in de koelkast.
2. Rol het deeg uit op een bakplaat beleed met bakpapier.
3. Pel de ui, hak fijn en vermeng met de St Môret, de blauwschimmelkaas en de helft van de tijm. Breng op smaak met zout en peper. Strijk deze bereiding uit over de taartbodem maar laat een rand van 5 cm.
4. Snij alle groenten in dunne schijfjes en leg die in cirkels op het deeg. Bestrooi met de rest van de tijm. Strijk de deegranden in met losgeklopt eigeel.
5. Zet 45 minuten in een oven van 180 °C. Dien op met een groene sla met walnoten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Fijne taart met wintergroenten

30 minuten

Cordons Blues met Passendale Classic gepaneerd met amandelen

Cordons Blues met Passendale Classic gepaneerd met amandelen een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Passendale Classic 4 Sneetjes
  • Grote kalfskoteletten, zeer dun 4 (+ 130 g/ stuk)
  • Plakken gekookte ham 4 (150 g)
  • Eieren 2
  • Gesneden amandelen 100 g
  • Paneermeel 100 g
  • Bloem 50 g
  • Een bodem van druivenpitolie of frituurolie
  • Peper en zout
1. Klop de eieren in een ondiepe schaal tot een omelet met peper en zout. Meng de paneermeel en de amandelschilfers in een ander bord.
2. Kruid de kalfskoteletten met peper en zout. Bedek ze met 1 plakje ham (doormidden snijden en van kop tot teen schikken om het vlees te bedekken), daarna 1 plakje Passendale Classic. Vouw de uiteinden doormidden en prik ze met een tandenstoker om de cordons blues gesloten te houden. Bestrijk ze aan beide zijden met meel. Tik ze aan om het overschot te verwijderen en dompel ze in de opgeklopte eieren; ze moeten goed bedekt zijn. Om af te ronden, draai ze om in de broodkruimels en druk je ze een beetje aan zodat ze goed blijven zitten. Zet ze op een schaal, dek ze af en laat ze minstens 1 uur rusten in de koelkast.
3. Verhit de olie in een grote koekenpan en bruineer de cordons blues aan beide zijden (doe dit twee keer als het nodig is en houd de eerste twee warm in de oven). Dep het overtollige olie af en serveer ze op een bord.
4. Serveer er een winterse salade met witlof, rode kool, tarwesalade en geraspte wortelen bij.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Cordons Blues met Passendale Classic gepaneerd met amandelen

30 minuten

Raclette de Chavroux en appelsalade met bosbessen en pecannoten

Raclette de Chavroux en appelsalade met bosbessen en pecannoten een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Chavroux sneetjes 750 g
  • Aardappelen en/ of zoete aardappelen 1 kg
  • Vleeswaren naar keuze: coppa, Bayonne-ham, rosette de Lyon, bresaola, enz. 400 g
  • Verse tijm
  • Pepper
  • Kleine appels (biologisch, indien mogelijk) 4
  • Bosbessen 100 g
  • Trossen waterkers 2
  • Pecannoten 50 g
  • Citroen (indien mogelijk biologisch) 1
  • Authentieke mosterd 1 el
  • Vloeibare honing 2 eetlepels
  • Olijfolie 6 eetlepels
  • Peper en zout
1. Kook of stoom de aardappelen en/of zoete aardappelen in hun schil. Snijd de plakjes Chavroux in 3 of 4, afhankelijk van de grootte van de kleine pannen van uw raclettemachine.
2. Salade: Hak de pecannoten grof en rooster ze in een pan. Haal de stengels uit de waterkers (je kunt ze aan een soep toevoegen), was ze en wring ze uit.
3. Voeg 4 eetlepels citroensap toe aan de slakom. Voeg honing, peper en zout toe; meng het geheel tot de honing goed is opgelost. Meng de mosterd en de olijfolie erdoor.
4. Snijd de appels in zeer dunne plakjes met behulp van een mandoline. Voeg vinaigrette toe en voeg dan de waterkers, bosbessen en walnoten toe. Rasp er een beetje citroenschil over en serveer bij de raclettekaas die met de vleeswaren en de aardappelen wordt aangeboden.
5. Voeg een beetje tijm en/of peper toe aan de gesmolten Chavroux voor nog meer smaak.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Raclette de Chavroux en appelsalade met bosbessen en pecannoten

30 minuten

Geroosterde knolselderijburgers met Père Joseph en honing-mosterd saus

Geroosterde knolselderijburgers met Père Joseph en honing-mosterd saus een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Père Joseph sneetjes 4 sneetjes
  • Knolselderij 1
  • Broodjes met zaadjes 'Burger PJ NL'! (of 4 grote hamburgerbroodjes) 4
  • Panko 80 g
  • Ei 1
  • Pindaolie 2 eetlepels
  • Komijnpoeder 1 theelepel
  • Paprika-poeder (of cayennepeper) 0.5 theelepel
  • Rode ui 1
  • Gesneden augurken of kleine augurken
  • een paar blaadjes sla
  • Zout
  • Saus
  • Griekse yoghurt 3 eetlepels
  • Mayonaise 1 eetlepel
  • Mosterd 2 eetlepels
  • Honing 2 el vloeibare
1. Verwarm de oven op 180 °C.
2. Klop het ei tot een omelet met de komijn, paprika-poeder, peper en zout. Meng de panko en de olie op een bord. Snijd 4 dikke plakjes (± 1,5 cm) van de knolselderij en snijd ze tot dezelfde diameter als de broodjes. Bestrijk ze met opgeklopt ei en laat ze dan door de panko gaan, waarbij ze goed worden ondergedompeld in de panko. Leg de knolselderij ""burgers"" op het met bakpapier bedekte bakplaat en bak ze gedurende 30 minuten, draai ze halverwege om.
3. Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Snijd de rode ui in dunne ringen. Rooster de binnenkant van de broodjes (in tweeën gesneden) in een koekenpan.
4. Snijd de sneetjes Père Joseph doormidden en leg ze op de knolselderburgers. Spreid een beetje saus op de broden, voeg augurken toe en dan de hamburgers. Vervolledig met rode uienringen, salade en met de rest van de saus op de zijkant.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Geroosterde knolselderijburgers met Père Joseph en honing-mosterd saus

60 minuten

Crumble van butternut met raclettekaas van Le Rustique

Crumble van butternut met raclettekaas van Le Rustique een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Raclettekaas van Le Rustique 8 sneetjes
  • Het vruchtvlees van een geschilde butternutpompoen 800 g
  • Havervlokken 100 g
  • Bloem 100 g
  • Ongezouten boter 100 g
  • Ui 1
  • Teentjes knoflook 2
1. Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes. Pel de knoflook en de ui en hak ze fijn.
2. Laat de boter smelten in een braadpan en fruit de ui enkele minuten op laag vuur. Doe er de knoflook bij, roer en voeg ook de pompoenblokjes toe. Breng op smaak met peper en laat ongeveer 10 minuten bakken. De pompoenblokjes moeten zacht zijn, maar mogen niet uit elkaar vallen. Giet er zo nodig wat water bij tijdens het koken.
3. Maak de crumble. Maak met je vingers een zanddeeg van de bloem, de havervlokken en de (in stukjes gesneden) boter.
4. Verdeel de helft van de pompoenblokjes over de bodem van een ovenschaal en bedek met de helft van de sneetjes raclettekaas van Le Rustique. Schep er de andere helft van de pompoen op, gevolgd door de rest van de kaas. Bedek met de crumble.
5. Schuif voor 20 min in een oven van 200 °C, tot de bovenkant van de crumble mooi goudgeel is.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Crumble van butternut met raclettekaas van Le Rustique

80 minuten