I Love Cheese

Laatste recept

Hartige wafels met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden

  • 30min
  • Budgetvriendelijk
Ontdek
Bezig met laden
352 recepten gevonden

Hartige wafels met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden

Hartige wafels met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden een aperitief Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden 1 vlootje
  • Kerstomaatjes 5
  • Zilveruitjes op azijn 10
  • Sprietjes bieslook 2
  • Olijfolie 1 straaltje
  • Ei 1
  • Bloem 125 g
  • Bakpoeder 0,5 theelepel
  • Boter 15 g
  • Melk 7,5 cl
  • Bier 7,5 cl
1. Laat de boter smelten.
2. Doe de bloem, het bakpoeder en een flinke snuif zout in een kom.
3. Voeg het ei, de boter, de melk en het bier toe.
4. Klop met een garde tot een glad beslag.
5. Laat het beslag minstens 2 uur rusten.
6. Giet het in een wafelijzer, bak en laat de wafels afkoelen.
7. Snij elke wafel in een vierkant met 4 holtes. Neem voorzichtig een 'wand' tussen 2 holtes weg en leg daar een Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden in. Vul een ander vakje met een kerstomaatje en het laatste met een zilveruitje.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Hartige wafels met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden

30 minuten

Piramide van spinazie, radijs en geitenkaas

Piramide van spinazie, radijs en geitenkaas een voorgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Geitenkaas Chavroux Piramide Natuur 150 g
  • Bladspinazie 75 g
  • Radijzen 1 bussel
  • Koolzaadolie 1 druppel
1. Was de spinazie en bak de blaadjes in een hapjespan met wat water.
2. Schep de geslonken spinazie over in een kom en voeg 40 g geitenkaas van Chavroux Piramide Natuur toe. Roer goed om en zet opzij.
3. Doe de rest van de Chavroux in een kom. Was en droog het vormpje van de piramide af en bestrijk de binnenkant met een beetje olie.
4. Schep er een laagje geitenkaas in, strijk glad, gevolgd door een laagje spinaziemix. Herhaal dit 3 keer om gladde en mooie laagjes te vormen.
5. Plaats het dekseltje op de piramide, zet 3 uur in de koelkast, haal uit de vorm en dien op met de gewassen radijzen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Piramide van spinazie, radijs en geitenkaas

200 minuten

Chavroux piramide gevuld met zalm

Chavroux piramide gevuld met zalm een aperitief Groot budget Ingrediënten
  • Chavroux piramide 1
  • Verse zalm (zonder vel) 40 g
  • Limoen sap van 1 stuk
  • Fijngehakte rode ui 1 koffielepel
  • Komkommer in fijne blokjes 1 koffielepel
  • Bieslook 5 takjes
  • Olijfolie 1 scheutje
  • Roze peperbessen 1 draai met de molen
  • Geroosterd brood enkele dunne sneetjes
1. Snijd de zalm in kleine blokjes en doe ze in een kom. Besprenkel met limoensap, meng en wacht een paar minuten.
2. Laat de verse geitenkaaspiramide in de verpakking en hol hem voorzichtig uit met een (ronde) meloenlepel; zorg dat de randen voldoende dik blijven. Doe de geitenkaas in een kom en meng met de apart gehouden zalm.
3. Voeg de fijngehakte rode ui, de in blokjes gesneden komkommer en de gesnipperde bieslook toe en meng voorzichtig.
4. Garneer het hart van de verse geitenkaaspiramide met deze bereiding, strijk het oppervlak glad en zet minstens een uur in de koelkast.
5. Haal de piramide uit de vorm op het moment van het aperitief, besprenkel met een scheutje olijfolie, bestrooi met gemalen roze peper en serveer er dunne sneetjes toast bij.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Chavroux piramide gevuld met zalm

15 minuten

Piramide van geitenkaas met bieslook

Piramide van geitenkaas met bieslook een aperitief Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Geitenkaas Chavroux Piramide Natuur 150 g
  • Wortels 400 g
  • Vers bieslook 30 g
  • Druivenpitolie 6 g
1. Schud de geitenkaas Chavroux Piramide uit de vorm boven een kom en voeg het fijngehakte bieslook toe. Vermeng goed.
2. Was het potje van de Chavroux af en strijk de binnenkant met behulp van keukenpapier in met een beetje druivenpitolie. Vul het potje met de mix van geitenkaas en bieslook.
3. Druk goed aan en strijk glad. Plaats 2 uur in de koelkast.
4. Snij de wortels in staafjes.
5. Haal de piramide met bieslook uit de vorm en dien op met de wortelstaafjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 331,9 Energie (kcal) 79,4 Kcal Vetten (g) 4,7 Verzadigde vetzuren (g) 2,5 Koolhydraten (g) 6,0 Suikers (g) 4,9 Eiwitten (g) 2,8 Voedingsvezels (g) 2,0 Zout (g) 0,3

Piramide van geitenkaas met bieslook

20 minuten

Vispastei met verse kaas

Vispastei met verse kaas een aperitief Gemiddeld budget Ingrediënten
  • St Môret 150 g
  • Kabeljauw zonder vel of graten 150 g
  • Melk 50 cl
  • Rode paprika 0.25
  • Gele paprika 0.25
  • Groene paprika 0,25
  • Volkorenstokbrood 1
  • Geplette teentjes knoflook: 2 2
  • Tijm en laurier één takje en enkele blaadjes
  • Olijfolie 3 eetlepels
  • Rode bosui 1
  • Verse citroenverbena 1 takje
  • basilicum 1 takje
  • Verse munt enkele blaadjes
  • Limoensap 1 straaltje
  • Zout, espelettepeper naar smaak
1. Breng de melk met daarin de knoflook, de tijm en de laurier aan de kook. Voeg wat zout toe. Pocheer daarin de kabeljauw gedurende 10 minuten. Giet de vis af en laat afkoelen.
2. Snij de paprika's in heel kleine blokjes. Stoof elke kleur paprika afzonderlijk in een beetje olijfolie en een straaltje water. Breng op smaak met zout en espelettepeper. Laat afkoelen.
3. Verdeel de kabeljauw over drie kommetjes of bokaaltjes. Vul elk potje met 1/3 van het vlootje verse kaas, een straaltje limoensap en één kleur paprika. Vermeng, proef en kruid waar nodig bij.
4. Snij sneetjes stokbrood af en bak die goudbruin in een pan met een straaltje olijfolie.
5. Voeg de fijngehakte kruiden en ui toe aan de pastei. Rasp vlak voor het serveren wat limoenschil over de vispastei
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Vispastei met verse kaas

25 minuten

Pizza buns met geitenkaas

Pizza buns met geitenkaas een aperitief Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Geitenkaas Chavroux Piramide Natuur 150 g
  • Bloem 500 g
  • Tomatenpassata 300 ml
  • Lauw water 250 ml
  • Sla 200 g
  • Hamblokjes 100 g
  • Olijfolie 30 ml
  • Balsamicoazijn 3 ml
  • Verse gist 11 g
  • Provençaalse kruiden 3 g
1. Los de gist op in lauw water en zet opzij.
2. Giet de bloem in de kom van een keukenrobot. Voeg het water met de gist en de olijfolie toe. Kneed 10 minuten tot een glad deeg.
3. Maak een bol en leg die in de kom, bedekt met een vochtige theedoek. Laat 2 uur rijzen op een warme, tochtvrije plaats.
4. Duw de lucht uit het deeg en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad.
5. Snij rechthoekjes van 8 x 11 cm uit.
6. Bestrijk elk rechthoekje met 1/2 theelepel van de geitenkaas van Chavroux Piramide Natuur, enkele hamblokjes en een theelepel passata. Sluit het rechthoekje door er een bolletje van te maken.
7. Leg dit bolletje in een met bakpapier beklede taartvorm.
8. Herhaal dit tot de hele bodem van de vorm is bekleed met gevulde bolletjes.
9. Besprenkel met een straaltje olijfolie en bestrooi met Provençaalse kruiden.
10. Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven van 190 °C.
11. Serveer warm met een slaatje dat je op smaak bracht met olijfolie en balsamicoazijn.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 873,0 Energie (kcal) 208,8 Vetten (g) 5,7 Verzadigde vetzuren (g) 1,7 Koolhydraten (g) 31,2 Suikers (g) 2,5 Eiwitten (g) 7,3 Voedingsvezels (g) 2,4 Zout (g) 0,6

Pizza buns met geitenkaas

60 minuten

Samosa’s met appel, geitenkaas en ui

Samosa’s met appel, geitenkaas en ui een aperitief Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Geitenkaas Chavroux Piramide Natuur 150 g
  • Vellen filodeeg 8
  • Appels om te bakken 3
  • Witte ui 1
  • Olie 15 g
  • Vloeibare honing 5 g
  • Sesamzaad 15 g
1. Pel en snipper de ui. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in kleine blokjes.
2. Bak alles 10 minuten in een koekenpan met olie. Schep in een kom en doe er de geitenkaas van Chavroux Piramide Natuur bij. Vermeng.
3. Snij de vellen filodeeg in twee. Vouw elke helft in de lengte om.
4. Schep een beetje vulling op het uiteinde van het vel en vouw een paar keer om tot je een driehoekje hebt. Doe dit voor elke samosa.
5. Leg de 16 samosa's op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 minuten op 190 °C.
6. Neem de samosa's uit de oven, bestrijk met honing en bestrooi met sesamzaadjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 990,7 Energie (kcal) 237,0 Vetten (g) 5,2 Verzadigde vetzuren (g) 2,0 Koolhydraten (g) 43,8 Suikers (g) 29,3 Eiwitten (g) 3,4 Voedingsvezels (g) 5,3 Zout (g) 0,3

Samosa’s met appel, geitenkaas en ui

20 minuten

Piramide van geitenkaas met curry en tempura van groenten

Piramide van geitenkaas met curry en tempura van groenten een voorgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Geitenkaas Chavroux Piramide Natuur 150 g
  • Zoete aardappel 1
  • Broccoli 0,5
  • Bloem 50 g
  • Maïszetmeel 25 g
  • Bakpoeder 0,25 zakje
  • Eidooier 1
  • Koud water 7 cl
  • Frituurolie
  • Kerriepoeder 3 theelepels
  • Kurkuma 2 theelepels
  • Geroosterde sesamzaadjes 1 handvol
  • Geroosterde kikkererwten 1 handvol
  • Zout 1 snuifje
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Piramide van geitenkaas met curry en tempura van groenten

30 minuten

Komkommer gevuld met geitenkaas

Komkommer gevuld met geitenkaas een aperitief Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Geitenkaas Chavroux Piramide Natuur 150 g
  • Komkommer 200 g
  • Bieslook 10 g
1. Schil de komkommer.
2. Snij hem in 6 stukken van 3-4 cm lang. Lepel uit elk stuk wat vruchtvlees.
3. Hak het bieslook fijn en roer in een kom onder de geitenkaas van Chavroux Piramide.
4. Vul elk stuk komkommer met deze bereiding, bestrooi de bovenkant met bieslook en bewaar in de koelkast tot je ze opdient.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 288,4 Energie (kcal) 69,0 Vetten (g) 4,8 Verzadigde vetzuren (g) 3,3 Koolhydraten (g) 2,5 Suikers (g) 2,0 Eiwitten (g) 3,6 Voedingsvezels (g) 0,5 Zout (g) 0,4

Komkommer gevuld met geitenkaas

10 minuten

Hummus van koraallinzen en verse kaas

Hummus van koraallinzen en verse kaas een aperitief Gemiddeld budget Ingrediënten
  • St Môret Light 50 g
  • Koraallinzen 100 g
  • Citroensap 15 g
  • Sesampasta (Tahin) 15 g
  • Komijn 5 g
  • Knoflook 5 g
1. Doe de linzen in een kookpot.
2. Giet er water bij tot 3 cm boven de linzen.
3. Breng aan de kook en laat 15 minuten op laag vuur koken, tot de linzen gaar zijn.
4. Giet af als er nog wat water op de bodem zit. Schep dan over in de kom van een mixer.
5. Doe er het gepelde en fijngehakte teentje knoflook, de smeerkaas, het citroensap, de sesampasta en de komijn bij.
6. Mix tot een gladde puree.
7. Proef en kruid eventueel bij.
8. Serveer deze hummus met groentestaafjes en crackers of broodstengels.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Hummus van koraallinzen en verse kaas

25 minuten

Boterhammen met verse kaas

Boterhammen met verse kaas een aperitief Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • St Môret 150 g
  • Zongedroogde tomaten
  • Zout
  • Peper
1. Besmeer de boterhammen met St Môret.
2. Werk af met zout, peper en een paar stukjes zongedroogde tomaat.
3. Tip van de chef: aarzel niet om, afhankelijk van het seizoen, andere ingrediënten toe te voegen ;)
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Boterhammen met verse kaas

10 minuten

Trio van zoet-hartige boterhammen met St Môret

Trio van zoet-hartige boterhammen met St Môret een ontbijt Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • St Môret Bio 150 g
  • rond brood 1 (400 g)
  • kersen 100 g
  • rode ui 1 (100 g)
  • verbrijzelde pistachenoten 2 eetlepels (40 g)
  • balsamicoazijn 1 theelepel (10 g)
  • honing 1 theelepel (10 g)
  • tomaat 1 (130 g)
  • aardbeien 6 (60 g)
  • olijfolie 2 eetlepels (30 g)
  • basilicum 4 blaadjes (20 g)
  • peper 20 g
  • abrikozen 4 (200 g)
  • pesto 4 eetlepels (50 g)
  • pijnboompitten 2 theelepels (15 g)
1. Snij het brood in 12 sneetjes. Besmeer 8 sneetjes met St Môret en 4 sneetjes met pesto.
2. Kook de kersen 10 minuten in een koekenpan met de honing en de balsamicoazijn. Verdeel ze over vier sneetjes brood met St Môret, gevolgd door de fijngehakte ui en de pistachenoten.
3. Vermeng de in blokjes gesneden aardbeien en tomaat. Voeg het fijngehakte basilicum en een straaltje olijfolie toe. Verdeel deze bereiding over de 4 laatste sneetjes met St Môret.
4. Snij de abrikozen in plakjes en verdeel die over de boterhammen met pesto. Voeg de pijnboompitten en de rest van de in blokjes gesneden St Môret toe. Smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Trio van zoet-hartige boterhammen met St Môret

20 minuten

Gemarineerde courgetterolletjes met Apérifrais Provençale

Gemarineerde courgetterolletjes met Apérifrais Provençale een aperitief Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Apérifrais Provençale 1 vlootje
  • Courgette 1
  • Citroen 1 sap
  • Olijfolie 5 cl
1. Was de courgette en snij 10 linten af met een dunschiller
2. Vermeng de olie en het citroensap in een kom
3. Leg er de courgettelinten in, schep goed om en zet minstens 1 uur in de koelkast (het liefst 4 uur)
4. Schep er de linten uit en snij ze in de lengte door
5. Rol elke Apérifrais Provençale in een courgettelint
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gemarineerde courgetterolletjes met Apérifrais Provençale

70 minuten

Conchiglioni gevuld met spinazie, champignons en St Môret

Conchiglioni gevuld met spinazie, champignons en St Môret een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • St Môret Bio 80 g
  • verse spinazie 400 g
  • butternut of gewone pompoen 250 g
  • conchiglioni 200 g
  • champignons 200 g
  • sjalot 1 (25g)
  • straaltje olie 1 (5g)
1. Schil de pompoen en snij in blokjes.
2. Pel de sjalot en hak fijn.
3. Verhit wat olie in een pan en fruit de pompoenblokjes en de sjalot.
4. Zet de pompoenblokjes onder water en laat 15-20 minuten koken.
5. Giet af en mix tot een dikke saus. Voeg zo nodig wat kookvocht toe.
6. Kook de deegwaren in ruim water.
7. Was de spinazieblaadjes en hak de champignons fijn.
8. Verhit wat olie in een pan en bak de spinazie en de champignons 10 minuten.
9. Doe er de St Môret® bij en vermeng goed.
10. Schep de pompoensaus op de bodem van een ovenschotel.
11. Verdeel de bereiding van spinazie en champignons over de deegwaren en schik ze in de ovenschotel.
12. Schuif voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C."
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Conchiglioni gevuld met spinazie, champignons en St Môret

60 minuten

Trio van brooddiertjes met St Môret

Trio van brooddiertjes met St Môret een snack Gemiddeld budget Ingrediënten
  • St Môret 50 g
  • volkorentoastbrood 3 sneetjes (60g)
  • mandarijntje 1 (70g)
  • banaan 7 schijfjes (100g)
  • kiwi 1 plakje (100g)
  • driehoekje dat je uit een plakje appel snijdt 1 (150g)
  • chocolade 6 kleine stukjes (30g)
  • amandelen 4 (40g)
1.

Smeer de St Môret in een cirkel op het eerste sneetje.

1. Leg 2 schijfjes banaan op de bovenrand van het brood, en één schijfje in het midden.
2. Leg 2 stukjes chocolade boven de neus en één stukje op de neus.
2.

Bestrijk het tweede sneetje brood volledig met St Môret.

1. Snij één schijfje banaan in twee en leg die helften op een hoekje van het brood, in een omgekeerde halve cirkel, om een vissenstaart te maken.
2. Leg op de tegenoverstaande hoek een schijfje banaan met daarop een stukje chocolade. Dit is het oog.
3. Verdeel de partjes van de mandarijn over het midden van de boterham om de schubben van de vis te vormen.
3.

Bestrijk ook het derde sneetje brood volledig met St Môret.

1. Leg er 2 schijfjes banaan met daarop 2 stukjes chocolade op. Dit zijn de ogen.
2. Leg vlak daaronder het driehoekje van appel. Dit is de snavel.
3. Snij het schijfje kiwi in twee en leg die links en rechts. Dit zijn de vleugels. De rechte rand van de halve cirkels wijst naar buiten.
4. Snij elke amandel in de dikte door en leg ze op het lichaam van de uil.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Trio van brooddiertjes met St Môret

15 minuten

Tortilla’s met rauwkost en verse geitenkaas

Tortilla’s met rauwkost en verse geitenkaas een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Geitenkaas Chavroux Piramide Natuur 150 g
  • Kleine tortilla's 8
  • Maïs 40 g
  • Knolselderij: 200 g
  • Wortels 400 g
  • Rodekool 500 g
  • Yoghurt natuur 125 g
  • Citroensap 6 g
1. Was alle groenten.
2. Rasp de wortels en de selderij. Hak de rodekool fijn.
3. Verdeel over elke tortilla wat wortel, selderij, rodekool en maïs.
4. Roer de geitenkaas van Chavroux onder de yoghurt en het citroensap en serveer dit sausje bij de tortilla's.
5. Besprenkel de tortilla's met de saus.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 429,4 Energie (kcal) 102,7 Vetten (g) 3,1 Verzadigde vetzuren (g) 1,5 Koolhydraten (g) 14,3 Suikers (g) 3, 7 Eiwitten (g) 3,4 Voedingsvezels (g) 2,8 Zout (g) 0,4

Tortilla’s met rauwkost en verse geitenkaas

20 minuten