Bezig met laden
340 recepten gevonden
Conchiglioni gevuld met spinazie, champignons en St Môret

- St Môret Bio 80 g
- verse spinazie 400 g
- butternut of gewone pompoen 250 g
- conchiglioni 200 g
- champignons 200 g
- sjalot 1 (25g)
- straaltje olie 1 (5g)
2. Pel de sjalot en hak fijn.
3. Verhit wat olie in een pan en fruit de pompoenblokjes en de sjalot.
4. Zet de pompoenblokjes onder water en laat 15-20 minuten koken.
5. Giet af en mix tot een dikke saus. Voeg zo nodig wat kookvocht toe.
6. Kook de deegwaren in ruim water.
7. Was de spinazieblaadjes en hak de champignons fijn.
8. Verhit wat olie in een pan en bak de spinazie en de champignons 10 minuten.
9. Doe er de St Môret® bij en vermeng goed.
10. Schep de pompoensaus op de bodem van een ovenschotel.
11. Verdeel de bereiding van spinazie en champignons over de deegwaren en schik ze in de ovenschotel.
12. Schuif voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C."
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Conchiglioni gevuld met spinazie, champignons en St Môret
60 minutenTrio van smeerpasta met St Môret

- St Môret Bio 40 g
- wortelen 300 g
- citroensap 1 eetlepel (5g)
- komijn ½ theelepel (2g)
- St Môret Bio 40 g
- broccoli 300 g
- cashewnoten 50 g
- St Môret Bio 80 g
- gekookte rode biet 250 g
- knoflook 2 teentjes (10g)
2. Smeerpasta van broccoli, cashewnoten en St Môret 1. Kook de broccoli 5 minuten in kokend water. 2. Giet goed af en laat afkoelen. 3. Doe de broccoli, de cashewnoten en de St Môret® in een keukenrobot en mix.
3. Smeerpasta van rode biet en St Môret 1. Pel de teentjes knoflook en verwijder de groene kiem. 2. Mix de rode biet met de St Môret® en de knoflook.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Trio van smeerpasta met St Môret
45 minutenTrio van brooddiertjes met St Môret

- St Môret Bio 50 g
- volkorentoastbrood 3 sneetjes (60g)
- mandarijntje 1 (70g)
- banaan 7 schijfjes (100g)
- kiwi 1 plakje (100g)
- driehoekje dat je uit een plakje appel snijdt 1 (150g)
- chocolade 6 kleine stukjes (30g)
- amandelen 4 (40g)
2. Bestrijk het tweede sneetje brood volledig met St Môret®. 1. Snij één schijfje banaan in twee en leg die helften op een hoekje van het brood, in een omgekeerde halve cirkel, om een vissenstaart te maken. 2. Leg op de tegenoverstaande hoek een schijfje banaan met daarop een stukje chocolade. Dit is het oog. 3. Verdeel de partjes van de mandarijn over het midden van de boterham om de schubben van de vis te vormen.
3. Bestrijk ook het derde sneetje brood volledig met St Môret®. 1. Leg er 2 schijfjes banaan met daarop 2 stukjes chocolade op. Dit zijn de ogen. 2. Leg vlak daaronder het driehoekje van appel. Dit is de snavel. 3. Snij het schijfje kiwi in twee en leg die links en rechts. Dit zijn de vleugels. De rechte rand van de halve cirkels wijst naar buiten. 4. Snij elke amandel in de dikte door en leg ze op het lichaam van de uil.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Trio van brooddiertjes met St Môret
15 minutenGranolataartje met lentefruit en St Môret

- St Môret Light 200 g
- pompelmoes 1 (400g)
- kiwi 1 (100g)
- havervlokken 100 g
- kwark 100 g
- fijne kristalsuiker 50 g
- boter 25 g
- honing 25 g
2. Roer er de havervlokken onder.
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
4. Schep er 1 flinke eetlepel van het mengsel van haver/honing/boter in een ronde vorm op. Maak plat met de achterkant van een lepel. Herhaal met de rest van de bereiding.
5. Schuif voor 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. De havervlokken moeten goudkleurig zijn.
6. Laat afkoelen en plaats 2 uur in de koelkast.
7. Klop de St Môret met een garde onder de kwark en de suiker.
8. Schil de kiwi en snij hem in kleine blokjes.
9. Schil de pompelmoes, verwijder de witte vliesjes en haal de partjes uit elkaar door het mes tussen de vliesjes te steken. Snij de partjes in twee.
10. Schep vlak voor het serveren de bereiding met St Môret en dan de fruitblokjes op de granola. Smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Granolataartje met lentefruit en St Môret
25 minutenSmoothie bowl met peer, kiwi en St Môret

- St Môret Bio 70 g
- conference-peren 4 (480g)
- kiwi's 3 (300g)
- honing (optioneel)
- kiwi 1 (100g)
- granola 2 eetlepels (30g)
- chiazaad 1 theelepel (5g)
2. Mix het fruit met de St Môret.
3. Schep in kommetjes.
4. Schil de laatste kiwi en snij in twee. Snij nu in halve plakjes.
5. Versier de kommetjes met de halve plakjes kiwi en de granola. Bestrooi met chiazaad.
6. Dien meteen op. Dit is ook lekker met een straaltje honing!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Smoothie bowl met peer, kiwi en St Môret
15 minutenHartige wafels met prei en St Môret

- St Môret 205 g
- bloem 250 g
- bakpoeder 1 zakje
- natriumbicarbonaat 1 theelepel
- zout 1 theelepel
- suiker 1 theelepel
- eieren 2
- yoghurt 1 (125g)
- melk 125 ml
- olie 1 eetlepel
- geraspte comtékaas 100 g
- prei 1
- peper 1 draai aan de molen
2. Vermeng de bloem, het bakpoeder, het bicarbonaat, de suiker en het zout in een kom. Vermeng in een andere kom 125 g St Môret, de yoghurt, de eieren, de melk en de olie. Schep de bloem onder dit mengsel. Doe er het groen van de prei, de geraspte kaas en peper bij.
3. Bak de wafels in een wafelijzer.
4. Om te serveren: leg een wafel op een bord, schep er 10 g St Môret en enkele preiringen op, leg er een tweede wafel op, dan weer 10 g St Môret, en werk af met enkele preiringen. Dit is ook lekker met in de pan gebakken kwarteleitjes."
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Hartige wafels met prei en St Môret
30 minutenBanana bread met bosbessen en St Môret

- bloem 250 g
- heel rijpe bananen 2 (240g)
- bosbessen 150 g
- eieren 2 (140g)
- melk 8 cl (80g)
- gesmolten boter 80 g
- fijne kristalsuiker 50 g
- bakpoeder 1 zakje (40g)
- St Môret 200 g
- fijne poedersuiker 3 eetlepels (30g)
- geraspte citroenschil (het liefst bio) 3
2. Voeg de eieren, de melk en de gesmolten boter toe. Klop de bereiding tot een glad mengsel.
3. Pel de bananen en prak ze met een vork. Schep ze met een spatel onder het deeg. Doe er de bosbessen bij.
4. Giet het deeg in een cakevorm.
5. Schuif voor 60 tot 70 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Prik met de punt van een mes in de cake. Als de punt er droog weer uitkomt, is de cake gaar.
6. Laat volledig afkoelen en haal uit de vorm.
7. Vermeng de St Môret met de poedersuiker en de geraspte citroenschil.
8. Snij de cake in twee en bestrijk over de hele lengte met St Môret. Sluit de cake en dien op. Bewaar restjes van deze lekkernij in de koelkast.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Banana bread met bosbessen en St Môret
75 minutenTrio van zoet-hartige boterhammen met St Môret

- St Môret Bio 150 g
- rond brood 1 (400 g)
- kersen 100 g
- rode ui 1 (100 g)
- verbrijzelde pistachenoten 2 eetlepels (40 g)
- balsamicoazijn 1 theelepel (10 g)
- honing 1 theelepel (10 g)
- tomaat 1 (130 g)
- aardbeien 6 (60 g)
- olijfolie 2 eetlepels (30 g)
- basilicum 4 blaadjes (20 g)
- peper 20 g
- abrikozen 4 (200 g)
- pesto 4 eetlepels (50 g)
- pijnboompitten 2 theelepels (15 g)
2. Kook de kersen 10 minuten in een koekenpan met de honing en de balsamicoazijn. Verdeel ze over vier sneetjes brood met St Môret, gevolgd door de fijngehakte ui en de pistachenoten.
3. Vermeng de in blokjes gesneden aardbeien en tomaat. Voeg het fijngehakte basilicum en een straaltje olijfolie toe. Verdeel deze bereiding over de 4 laatste sneetjes met St Môret.
4. Snij de abrikozen in plakjes en verdeel die over de boterhammen met pesto. Voeg de pijnboompitten en de rest van de in blokjes gesneden St Môret toe. Smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Trio van zoet-hartige boterhammen met St Môret
20 minutenGemarineerde courgetterolletjes met Apérifrais Provençale

- Apérifrais Provençale 1 vlootje
- Courgette 1
- Citroen 1 sap
- Olijfolie 5 cl
2. Vermeng de olie en het citroensap in een kom
3. Leg er de courgettelinten in, schep goed om en zet minstens 1 uur in de koelkast (het liefst 4 uur)
4. Schep er de linten uit en snij ze in de lengte door
5. Rol elke Apérifrais Provençale in een courgettelint
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Gemarineerde courgetterolletjes met Apérifrais Provençale
70 minutenToast met pruimen, gedroogde eendenborst en En Cas de Caprice

- En Cas de Caprice 4 sneetjes (60 g) van 1 En Cas de Caprice
- Notenbrood 2 sneetjes (50 g)
- Gedroogde eendenborst 6 sneetjes (80 g)
- Pruimen 6 (80 g)
- Peterselie enkele blaadjes (10g)
- Houten spiesjes 10
2. Leg op elk toastje een sneetje En Cas de Caprice, een pruim en de gedroogde eendenborst.
3. Voeg een blad peterselie toe op de eendenborst.
4. Hou alles bij elkaar met een houten spiesjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kcal) 293,4
Energie (kJ) 1226,4
Vetten (g) 16,1
Verzadigde vetzuren (g) 8,1
Koolhydraten (g) 24,7
Suikers (g) 11,5
Voedingsvezels (g) 2,5
Eiwitten (g) 12,2
Zout (g) 1,5
Toast met pruimen, gedroogde eendenborst en En Cas de Caprice
20 minutenHapjes van Lompviseieren, knapperige groenten en En Cas de Caprice

- En Cas de Caprice 4 sneetjes (60g) van 1 En Cas de Caprice
- Chioggiabiet 1 (300g)
- Wortel 1 (125g)
- Lompviseieren 80 g
- Basilicum 4 blaadjes (4g)
- Citroensap 1/2 (20g)
- Peper 1 snuifje (3g)
2. Meng voorzichtig 2 eetlepels lompviseieren met het sap van een halve citroen. Breng op smaak met peper en zet apart.
3. Schil de rauwe bieten en de wortel en snijd ze in dunne reepjes.
4. Schik 3 sneetjes chioggiabiet en 3 sneetjes wortel op elk sneetje En Cas de Caprice.
5. Leg een basilicumblaadje op de reepjes en vervolgens het equivalent van ½ theelepel van het mensel van de lompviseieren en het citroensap in het basilicumblaadje. Serveer.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kcal) 81,4
Energie (kJ) 340,4
Vetten (g) 4,2
Verzadigde vetzuren (g) 2,4
Koolhydraten (g) 6,5
Suikers (g) 4,5
Eiwitten (g) 4,1
Voedingsvezels (g) 2,1
Zout (g) 0,9
Hapjes van Lompviseieren, knapperige groenten en En Cas de Caprice
15 minutenBrochette met peer, chorizo en En Cas de Caprice

- En Cas de Caprice 1 (150g)
- Williams peren 4 (400g)
- Citroensap 1 (5g)
- Chorizo 10 sneetjes
- Rozemarijn 1 takje (20g)
- Houten spiesjes 10
2. Snijd de En Cas de Caprice in sneetjes.
3. Steek op elk houten spiesje een sneetje En Cas de Caprice met 2 tot 4 reepjes peer en een sneetje chorizo.
4. Versier met een paar takjes rozemarijn en serveer.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kcal) 153,5
Energie (kJ) 641,6
Vetten (g) 10,3
Verzadigde vetzuren (g) 6,4
Koolhydraten (g) 8,8
Suikers (g) 6,4
Eiwitten (g) 5,7
Voedingsvezels (g) 3,5
Zout (g) 0,6
Brochette met peer, chorizo en En Cas de Caprice
20 minutenZalm Blinis en En Cas de Caprice

- En Cas de Caprice 4 sneetjes (60 g) van 1 En Cas de Caprice
- Blinis 4 (200 g)
- Zalmfilet 1 (250 g)
- Zoete maïs 160 g
- Komkommer 1 (150g)
- Granaatappel 1 (155g)
- Jonge sla 125 g
- Jeneverbessen 8 (3g)
- Koriander 1 klein bosje (30 g)
- Zeste van 1 onbehandelde citroen 1 (5g)
- Gemalen peper 1 snuifje (3 g)
2. Meng de peper en de zeste van de citroen en bestrijk de zalmfilet met het mengsel.
3. Laat 2 uur rusten in de koelkast.
4. Was de komkommer en snijd hem in dunne sneetjes.
5. Schik deze komkommerreepjes mooi op de blinis.
6. Haal de peper uit de zalm, snijd in blokjes en schik op de komkommersneetjes
7. Hak de koriander fijn en schik de slablaadjes en de jeneverbessen.
8. Ontpit de granaatappel en schik de pitjes op de zalmblokjes.
9. Snijd 4 sneetjes van En Cas de Caprice en leg een sneetje op elke bereiding.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kcal) 179,4
Energie (kJ) 750
Vetten (g) 7,1
Verzadigde vetzuren (g) 2,7
Koolhydraten (g) 19,4
Suikers (g) 5
Eiwitten (g) 8,4
Voedingsvezels (g) 8,4
Zout (g) 0,1
Zalm Blinis en En Cas de Caprice
150 minutenAuberginekaviaar met St Môret en sesamzaadjes

- St Môret 150 g
- Kleine aubergines 4
- Teentje knoflook (fijngehakt) 1
- Biologische limoen 1,5
- Sesamolie 5 cl
- Sojasaus 1 eetlepel
- Geroosterde sesamzaadjes 60 g
- Verse koriander 1 bosje
- Heel toastbrood 1
2. Snij ze in twee en schep er het vruchtvlees uit. Bak het in 5 tot 10 minuten droog in een stoofpan met een beetje sesamolie.
3. Doe er de rest van de sesamolie (hou 1 eetlepel apart), het sap van een halve limoen, het fijngehakte teentje knoflook, de sojasaus, de St Môret en de geroosterde sesamzaadjes bij.
4. Schep alles in een kom en voeg verse koriander en een beetje geraspte limoenschil toe.
5. Snij het toastbrood in dikke staafjes en bak die aan de 4 zijden in een koekenpan met sesamolie.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Auberginekaviaar met St Môret en sesamzaadjes
20 minutenIJskoud tomatenhapje met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden

- Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden 1 vlootje
- Tomatenpassata 200 g
- Komkommer 0,25
- Gelatineblaadjes 4 g
- Espelettepeper 1 snuifje
2. Verwarm de tomatenpassata ondertussen op matig vuur. Breng op smaak met Espelettepeper.
3. Laat de gelatineblaadjes uitlekken en voeg ze toe aan de passata. Roer tot ze volledig zijn gesmolten.
4. Giet dit mengsel in individuele, rechthoekige vormpjes.
5. Zet 2 uur in de koelkast en dan nog 30 minuten in de diepvriezer. Haal uit de vorm.
6. Snij in blokjes en leg op elk blokje een Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden.
7. Snij voor elk blokje een plakje komkommer. Prik de plakjes op een prikkertje en steek dat tot slot in het duo van Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden en passata.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
IJskoud tomatenhapje met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden
25 minutenToastjes van gebakken pastinaak en Apérifrais Provençale

- Apérifrais Provençale 1 vlootje
- Pastinaak 1
- Teentje knoflook 1
- Honing 1 eetlepel
- Olijfolie 1 straaltje
2. Besprenkel met een straaltje olijfolie en wrijf ze in met het in twee gesneden teentje knoflook.
3. Strijk wat honing op elk plakje.
4. Schuif voor 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. De plakjes moeten goudkleurig zijn.
5. Laat afkoelen en leg er vlak voor het serveren een Apérifrais Provençale op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)