
Le Rustique Kaasfondue Savoyarde, een mix van 3 kazen voor winters smulplezier
Kaasfondue Savoyarde, het fonduerecept van Le Rustique, met 3 kazen voor kleine wintergelukjes. Klaar? Smelten maar! Le Rustique Kaasfondue Savoyarde bevat Comté, Emmentaler en Tomme de Bresse, perfect op smaak gebracht met een vleugje kirsch en witte wijn* * Te veel alcohol is schadelijk voor de gezondheid. Drink het met mate. Le Rustique biedt twee

Raclette Le Rustique: voor een gezellige, warme winteravond
Weet jij eigenlijk waar raclette vandaan komt? Raclette spruit voort uit een Zwitserse traditie die meer dan 400 jaar oud is! Voor de herders van de alpenweide naar beneden kwamen, sneden ze een wiel kaas in twee en legden ze de stukken voor het vuur. Zodra de kaas begon te smelten, krabden ze het geroosterde

Postel, een unieke abdijkaas met een rijke geschiedenis
Wist je dat? Tijdens de World Cheese Awards 2021 won de Postel Abdijkaas BELEGEN een bronzen medaille en de Postel Abdijkaas RESERVE een “Super Gold” medaille en werd bekroond tot “Beste Nieuwe Kaas”. Postel abdijkaas is een unieke kaas Postel abdijkaas is een unieke kaas, die zowel een intense als fruitige smaak heeft, met een

Marnik erfde de passie voor Passendale van zijn vader
Diep in de West-Vlaamse velden staat de kaasmakerij van Passendale. Al bijna 90 jaar toveren kaasmakers hier verse melk om tot heerlijke, verfijnde kazen. Productie-operator Marnik (57) vertelt hoe hij de passie voor Passendale heeft geërfd van zijn vader. “Kaas is altijd een stukje nostalgie op je bord.” Al meer dan 40 jaar komt Marnik

Voor John is kaasmaken haast een topsport
Diep in de West-Vlaamse velden staat de kaasmakerij van Passendale. Al bijna 90 jaar toveren kaasmakers hier verse melk om tot heerlijke, verfijnde kazen. John (57) heeft in zijn carrière al vele Passendales afgeleverd en die krijgen allemaal een snuifje passie mee. “Ik maak elke kaas alsof hij op mijn eigen tafel zou staan.” Metaal

Bart bereidt de verse melk voor op het echte werk
Diep in de West-Vlaamse velden staat de kaasmakerij van Passendale. Al bijna 90 jaar toveren kaasmakers hier verse melk om tot heerlijke, verfijnde kazen. Pasteurman Bart (55) vertelt hoe hij de melk klaarmaakt voor het echte werk: Passendale-kaas worden. “Geen twee koeien geven dezelfde melk, dat maakt het zo boeiend.” Wanneer de vrachtwagens met melk

Kaas zonder lactose? Natuurlijk en zo lekker!
Lactose, wat is dat eigenlijk? Lactose is melksuiker. Het wordt verteerd in onze spijsverteringsstelsel met behulp van een enzym: lactase. Maak je te weinig lactase aan om de ingenomen lactose te kunnen verteren, dan gaat de lactose gisten in je dikke darm waardoor er hinderlijke spijsverteringsklachten optreden. Dit wordt lactose-intolerantie genoemd. Het treft 10 tot
passie van bij ons Kaasverhalen TODO 2020-11-04

Passendale
passie van bij ons
“PASSENDALE, ONZE KAAS” Net zoals het gelijknamige dorp, heeft kaasmakerij Passendale een rijke geschiedenis. De Familie Donck vluchtte tijdens de Eerste Wereldoorlog naar het veilige Normandië. Daar leerden ze de ambacht van het kaasmaken. Toen ze, na het vertrek van de Duitsers, terugkwamen in België begon het Passendale verhaal. In 1932 startte familie Donck met

Kaasmaken: de geheimen van Hans
Hoe maak je kaas? Om deze vraag te beantwoorden, trokken we naar Passendale waar meester-kaasmaker Hans ons enkele van zijn geheimen vertelde. Kaasmaken. Lijkt simpel als we het proeven op ons bord en op ons brood. Maar in feite is niets minder waar. Wist je dat het eeuwen en vele mislukte pogingen kostte om de

Kaas van de maand : Rubens
Rubens RUBENS De naam zelf is een eerbetoon aan de meester van de Vlaamse barokschilderkunst. Deze grote kunstenaar was een levensgenieter die evenveel hield van vrouwen met volle rondingen als van lekkere gerechten.En als het over een volle en lekkere smaak gaat, dan is dat wel het geval bij deze kaas! Een zachte en smeuïge