I Love Cheese

Laatste artikel

Le Rustique Kaasfondue Savoyarde, een mix van 3 kazen voor winters smulplezier

Meer informatie
Bezig met laden
71
71 artikels gevonden
Le Rustique Kaasfondue Savoyarde, een mix van 3 kazen voor winters smulplezier Kaas van de maand TODO
Le Rustique Kaasfondue Savoyarde, een mix van 3 kazen voor winters smulplezier

Le Rustique Kaasfondue Savoyarde, een mix van 3 kazen voor winters smulplezier

Kaasfondue Savoyarde, het fonduerecept van Le Rustique, met 3 kazen voor kleine wintergelukjes. Klaar? Smelten maar! Le Rustique Kaasfondue Savoyarde bevat Comté, Emmentaler en Tomme de Bresse, perfect op smaak gebracht met een vleugje kirsch en witte wijn* * Te veel alcohol is schadelijk voor de gezondheid. Drink het met mate. Le Rustique biedt twee

Raclette Le Rustique: voor een gezellige, warme winteravond Kaas van de maand TODO
Raclette Le Rustique: voor een gezellige, warme winteravond

Raclette Le Rustique: voor een gezellige, warme winteravond

Weet jij eigenlijk waar raclette vandaan komt? Raclette spruit voort uit een Zwitserse traditie die meer dan 400 jaar oud is! Voor de herders van de alpenweide naar beneden kwamen, sneden ze een wiel kaas in twee en legden ze de stukken voor het vuur. Zodra de kaas begon te smelten, krabden ze het geroosterde

Postel, een unieke abdijkaas met een rijke geschiedenis Kaas van de maand TODO
Postel, een unieke abdijkaas met een rijke geschiedenis

Postel, een unieke abdijkaas met een rijke geschiedenis

Postel abdijkaas is een unieke kaas Postel abdijkaas is een unieke kaas, die zowel een intense als fruitige smaak heeft, met een stevige maar smeltende textuur en enkele rijpingskristallen. Deze unieke kaas heeft niet enkel een rijke smaak, maar ook een rijke geschiedenis. Hij ontstond uit de ontmoeting tussen de Witheren van de abdij van

Marnik erfde de passie voor Passendale van zijn vader Kaasverhalen TODO
Marnik erfde de passie voor Passendale van zijn vader

Marnik erfde de passie voor Passendale van zijn vader

Diep in de West-Vlaamse velden staat de kaasmakerij van Passendale. Al bijna 90 jaar toveren kaasmakers hier verse melk om tot heerlijke, verfijnde kazen. Productie-operator Marnik (57) vertelt hoe hij de passie voor Passendale heeft geërfd van zijn vader. “Kaas is altijd een stukje nostalgie op je bord.” Al meer dan 40 jaar komt Marnik

Voor John is kaasmaken haast een topsport Kaasverhalen TODO
Voor John is kaasmaken haast een topsport

Voor John is kaasmaken haast een topsport

Diep in de West-Vlaamse velden staat de kaasmakerij van Passendale. Al bijna 90 jaar toveren kaasmakers hier verse melk om tot heerlijke, verfijnde kazen. John (57) heeft in zijn carrière al vele Passendales afgeleverd en die krijgen allemaal een snuifje passie mee. “Ik maak elke kaas alsof hij op mijn eigen tafel zou staan.” Metaal

Bart bereidt de verse melk voor op het echte werk Kaasverhalen TODO
Bart bereidt de verse melk voor op het echte werk

Bart bereidt de verse melk voor op het echte werk

Diep in de West-Vlaamse velden staat de kaasmakerij van Passendale. Al bijna 90 jaar toveren kaasmakers hier verse melk om tot heerlijke, verfijnde kazen. Pasteurman Bart (55) vertelt hoe hij de melk klaarmaakt voor het echte werk: Passendale-kaas worden. “Geen twee koeien geven dezelfde melk, dat maakt het zo boeiend.” Wanneer de vrachtwagens met melk

Kaas zonder lactose? Natuurlijk en zo lekker! Kaasverhalen TODO
Kaas zonder lactose? Natuurlijk en zo lekker!

Kaas zonder lactose? Natuurlijk en zo lekker!

Lactose, wat is dat eigenlijk? Lactose is melksuiker. Het wordt verteerd in onze spijsverteringsstelsel met behulp van een enzym: lactase. Maak je te weinig lactase aan om de ingenomen lactose te kunnen verteren, dan gaat de lactose gisten in je dikke darm waardoor er hinderlijke spijsverteringsklachten optreden. Dit wordt lactose-intolerantie genoemd. Het treft 10 tot

Passendale,
passie van bij ons
Kaasverhalen TODO
Passendale, <br/>passie van bij ons

Passendale,
passie van bij ons

“PASSENDALE, ONZE KAAS” Net zoals het gelijknamige dorp, heeft kaasmakerij Passendale een rijke geschiedenis. De Familie Donck vluchtte tijdens de Eerste Wereldoorlog naar het veilige Normandië. Daar leerden ze de ambacht van het kaasmaken. Toen ze, na het vertrek van de Duitsers, terugkwamen in België begon het Passendale verhaal. In 1932 startte familie Donck met

Kaasmaken: de geheimen van Hans Kaasverhalen TODO
Kaasmaken: de geheimen van Hans

Kaasmaken: de geheimen van Hans

Hoe maak je kaas? Om deze vraag te beantwoorden, trokken we naar Passendale waar meester-kaasmaker Hans ons enkele van zijn geheimen vertelde. Kaasmaken. Lijkt simpel als we het proeven op ons bord en op ons brood. Maar in feite is niets minder waar. Wist je dat het eeuwen en vele mislukte pogingen kostte om de

Kaas van de maand : Rubens Kaas van de maand TODO
Kaas van de maand : Rubens

Kaas van de maand : Rubens

Rubens RUBENS De naam zelf is een eerbetoon aan de meester van de Vlaamse barokschilderkunst. Deze grote kunstenaar was een levensgenieter die evenveel hield van vrouwen met volle rondingen als van lekkere gerechten.En als het over een volle en lekkere smaak gaat, dan is dat wel het geval bij deze kaas! Een zachte en smeuïge