I Love Cheese

Laatste artikel

Kaas zonder lactose? Natuurlijk en zo lekker!

Meer informatie
Bezig met laden
65
65 artikels gevonden
Kaas zonder lactose? Natuurlijk en zo lekker! Kaasverhalen TODO
Kaas zonder lactose? Natuurlijk en zo lekker!

Kaas zonder lactose? Natuurlijk en zo lekker!

Lactose, wat is dat eigenlijk? Lactose is melksuiker. Het wordt verteerd in onze spijsverteringsstelsel met behulp van een enzym: lactase. Maak je te weinig lactase aan om de ingenomen lactose te kunnen verteren, dan gaat de lactose gisten in je dikke darm waardoor er hinderlijke spijsverteringsklachten optreden. Dit wordt lactose-intolerantie genoemd. Het treft 10 tot

Passendale,
passie van bij ons
Kaasverhalen TODO
Passendale, <br/>passie van bij ons

Passendale,
passie van bij ons

“PASSENDALE, ONZE KAAS” Net zoals het gelijknamige dorp, heeft kaasmakerij Passendale een rijke geschiedenis. De Familie Donck vluchtte tijdens de Eerste Wereldoorlog naar het veilige Normandië. Daar leerden ze de ambacht van het kaasmaken. Toen ze, na het vertrek van de Duitsers, terugkwamen in België begon het Passendale verhaal. In 1932 startte familie Donck met

Kaasmaken: de geheimen van Hans Kaasverhalen TODO
Kaasmaken: de geheimen van Hans

Kaasmaken: de geheimen van Hans

Hoe maak je kaas? Om deze vraag te beantwoorden, trokken we naar Passendale waar meester-kaasmaker Hans ons enkele van zijn geheimen vertelde. Kaasmaken. Lijkt simpel als we het proeven op ons bord en op ons brood. Maar in feite is niets minder waar. Wist je dat het eeuwen en vele mislukte pogingen kostte om de

Kaas van de maand : Rubens Kaas van de maand TODO
Kaas van de maand : Rubens

Kaas van de maand : Rubens

Rubens RUBENS De naam zelf is een eerbetoon aan de meester van de Vlaamse barokschilderkunst. Deze grote kunstenaar was een levensgenieter die evenveel hield van vrouwen met volle rondingen als van lekkere gerechten.En als het over een volle en lekkere smaak gaat, dan is dat wel het geval bij deze kaas! Een zachte en smeuïge

Kaas bij je picknick Kaasverhalen TODO
Kaas bij je picknick

Kaas bij je picknick

De kogel is door de kerk: deze zomer ga je picknicken. Komt dat even goed uit want wij geven je onze tips om deze gastronomische uitstap om te toveren in een perfecte ervaring!  Picknickmand: kies onbreekbare spullen!  Uiteraard heb je borden en glazen in je mand nodig. Om niet te veel te moeten tillen, laat

Passendale BIO, Lekker bio, lekker lokaal Kaasverhalen TODO
Passendale BIO, Lekker bio, lekker lokaal

Passendale BIO, Lekker bio, lekker lokaal

Lekker bio, lekker lokaal Het respect voor de omgeving, het welzijn van de dieren en de gezondheid van de consument staat bij kaasmakerij Passendale sinds mensenheugenis centraal. De kaasmakerij kiest er dan ook voor om haar kazen op een duurzame en authentieke manier te maken volgens het originele recept. Het kaasmaken begint bij de melk.

Kaas en thee: Passendale Caractère met Oolong thee uit het Wuyi-gebergte Kaas en thee TODO
Kaas en thee: Passendale Caractère met Oolong thee uit het Wuyi-gebergte

Kaas en thee: Passendale Caractère met Oolong thee uit het Wuyi-gebergte

Ontdek een lichte en gastronomische combinatie van Passendale Caractère met Oolong thee uit het Wuyi-gebergte. Semi-geoxideerde thee uit China, ongeveer 50% geoxideerd. Bereid met een dosering van 15 g/liter zwak gemineraliseerd water op 95 °C gedurende 5′. De thee ademt fruitige toetsen van steenvruchten en bloemige orchideeaccenten tegen een licht houtachtige achtergrond. Het geheel heeft een

Kaas en thee: Père Joseph Original met groene thee Long Jing Kaas en thee TODO
Kaas en thee: Père Joseph Original met groene thee Long Jing

Kaas en thee: Père Joseph Original met groene thee Long Jing

Ontdek een lichte en gastronomische combinatie van Père Joseph Original met groene thee Long Jing. Groene thee uit China, de eerste van de tien beroemdste groene theeën uit China. Bereid met een dosering van 15 g/liter zwak gemineraliseerd water op 80 °C gedurende 3′. Bereid zoals hierboven omschreven, krijgt deze thee een lichte en heldere lindekleur

Kaas en thee: Chaumes met Keemun-thee Kaas en thee TODO
Kaas en thee: Chaumes met Keemun-thee

Kaas en thee: Chaumes met Keemun-thee

Ontdek een lichte en gastronomische combinatie van Chaumes met Keemun-thee. Zwarte thee uit China. Bereid met een dosering van 15 g/liter zwak gemineraliseerd water op 95 °C gedurende 3′. In de mond is de textuur van deze thee fluweelachtig, zijn de tannines soepel, met de dierlijke accenten van leder en de geroosterde toetsen van cacao. Zodra

Kaas en thee: Saint Agur met groene jasmijnthee Kaas en thee TODO
Kaas en thee: Saint Agur met groene jasmijnthee

Kaas en thee: Saint Agur met groene jasmijnthee

Ontdek een lichte en gastronomische combinatie van Saint Agur met groene jasmijnthee. Groene thee uit China, natuurlijk geparfumeerd met jasmijnbloemen. Bereid met een dosering van 15 g/liter zwak gemineraliseerd water op 80 °C gedurende 3’. In de mond is deze thee zacht evenwichtig, licht wrang en soepel met bloemrijke toetsen van jasmijn en zoete accenten van honing,