I Love Cheese

Laatste artikel

Le Rustique Kaasfondue Savoyarde, een mix van 3 kazen voor winters smulplezier

Meer informatie
Bezig met laden
71 artikels gevonden
Kaas van de maand : Chamois d’Or Kaas van de maand TODO
Kaas van de maand : Chamois d’Or

Kaas van de maand : Chamois d’Or

Cham Cham Cham Chamois d’Or Deze jingle, afkomstig van de tv-spots van het merk, heeft veel bijgedragen aan de naamsbekendheid en het succes van Chamois d’Or Een verfijnde en romige smaak Chamois d’Or, de sneeuwwitte kaas getooid met de leuke berggeit, ontstond in de Mayenne (Loirestreek) in 1979. Deze zachte kaas met natuurlijk witte, donzig

Grana padano en Parmigiano reggiano (parmezaan) Assortiment TODO
Grana padano en Parmigiano reggiano (parmezaan)

Grana padano en Parmigiano reggiano (parmezaan)

Er bestaat gegronde verwarring tussen grana padano en parmigiano reggiano. Beide bezitten namelijk een gemeenschappelijk erfgoed. In hun land van herkomst behoren ze beide tot de ”grana” familie (”graan” in het Italiaans, verwijst naar de korrelige structuur van de kaas). Bovendien is de productiemethode vergelijkbaar en behoren ze tot gebakken en geperste kazen vervaardigd op

Kaas en Wijn : Chavroux en Witte Sauvignon Kaas en wijn TODO
Kaas en Wijn : Chavroux en Witte Sauvignon

Kaas en Wijn : Chavroux en Witte Sauvignon

Kaas en Wijn : Chavroux en Witte Sauvignon Wie geitenkaas zegt denkt meteen aan Chavroux. Al meer dan 25 jaar een vaste waarde en vooral geliefd omwille van zijn smeuïg en zacht karakter. Niks beter bij die Chavroux dan een glas jonge, goed frisse sauvignon blanc wijn. Waarom? Eenvoudigweg omdat het frisse zuur in de

Kaasschotel Assortiment TODO
Kaasschotel

Kaasschotel

Negen tips voor een geslaagde kaasschotel Kies vijf tot negen kazen van verschillende types: harde korst, halfharde korst, zachte kaas, zachte kaas met gewassen korst, verse kaas, schimmelkaas enz. Varieer ook het type gebruikte melk: koemelk, schapenmelk of geitenmelk! Respecteer het principe van het kaashorloge: van zeer zacht tot zeer uitgesproken Voor een optimale degustatie:

Kaas van de maand : Brebiou Kaas van de maand TODO
Kaas van de maand : Brebiou

Kaas van de maand : Brebiou

De Brebiou De Brebiou, is een heerlijke schapenkaas die geproduceerd wordt in de kaasmakerij van Jurançon, een stadje in de Pyrénées Atlantiques… Uniek van smaak en textuur De streek is bekend om zijn specifieke weilanden en grondsoort, alsook zijn unieke en sterke herderstraditie. De melk van schapen die in deze vruchtbare natuur opgroeien, geeft aan

Kaas & wijn : Chaumes en Chardonnay Kaas en wijn TODO
Kaas & wijn : Chaumes en Chardonnay

Kaas & wijn : Chaumes en Chardonnay

Kaas & wijn : Chaumes en Chardonnay Chaumes is een kaas met een rijk en krachtig aroma en dito smaak. Een kaas met een sterk karakter die smeekt om een temperamentvolle wijn. Een wijn op basis van bijvoorbeeld chardonnay, met name als die op houten vaten of enkele jaren in de kelder heeft mogen rijpen!

Seizoensgarnituur – lente Assortiment TODO
Seizoensgarnituur – lente

Seizoensgarnituur – lente

Leve de lente! Na lange maanden van binnenzitten, haasten we ons nu naar buiten. Zodra de zon schijnt, springen we op onze fiets en zoeken we de landelijke wegen op. Ook de natuur is wakker geworden. Het gras groeit als nooit tevoren, de weiden staan vol lekkere bloemetjes die een waar genot zijn voor de

De Passendale kaasmakerij Kaasverhalen TODO
De Passendale kaasmakerij

De Passendale kaasmakerij

1932: De familie Donck uit Passendale begint met de artisanale productie van kazen. De vraag wordt al snel zo groot dat alle melkproducenten uit de streek worden opgetrommeld om mee te helpen. Na de oorlog blijft het succes verder groeien en naast kaas wordt er ook melk, boter en yoghurt vervaardigd. De werkplaats wordt al

Passendale & Triple d’Anvers Kaas en bier TODO
Passendale & Triple d’Anvers

Passendale & Triple d’Anvers

Passendale is een monument in het Belgische kaaslandschap. Deze op het eerste zicht eenvoudige boterhamkaas, mooi gerijpt en subtiel gezouten, heeft een heel bijzondere smaak en specifiek karakter. Dat vraagt om een speciaal bier met dezelfde eigenschappen. De frisse en fruitige Triple d’Anvers past naadloos in dat plaatje, dat ik zou omschrijven als een ‘teder

Engagement Kaasverhalen TODO
Engagement

Engagement

KWALITEIT, VAN DE BOERDERIJ TOT BIJ U THUIS! Al sinds het prille begin zijn de kwaliteit en voedselveiligheid voor ons absolute prioriteiten. Bij het ophalen van de melk en gedurende de productiecyclus voeren we dagelijks 1000 controles en analyses uit op onze kazen. Deze focus op kwaliteit wordt weerspiegeld in de internationale ISO 9001-certificatie waarover onze