I Love Cheese

Kaasverhalen

Kaas van de maand : le Vieux Pané

Kaas van de maand : le Vieux Pané

Kaas van de maand
Kaas van de maand : le Vieux Pané
Schrijver:
Savencia
Savencia

Le Vieux Pané

Als je houdt van zachte kaas met flink wat pit en een verfijnde smaak, dan wordt Le Vieux Pané zonder enige twijfel een heerlijke ontdekking.

Traditioneel, authentiek en streekeigen

Sinds 1928. De meester-kaasmakers van kaasmakerij Perreault (Mayenne) zetten de aloude tradities voort die Le Vieux Pané zijn authentieke karakter geven: elke kaas wordt gewassen (met gezouten water waarin zich rijpingsfermenten bevinden) en met de hand omgedraaid om tot volle rijping te komen, zijn aromatische toetsen intenser te maken en zijn smaak tot expressie te brengen.

De melk voor de productie is afkomstig van koeien gekweekt binnen een straal van 30 kilometer rond de kaasmakerij, wat bijdraagt aan het behoud van de lokale veeteelt.

Le Vieux Pané wordt alom geprezen als uitmuntende kaas en behaalde de Médaille d’argent op het Concours Général Agricole van het Salon International de l’Agriculture in 2013.

Een unieke, verfijnde smaak

Dankzij de typische combinatie van de gouden korst, die garant staat voor intense aroma’s, een heerlijk zacht hart en een rondborstige, authentieke smaak ontdek je met Le Vieux Pané het beste van de kaastraditie.

Degustatietip

Om de smaak echt te kunnen waarderen haal je Le Vieux Pané dertig minuten vooraf uit de koelkast en degusteer je de kaas in alle eenvoud met de korst, bijvoorbeeld op een sneetje geroosterd boerenbrood.

Le Vieux Pané vind je bij de snijkazen in de kaashandel … En de verpakkingen van 200g bij de zelfbediening in jouw winkel!