I Love Cheese

Laatste artikel

Le Rustique Kaasfondue Savoyarde, een mix van 3 kazen voor winters smulplezier

Meer informatie
Bezig met laden
71
71 artikels gevonden
Passendale, een unieke kaas Kaasverhalen TODO
Passendale, een unieke kaas

Passendale, een unieke kaas

Passendale, een unieke kaas … Onze kaas is een echt artisanaal product. De bollen Passendale worden opgehangen in linnen kaasdoeken, waardoor ze hun unieke vorm en textuur krijgen. De korst is natuurlijk en dus ook eetbaar. 100% Belgisch product. Passendale beschikt over meer dan 85 jaar kaasknowhow. Waarom is Passendale goed voor ieders gezondheid? Het

Coeur de Lion: Regionale knowhow Kaasverhalen TODO
Coeur de Lion: Regionale knowhow

Coeur de Lion: Regionale knowhow

Alle melk die wordt gebruikt voor de productie van de camembert en de coulommiers van Cœur de Lion is afkomstig uit Normandië, in een straal van minder dan 70 km rond de kaasmakerij (de streek van Vire en Coutances). Cœur de Lion verzekert de tracering van elk product, van de herkomst van de melk tot

Le Rustique: Engagement Kaasverhalen TODO
Le Rustique: Engagement

Le Rustique: Engagement

Gepassioneerde professionals Het hele jaar door waken de melkproducenten over de gezondheid van hun koeien door heel regelmatig hun voer en welzijn te controleren. Een kwestie van vertrouwen De boerderijen van de melkproducenten met wie we samenwerken, tellen elk zo’n 50 à 70 melkkoeien. Het gaat dus om een productie op mensenmaat. Op die manier

Passendale & Pasen Assortiment TODO
Passendale & Pasen

Passendale & Pasen

Wanneer we aan Pasen denken, flitsen vooral de chocoladen eitjes in onze gedachten voorbij. Pasen is echter voor velen ook het moment om samen te zijn met familie en/of vrienden. Samen met Passendale bedacht ik een leuke manier om dit moment van samen zijn te vieren. Weliswaar zonder chocolade maar vooral met héél veel lekkere

Kaas en thee: St Môret met Genmaïcha-thee Kaas en thee TODO
Kaas en thee: St Môret met Genmaïcha-thee

Kaas en thee: St Môret met Genmaïcha-thee

Ontdek een lichte en gastronomische combinatie van St Môret en Genmaïcha-thee. Groene thee uit Japan, vermengd met geroosterde volkorenrijst. Bereid met een dosering van 15 g/liter zwak gemineraliseerd water op 85 °C gedurende 2’30. De geur van de kruidenthee trekt het bitter-branderige register van geroosterde granen en cichorei en het tegelijk groene en milde plantaardige register

Kaas en thee: Caprice des Dieux met witte lavendelthee Kaas en thee TODO
Kaas en thee: Caprice des Dieux met witte lavendelthee

Kaas en thee: Caprice des Dieux met witte lavendelthee

Ontdek een lichte en gastronomische combinatie van Caprice des Dieux en witte lavendelthee. Witte Chinese thee met lavendel uit de Provence. Bereid met een dosering van 15 g/liter zwak gemineraliseerd water op 75 °C gedurende 3’. Na een slok van deze thee onthult Caprice des Dieux zijn bittere en zure gisttoetsen tegen de achtergrond van een

Kaas en thee: Chavroux Piramide met Darjeeling-lentethee Kaas en thee TODO
Kaas en thee: Chavroux Piramide met Darjeeling-lentethee

Kaas en thee: Chavroux Piramide met Darjeeling-lentethee

Ontdek een lichte en gastronomische combinatie van Chavroux Piramide met Darjeeling-lentethee. Darjeelingthee uit de eerste oogst van het jaar. Behoort tot de familie van de geoxideerde thee (zwart), hoewel heel licht. Bereid met een dosering van 15 g/liter zwak gemineraliseerd water op 90 °C gedurende 3’. De eerste slok thee vormt in de mond een houtachtige,

Kaas en thee: Camembert Le Rustique met Anji Bai Cha-thee Kaas en thee TODO
Kaas en thee: Camembert Le Rustique met Anji Bai Cha-thee

Kaas en thee: Camembert Le Rustique met Anji Bai Cha-thee

Ontdek een lichte en gastronomische combinatie van Camembert Le Rustique met Anji Bai Cha-thee Groene thee uit China. Bereid met een dosering van 15 g/liter zwak gemineraliseerd water op 80 °C gedurende 2’30. Tegen een zachte achtergrond ontwikkelt deze thee in de mond geroosterde toetsen van ui en hazelnoten en laat hij een bijna zoet spoor

Kaas en wijn : Passendale en Merlot Kaas en wijn TODO
Kaas en wijn : Passendale en Merlot

Kaas en wijn : Passendale en Merlot

Kaas en wijn : Passendale en Merlot Passendale is een kaas van bij ons en is duidelijk herkenbaar aan zijn witte korst en zijn subtiele smaak. De kaas past perfect bij een fruitige rode wijn die al even zacht van karakter is: een Merlot! Kaas: Passendale is een dorp op 20 km van Ieper waarvan

Kaas van de maand : Coeur de Lion Kaas van de maand TODO
Kaas van de maand : Coeur de Lion

Kaas van de maand : Coeur de Lion

Le Coeur de Lion De kracht van een leeuw, de zachtheid van een gul hart. Coeur de Lion dankt zijn naam aan het wapenschild van Normandië (twee leeuwen op een rood veld), maar is ook een uniek kaasrecept met een perfect evenwicht tussen een volle smaak en een zachte textuur. De koning onder de kazen