Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Kaas en thee: Camembert Le Rustique met Anji Bai Cha-thee

Ontdek een lichte en gastronomische combinatie van Camembert Le Rustique met Anji Bai Cha-thee

Groene thee uit China. Bereid met een dosering van 15 g/liter zwak gemineraliseerd water op 80 °C gedurende 2’30.

Tegen een zachte achtergrond ontwikkelt deze thee in de mond geroosterde toetsen van ui en hazelnoten en laat hij een bijna zoet spoor achter.

Tijdens het proeven van Camembert Le Rustique lijkt een slok Anji Bai Cha bijna geen smaak te hebben en te verdwijnen. Dit gevoel verdwijnt echter snel. Zodra je alles hebt doorgeslikt, komen de toetsen van de thee terug in de mond, alsof ze waren opgeslagen om intact te kunnen worden gereconstrueerd. Hoewel de mond leeg is, proef je heel goed de melkfermenten, verrijkt met geroosterde hazelnoten.

Een extra slok thee neemt de zoutheid mee en laat een plantaardig, zacht en zoet spoor achter.

Besluit:

Over het algemeen kenmerkt deze combinatie zich door de afzwakking van de zoutheid en een overheersend zacht plantenregister.

A la une