I Love Cheese

Kaasverhalen

Kaas en thee: Camembert Le Rustique met Anji Bai Cha-thee

Kaas en thee: Camembert Le Rustique met Anji Bai Cha-thee

Kaas en thee
Kaas en thee: Camembert Le Rustique met Anji Bai Cha-thee
Schrijver:
Savencia
Savencia
Ontdek een lichte en gastronomische combinatie van Camembert Le Rustique met Anji Bai Cha-thee

Groene thee uit China. Bereid met een dosering van 15 g/liter zwak gemineraliseerd water op 80 °C gedurende 2’30.

Tegen een zachte achtergrond ontwikkelt deze thee in de mond geroosterde toetsen van ui en hazelnoten en laat hij een bijna zoet spoor achter.

Tijdens het proeven van Camembert Le Rustique lijkt een slok Anji Bai Cha bijna geen smaak te hebben en te verdwijnen. Dit gevoel verdwijnt echter snel. Zodra je alles hebt doorgeslikt, komen de toetsen van de thee terug in de mond, alsof ze waren opgeslagen om intact te kunnen worden gereconstrueerd. Hoewel de mond leeg is, proef je heel goed de melkfermenten, verrijkt met geroosterde hazelnoten.

Een extra slok thee neemt de zoutheid mee en laat een plantaardig, zacht en zoet spoor achter.

Besluit:

Over het algemeen kenmerkt deze combinatie zich door de afzwakking van de zoutheid en een overheersend zacht plantenregister.