I Love Cheese

Kaasverhalen

Kaas en thee: Père Joseph Original met groene thee Long Jing

Kaas en thee: Père Joseph Original met groene thee Long Jing

Kaas en thee
Kaas en thee: Père Joseph Original met groene thee Long Jing
Schrijver:
Savencia
Savencia
Ontdek een lichte en gastronomische combinatie van Père Joseph Original met groene thee Long Jing.

Groene thee uit China, de eerste van de tien beroemdste groene theeën uit China. Bereid met een dosering van 15 g/liter zwak gemineraliseerd water op 80 °C gedurende 3′.

Bereid zoals hierboven omschreven, krijgt deze thee een lichte en heldere lindekleur die uitpakt met krachtige toetsen van verse amandel, geroosterde hazelnoten en gekookte groenten.

Het gevoel in de mond is gestructureerd, zonder bittere of wrange smaak. Je ontwaart smaken van geroosterde hazelnoten, gekookte courgette en rauw eigeel.

De Long Jing zwakt het zoute karakter van de Père Joseph meteen af en geeft gestalte aan een frisheid waaraan hij zijn aroma’s van gedroogde vruchten toevoegt. Het geheel is zacht, fris en geroosterd, met graantoetsen. De texturen worden tijdens het kauwen niet vermengd.

Een slok thee na het doorslikken van de combinatie van thee en kaas brengt de aromatische identiteit van de thee terug, nadat de smaak, de parfums en de textuur van de kaas werden weggeveegd.

Besluit:
De combinatie Père Joseph Original – Groene thee Long Jing creëert een eerder plantaardig register met toetsen van gedroogde vruchten en geroosterde granen, met een heel dorstlessende textuur.