I Love Cheese

Kaasverhalen

Kaas en thee: Chaumes met Keemun-thee

Kaas en thee: Chaumes met Keemun-thee

Kaas en thee
Kaas en thee: Chaumes met Keemun-thee
Schrijver:
Savencia
Savencia
Ontdek een lichte en gastronomische combinatie van Chaumes met Keemun-thee.

Zwarte thee uit China. Bereid met een dosering van 15 g/liter zwak gemineraliseerd water op 95 °C gedurende 3′.

In de mond is de textuur van deze thee fluweelachtig, zijn de tannines soepel, met de dierlijke accenten van leder en de geroosterde toetsen van cacao.

Zodra ze met elkaar in contact komen, komt het tot een intieme versmelting van kaas en thee om Whisky-achtige toetsen van mout en turf naar boven te brengen, tegen een achtergrond van gebrande, cacaoachtige en kruidige zachtheid. De kaas wordt verrijkt met toetsen van geroosterde amandelen.

Een slok thee nadat alles werd doorgeslikt, neemt ieder spoor van kaas mee.

Besluit:
De combinatie Chaumes-Keemun creëert een geheel van leder-cacao tegen een achtergrond van fluweelachtige tannines.