I Love Cheese

Ons engagement

Coeur de Lion: Regionale knowhow

Coeur de Lion: Regionale knowhow

Kaasverhalen
Coeur de Lion: Regionale knowhow
Schrijver:
Savencia
Savencia

Alle melk die wordt gebruikt voor de productie van de camembert en de coulommiers van Cœur de Lion is afkomstig uit Normandië, in een straal van minder dan 70 km rond de kaasmakerij (de streek van Vire en Coutances).

Cœur de Lion verzekert de tracering van elk product, van de herkomst van de melk tot het verkooppunt van het eindproduct. Op elk product bevindt zich een code, zodat we perfect op de hoogte zijn van de productiedatum, de herkomst van de grondstoffen, het productieproces, de uitgevoerde controles en de route naar het verkooppunt.

De kwaliteit van het productieproces wordt gegarandeerd door de striktste normen op het vlak van hygiëne en voedselveiligheid. De productie is geïndustrialiseerd, maar Cœur de Lion heeft nooit compromissen gesloten bij de selectie van zijn buitengewone grondstof. Wie voor zijn producten een levende grondstof als melk gebruikt, moet zich immers heel nederig opstellen en voortdurend een oogje in het zeil houden. Dat is de beste manier om als eindresultaat een heerlijke Cœur de Lion te verkrijgen!

Om de kwaliteit van de melk te verzekeren, houden de boeren zich aan een handvest voor goede kweekpraktijken. Dankzij het klimaat en de rijke Normandische grond staan de koeien meer dan 200 dagen per jaar in de weide.

Bovendien heeft Cœur de Lion een eigen kaasschool opgericht om zijn medewerkers op te leiden en zijn knowhow door te geven.