I Love Cheese

Kaasverhalen

Passendale & Triple d’Anvers

Passendale & Triple d’Anvers

Kaas en bier
Passendale & Triple d’Anvers
Schrijver:
Savencia
Savencia

Passendale is een monument in het Belgische kaaslandschap. Deze op het eerste zicht eenvoudige boterhamkaas, mooi gerijpt en subtiel gezouten, heeft een heel bijzondere smaak en specifiek karakter. Dat vraagt om een speciaal bier met dezelfde eigenschappen. De frisse en fruitige Triple d’Anvers past naadloos in dat plaatje, dat ik zou omschrijven als een ‘teder huwelijk’.

Passendale

  • SOORT & FAMILIE : halfharde kaas
  • MELK : koe
  • KORST : eetbaar
  • GEPRODUCEERD IN : België, West-Vlaanderen
  • SMAAK : een zeer zachte kaas die een veelheid van aromatische tonen en evenwicht omvat: beetje pittig melkzuur van echte boter, lichte verwijzing naar de fruitigheid van een emmentaler, een tikkeltje gebraden, met zwavelaroma’s en zelfs een vleugje paddestoel wanneer je zijn dunne korst mee degusteert.

Triple d’Anvers

  • BROUWERIJ : Brasserie d’Achouffe (groep Duvel-Moortgat)
  • FLES : 33 cl, met kroonkurk
  • ALCOHOLGEHALTE : 8%
  • UITZICHT : blond tot licht amberkleurig met een rijkelijk witte schuimkraag.
  • AROMA : heel fruitig en fris
  • SMAAK EN AFDRONK : een zachte tripel met een mooie balans tussen hopbitter en fruit. Frisse en sprankelende afdronk.