I Love Cheese

Kaasverhalen

Postel, een unieke abdijkaas met een rijke geschiedenis

Postel, een unieke abdijkaas met een rijke geschiedenis

Kaas van de maand
Postel, een unieke abdijkaas met een rijke geschiedenis
Schrijver:
Savencia
Savencia

Postel abdijkaas is een unieke kaas

Postel abdijkaas is een unieke kaas, die zowel een intense als fruitige smaak heeft, met een stevige maar smeltende textuur en enkele rijpingskristallen. Deze unieke kaas heeft niet enkel een rijke smaak, maar ook een rijke geschiedenis. Hij ontstond uit de ontmoeting tussen de Witheren van de abdij van Postel en onze meester-kaasmaker.

Abdij Postel

Postel, de abdij

In het hart van de Kempen, te midden van bossen, heiden en velden, ligt de abdij van Postel: enkele gebouwen, oude en nieuwe, onsamenhangend maar mooi, die uitlopen op een eeuwenoud Romaans kerkje. Sinds 1140 wonen hier enkele kloosterlingen.

De monniken die er wonen worden de Witheren genoemd, vanuit het oud-Vlaams duidt dit woord op mannen in het wit (samentrekking van “Witte” en “Heren”), verwijzend naar hun witte wollen habijt.

Sinds 1947, onder impuls van broeder Norbert, maken de Witheren van Postel abdijkazen van hoge kwaliteit.Ze hebben een unieke, strenge en gepassioneerde kaasmakerij ontwikkeld!

Postel vormt samen met Westmalle en Orval het enige trio Belgische abdijen, die nog beschikken over een echte abdijkaasmakerij.

Gamme Postel

Postel, de kaas

Na jaren samenwerking tussen de Witheren en een meester-kaasmaker, ontstond een unieke kaas. Naast de toegewijde Witheren die jaarlijks opnieuw de kazen gaan evalueren om de kwaliteit ervan te garanderen, staat er ook een heel grote kennis van een meester-kaasmaker die elke dag opnieuw deze kaas zal opvolgen om een kwaliteit te garanderen.

Postel bestaat uit 2 varianten: Belegen en Oud, in sneetjes en in blok.
Wanneer u voor Postel Belegen kiest, kiest u voor een soepele en smeuïge textuur, met een lichte gegrilde noot en een fruitige smaak.
Wanneer u voor Postel Oud kiest, kiest u voor een smeuïge textuur, met een geroosterde noot, een fruitige en intense smaak en rijpingskristallen. Naast deze karaktereigenschappen, zal u ook traditie en authenticiteit proeven, die met passie en expertise is ontwikkeld.

Ontdek ons assortiment Postel kazen