I Love Cheese

Mini frittata’s met artisjokharten, San Daniele en Grana Padano Giovanni Ferrari

Mini frittata’s met artisjokharten, San Daniele en Grana Padano Giovanni Ferrari

Mini frittata’s met artisjokharten, San Daniele en Grana Padano Giovanni Ferrari een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Grana Padano schilfers Giovanni Ferrari® 80 gr
  • San Daniele ham in fijne plakjes 80 gr
  • artisjokharten in olie (nettogewicht, uitgelekt) 160 gr
  • vermicelli 65 gr
  • ei(eren) 4
  • lichte verse room 8 cl
  • bladpeterselie 12 blaadjes
  • boter 1 nootje(s)
  • Peper en zout
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Mini frittata’s met artisjokharten, San Daniele en Grana Padano Giovanni Ferrari

Verwarm de oven voor op 180°C (th. 6).

Kook de vermicelli 4 min in kokend water, giet  af en spoel onder koud water.

Gebruik de garde om de eieren met de room te mengen. Voeg de in fijne reepjes gesneden ham toe, de helft van de Grana Padano schilfers (de kleinste) en de uitgelekte vermicelli. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Smeer 12 mini soufflékommetjes (inhoud 75ml) lichtjes in met boter en verdeel er de bereiding over. Snij de goed uitgelekte artisjokharten in kwartjes. Steek er 2 in elk kommetje, bestrooi vervolgens met de resterende kaas.

Zet de kommetjes in een ovenschotel en vul deze met warm water tot halverwege de hoogte van de kommetjes. Laat 15 min in de oven bakken.

Werk af met peterselieblaadjes en serveer lauw bij het aperitief of tijdens een brunch.