Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Zandkoekjes met parmezaan

Zandkoekjes met parmezaan

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Gemiddeld budget
Type:
een aperitief

Ingrediënten

4 personen
  • Geraspte Parmigiano Reggiano Giovanni Ferrari (80g)

    1 doosje(s)
  • bloem

    100 gram
  • aardappelzetmeel

    25 gram
  • zachte half gezouten boter

    80 gram
  • ei(eren)

    2
  • afgestreken theelepel(s) paprika

    1
  • lange tak verse rozemarijn

    1
  • vijfbessenpeper

  • Maanzaadjes

Voorbereiding

Doe de zachte boter, de parmezaan, de bloem, het aardappelzetmeel en de paprika in een kom. Voeg 1 ei toe en enkele fijngehakte rozemarijnnaaldjes. Bewerk alles met een soepele spatel tot een glad deeg. Verdeel de bereiding in 2 en maak er 2 rolletjes van. Wikkel deze in bakpapier en laat minstens 1 u in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 180°C (th. 6).

Snij de deegrolletjes in schijfjes van maximum 1 cm dik en leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat. Smeer ze in het tweede, losgeklopte ei. Versier 1/3  met rozemarijn, 1/3 met fijngestampte vijfbessenpeper en 1/3 met maanzaadjes.

Laat ze 15 min in de oven bakken tot ze goudbruin zijn. Leg de zandkoekjes op een taartrooster om af te koelen.

Serveer ze de dag zelf bij het aperitief.

A la une