Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Crumble met Grana Padano Giovanni Ferrari, sperziebonen en kerstomaten

Crumble met Grana Padano Giovanni Ferrari, sperziebonen en kerstomaten

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Gemiddeld budget
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Geraspte Grana Padano Giovanni Ferrari

    80 gram
  • sperziebonen

    300 gram
  • kerstomaten

    300 gram
  • knoflookteentje(s)

    1
  • bloem

    150 gram
  • heel koude half gezouten boter

    150 gram
  • olijfolie

    2 eetlepel(s)
  • gedroogde tijm

    eetlepel(s)
  • Peper en zout

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C (th. 6).

Kook de in 4 gesneden sperziebonen 5 min in kokend water.

Doe intussen de bloem, de Grana Padano en de in blokjes gesneden boter in een kom. Meng met de vingertoppen en verbrokkel tot grote kruimels.

Halveer de kerstomaten en doe ze in een grote braadpan met de olie, de uitgelekte sperziebonen en het geperste knoflookteentje. Bestrooi met tijm en bak 3 min op vrij hoog vuur. Kruid lichtjes met peper en zout en verdeel over 4 individuele ovenschaaltjes.

Bedek met het crumbledeeg en bak in 25 min goudbruin in de oven.

Serveer warm als voor- of bijgerecht. 

A la une