Bezig met laden
31 recepten gevonden
Smoothiebowl met bosbessen en St Môret
David Calvete een ontbijt Budgetvriendelijk Ingrediënten- St Môret 70 g
- Bosbessen 150 g
- Banaan 1 (120 g)
- Honing (optioneel) 30 g
- Banaan 1 (120 g)
- Granola 2 eetlepels (30 g)
- Gehakte amandelen 6 (30 g)
2. Proef en voeg eventueel een beetje honing toe.
3. Serveer in kommetjes en versier naar smaak (banaan, amandelen, granola...).
4. Om meteen op te eten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kcal) 178,9
Energie (kJ) 747,6
Vetten (g) 6,0
Verzadigde vetzuren (g) 2,3
Koolhydraten (g) 24,6
Suikers (g) 16,5
Eiwitten (g) 4,3
Voedingsvezels (g) 5,2
Zout (g) 0,3
Smoothiebowl met bosbessen en St Môret
25 minutenAmandelcupcakes met braambes & St Môret-topping
Charlin een dessert Gemiddeld budget Ingrediënten- Eieren 2
- Boter op kamertemperatuur 250 g
- Amandelpoeder 55 g
- Bloem 55 g
- Braambessenconfituur (optioneel) 300 g
- St Môret natuur 50 g
- Geroosterde amandelschilfers 100 g
- Verse braambessen 12
- Cupcakevormpjes
2. Klop 100g zachte boter samen met 150g suiker tot een luchtige massa.
3. Roer er het amandelpoeder en de bloem onder en voeg een voor een de eieren toe.
4. Spuit of lepel dit beslag in de cupcakevormpjes. Vul elk cupcakevormpje voor 2/3.
5. Bak de cupcakes gedurende 17 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn.
6. Als de cakes helemaal afgekoeld zijn, maak je met een appelboor een holte in het midden van elk cakeje.
7. Deze vul je met een kleine theelepel op met braambessenconfituur.
8. Klop 150g boter samen met 50g St Môret en 150g suiker tot een luchtige crème.
9. Vul een spuitzak met een rond mondje met deze crème en spuit een toefje op elke cupcake.
10. Werk de cupcakes af met geroosterde amandelschilfers en een verse braambes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Amandelcupcakes met braambes & St Môret-topping
80 minutenSummer pavlova met vers fruit & St Môret
Charlin een dessert Gemiddeld budget Ingrediënten- Rietsuiker 180
- Eieren 4
- Boter 50 g
- St Môret® natuur 120 g
- Mascarpone 40 g
- Vanille extract 2 g
- Zomerfruit naar keuze 150 g
- Limoenzeste
2. Plaats 60g rietsuiker in een hoopje op een bakplaat met bakpapier. Laat deze gedurende 8 minuten opwarmen in een voorverwarmde oven.
3. Klop vervolgens het eiwit van 2 eieren op samen met de warme rietsuiker tot het eiwit een stevige structuur heeft en de massa volledig afgekoeld is.
4. Teken een grote ring af (diameter 20cm) op een nieuw vel bakpapier. Schep het mengsel binnen de ring op de bakplaat. Strijk het uit met een lepel tot een cirkel die overal even dik is.
5. Bak de pavlova 1 uur lang op 110°C en laat deze vervolgens nog 3 uur in de oven staan tot hij is afgekoeld.
6. Doe het sap en de zeste van de 2 citroenen in een glazen kom, samen met 100g rietsuiker en 50g boter.
7. Roer de ingrediënten au bain-marie boven een pot kokend water tot de boter helemaal gesmolten is.
8. Klop terwijl 2 eieren en een extra eigeel licht op en roer ze onder de gesmolten boteremulsie.
9. Laat het geheel nog 10 minuten verder sudderen tot het volledig ingedikt is. Daarna laat je, terwijl je af en toe nog eens roert, de citroen curd afkoelen.
10. Klop de mascarpone en St Môret op met de overige 20 g rietsuiker en het vanille extract. Doe dit niet te lang, anders wordt de crème te zacht.
11. Strijk de St Môretcrème over de afgekoelde meringue.
12. Daarboven smeer je een laagje citroen curd.
13. Werk af met het zomerfruit naar keuze en wat limoenzeste.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Summer pavlova met vers fruit & St Môret
80 minutenBoterham met St Môret en pesto van radijsbladeren
Charlin een snack Budgetvriendelijk Ingrediënten- Overschot brood
- St Môret 150 g
- Kerstomaatjes 1 vlootje
- De groen van radijzen 1
- Pijnboompitten of amandelen 50 g
- Teentje look 1
- Olijfolie 20 cl
- Fleur de sel / peper
2. Plaats de pijnboompitten of amandelen in een blender en begin ze te mixen
3. Voeg een handvol groen, de look en de helft van de olijfolie toe om de blender niet te oververhitten. Voeg beetje bij beetje de rest van de olie en het groen toe.
4. Eens alle ingrediënten toegevoegd zijn, mix dit nog een goede minuut door zodat de bereiding zo homogeen mogelijk is.
5. Voeg zout en peper toe naar smaak en uw pesto is klaar.
6. Rooster de sneetjes brood, besmeer ze met een mooie laag St Môret en pesto en leg er kerstomaatjes op die je op voorhand in 4 gesneden hebt.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Boterham met St Môret en pesto van radijsbladeren
30 minutenIdeale smoothie voor bij het ontbijt van seizoensfruit en St Môret
David Calvete een ontbijt Budgetvriendelijk Ingrediënten- Rijpe banaan 1
- Rode vruchten naar keuze (aardbeien, frambozen, bosbessen, bramen...) 125 g
- St Môret 80 g
- Citroensap 2 eetlepels
- Toppings naar keuze
2. Voeg de St Môret en het citroensap toe en mix opnieuw gedurende enkele seconden.
3. Doe de bereiding in een grote kom.
4. Werk af met de toppings van je keuze: havervlokken, rode vruchten, zaden, muntblaadjes...
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Ideale smoothie voor bij het ontbijt van seizoensfruit en St Môret
10 minutenTonijnrillettes met St Môret en limoen
David Calvete een aperitief Budgetvriendelijk Ingrediënten- St Môret 150 g
- Tonijn 100 g
- Sjalot 1
- Limoen 0,5
- Gehakte bieslook 1 eetlepel
- Piment d’Espelette 1 snufje
- Gedroogde vruchten (amandelen, pijnboompitten...) 50 g
2. Voeg de fijngehakte sjalot, 1 eetlepel gehakte bieslook en het citroensap toe.
3. Vermeng alles tot een homogene massa.
4. Voeg gedroogde vruchten (amandelen, pijnboompitten...) en piment d’Espelette toe.
5. Serveer met toast, soepstengels, groentestaafjes...
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Tonijnrillettes met St Môret en limoen
20 minutenBagel met zomerfruit en St Môret
Charlin een picknick Budgetvriendelijk Ingrediënten- Bagels 4
- St Môret léger 240 g
- Banaan 1
- Aardbeinen 8
- gemengd rood fruit 2 Handjes
- Amandelschilfers, geroosterd 2 Handjes
2. Voeg er de aardbeien aan toe en plet deze er ook onder.
3. Voeg de verse St Môret léger toe en meng tot één geheel.
4. Snijd je bagel in twee en rooster goudbruin in de broodrooster.
5. Smeer de onderste helft van de bagel royaal in met de St Môret léger, verdeel er wat gemengd rood fruit over - ik gebruikte bosbes, framboos en aardbeien - en strooi er de geroosterde amandelschilfers over.
6. Werk af door de bovenste helft van de bagel erop te zetten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Bagel met zomerfruit en St Môret
10 minutenKattenbagel met St Môret voor kinderen
Charlin een picknick Budgetvriendelijk Ingrediënten- Bagels 2
- St Môret 120 g
- Aardbeien 8
- Banaan 1
- Afwerking : bosbessen, rozijnen, aardbeien, pretzelsticks
2. Gebruik 2 stukjes aardbei voor de oren, 2 bosbessen voor de ogen, één rozijn voor het neusje en de pretzelstokjes voor de snorharen.
3. Werk af met twee schijfjes aardbei als oortjes, twee bosbessen als ogen, een rozijntje als neus en stukjes pretzelsticks als snorharen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Kattenbagel met St Môret voor kinderen
10 minutenBagel met St Môret en groenten
Charlin een picknick Budgetvriendelijk Ingrediënten- Bagels 4
- St Môret léger 240 g
- Avocado 2
- Limoen 1
- Enkele stengels verse peterselie
- Peper, zout
- Kerstomaatjes
- Komkommer
- Tuinkers
2. Voeg er het sap van de limoen aan toe.
3. Versnipper de peterselie en voeg toe.
4. Doe er de verse St Môret léger bij en meng tot één geheel. Kruid af met peper en een beetje zout.
5. Snijd de bagel in twee en rooster goudbruin in de broodrooster.
6. Smeer een royale hoeveelheid van de avocado-St Môret léger mengeling op de onderste helft van de bagel.
7. Verdeel er stukjes kerstomaat en komkommer over en strooi nog wat tuinkers over het geheel.
8. Werk af door de bovenste helft van de bagel erop te drukken.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Bagel met St Môret en groenten
10 minutenKidsproof versie Kijk mama, een vlinder!
Charlin een picknick Budgetvriendelijk Ingrediënten- Bagels 2
- St Môret 120 g
- Avocado 2
- Enkele stengels verse peterselie, fijn versnipperd
- Limoen 1
- Pepper en zout
- Afwerking : kerstomaatjes, pretzelsticks
2. Meng er de St Môret onder en kruid met een beetje peper en zout (niet teveel voor de peuters).
3. Rooster een halve bagel en smeer er de St Môret op.
4. Gebruik schijfjes kerstomaat als vlekjes op de vlindervleugels en pretzelsticks als voelsprieten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Kidsproof versie Kijk mama, een vlinder!
10 minutenCheesecake met St Môret in een glaasje, voor een licht ontbijt
Charlin een ontbijt Budgetvriendelijk Ingrediënten- Grove havermoutvlokken 60 g
- tl plantaardige vetstof zoals noten-of kokosolie 2
- St Môret verse kaas 150 g
- kwark 100 g
- tl tl honing of andere suiker/zoetstof/confituur 2
- Fruit voor de afwerking diepvries of vers
2. Voor de vulling: Doe de St Môret verse kaas, samen met de kwark en de honing in een kom. Mix grondig door met een garde of met een elektrische mixer.
3. Vul 4 glaasjes met de gebakken havermoutvokken. Verdeel er daarna het cheesecake mengsel over. Werk af met fruit naar keuze of als je confituur gebruikte als zoeter kan je nog een schepje bovenop doen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Cheesecake met St Môret in een glaasje, voor een licht ontbijt
10 minutenCheesecake met St. Môret, speculaasbodem en karameltopping
Charlin een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten- St. Môret 300 g
- Eieren, (M-formaat) 2
- Suiker 80 g
- Bloem 1 el
- Vanille-extract 1 tl
- Speculaas 200 g
- Boter 50 g
- Suiker 100 g
- Honing 1 el
- Slagroom 75 ml
- Boter 80 g
Energie (kJ) 1549
Energie (kcal) 370
Vetten (g) 23.1
Verzadigde vetzuren (g) 14
Koolhydraten (g) 35.4
Suikers (g) 26.9
Voedingsvezels (g) 0.4
Eiwitten (g) 4.9
Zout (g) 0.6
Cheesecake met St. Môret, speculaasbodem en karameltopping
10 minutenPittige maaltijdsoep met St Môret
Charlin een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten- Schaaltje de St Môret 150 g
- Americain natuur 250 g
- Gele paprika 1
- Kidneybonen (uitgelekt) 240 g
- Tomatenblokjes 400 g
- Tomatenpuree 70 g
- Ui 1
- Knoflook 1
- Vetarme bouillon 2 blokjes
- Olijfolie 2 eetlepels
- Komijn, gemalen koriander en cayennepeper 1 theelepel
- Verse koriander
- Tabasco
- Zout en peper
2. Zodra het vlees gaar is, voeg je de in blokjes gesneden paprika, het geperste teentje knoflook en de specerijen toe. Roer 1 minuut. Doe er de tomaten en 3 maten water bij (1 maat = het lege blik). Doe er de verkruimelde bouillonblokjes en de tomatenpuree bij. Dek af en laat 15 min sudderen op laag vuur.
3. Giet de kidneybonen af en spoel ze onder koud water. Doe ze in de stoofpan en laat nog 2 minuten verder koken.
4. Prak de St Môret met een vork om hem wat zachter te maken.
5. Kruid de soep indien nodig bij en dien heet op. Schep een langwerpig balletje St Môret op ieder bord en bestrooi met fijngehakte, verse koriander. Zet de tabasco op tafel, om naar smaak te gebruiken. Lekker met knapperig brood!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 199
Energie (kcal) 49
Vetten (g) 2.1
Verzadigde vetzuren (g) 1
Koolhydraten (g) 3.1
Suikers (g) 1.6
Voedingsvezels (g) 0.9
Eiwitten (g) 3.8
Zout (g) 0.34
Pittige maaltijdsoep met St Môret
30 minutenPavlova met St Môret
Charlin een dessert Gemiddeld budget Ingrediënten- Rietsuiker 75 g
- Eiwit 37.5 g
- Sinaasappelsap 120 g
- Honing 15 g
- Vanille 6 g
- Kaneel 0.5 g
- Rozemarijn 1.5 takjes
- Mascarpone 50 g
- St Môret natuur 150 g
- Rietsuiker 25 g
- Marinade 35 g
- Sinaasappels: 1/2 à vif gesneden, 1/2 in schijfjes gesneden met schil 1
- Pompelmoes, à vif gesneden 0.25
- Granaatappel (pitjes) sommige pitjes
- Rozemarijn 1 takjes
- Kleine stukjes meringue
2. In een keukenrobot eiwit opkloppen met rietsuiker (op maximale kracht). De warme suiker straalsgewijs bij de opgeklopte suiker gieten en vervolgens een 25-tal minuten kloppen tot het eiwit een stevige structuur heeft en afgekoeld is
3. Een grote ring aftekenen op bakpapier
4. In roosjes 8 grote hoopjes spuiten in een krans, de hoopjes moeten aan elkaar raken
5. De pavlova 120 min op 110°C laten bakken, daarna laten afkoelen
6. Alle ingrediënten samen in een kookpotje een 2-tal min laten inkoken
7. Hou 70gr marinade opzij en giet de rest van de marinade over de gesneden pompelmoes en sinaasappel en laat 30 min marineren, liefst langer (overnachten bij voorkeur)
8. St Môret met de mascarpone en de suiker loskloppen (let op: niet te lang, anders wordt de crème te zacht)
9. Voeg de marinade toe aan de crème
10. Strijk de crème over de pavlova
11. Werk af met de sinaas en pompelmoes à vif gesneden en decoreer verder met enkele schijfjes met schil
12. Strooi er vervolgens granaatappelpitjes over, voeg rozemarijntakjes toe en een wolk poedersuiker
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 693
Energie (kcal) 166
Vetten (g) 7.1
Verzadigde vetzuren (g) 5.1
Koolhydraten (g) 21.8
Suikers (g) 21.6
Voedingsvezels (g) 0.7
Eiwitten (g) 3
Zout (g) 0.32
Pavlova met St Môret
80 minutenPannenkoeken met St Môret verse kaas, blauwe bessen en ahornsiroop
Charlin een snack Gemiddeld budget Ingrediënten- St Môret 110 g
- Eieren 2
- Amandelmeel 150 g
- theelepel vanillepoeder 1
- theelepel bakpoeder 1
- Blauwe bessen 100 g
- eetlepels ahornsiroop (+ extra om te serveren) 3
2. Mix op hoge snelheid tot het beslag romig en glad is.
3. Giet het beslag in een mengkom en roer er de bessen door. Bewaar een aantal bessen voor de afwerking.
4. Laat het beslag vervolgens 3 minuten rusten.
5. Verhit een pannenkoekenpan op middelhoog vuur. Bak de pannenkoeken ongeveer 2 à 3 minuten aan één kant. Draai en bak verder tot de pannenkoeken goudbruin zijn.
6. Werk af met ahornsiroop en wat blauwe bessen. Klaar!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)