Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Amandelcupcakes met braambes & St Môret-topping

Amandelcupcakes met braambes & St Môret-topping

Voedselbereiding :
meer dan 60 minuten
Kost:
Gemiddeld budget
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Eieren

    2
  • Boter op kamertemperatuur

    250 g
  • Amandelpoeder

    55 g
  • Bloem

    55 g
  • Braambessenconfituur (optioneel)

    300 g
  • St Môret® natuur

    50 g
  • Geroosterde amandelschilfers

    100 g
  • Verse braambessen

    12
  • Cupcakevormpjes

Voorbereiding

Ontdek hieronder de nieuwste creatie van Julie Stampaert, de amandelcupcakes met braambes & St Môret-topping, perfect voor de zomer. Heeft u het bakken niet onder de knie? U kan deze ook bestellen op https://www.julieshouse.be/nl

De cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Klop 100g zachte boter samen met 150g suiker tot een luchtige massa.
  • Roer er het amandelpoeder en de bloem onder en voeg een voor een de eieren toe.
  • Spuit of lepel dit beslag in de cupcakevormpjes. Vul elk cupcakevormpje voor 2/3.
  • Bak de cupcakes gedurende 17 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn.

Vulling (optioneel)

  • Als de cakes helemaal afgekoeld zijn, maak je met een appelboor een holte in het midden van elk cakeje.
  • Deze vul je met een kleine theelepel op met braambessenconfituur.

De St Môret-topping

  • Klop 150g boter samen met 50g St Môret en 150g suiker tot een luchtige crème.
  • Vul een spuitzak met een rond mondje met deze crème en spuit een toefje op elke cupcake.

Afwerking

  • Werk de cupcakes af met geroosterde amandelschilfers en een verse braambes.

Ontdek ook de heerlijke St Môret Pavlova van Julie’s House.

A la une