Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Boterham met St Môret en pesto van radijsbladeren

Boterham met St Môret en pesto van radijsbladeren

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een snack

Ingrediënten

4 personen
  • Overschot brood

  • St Môret®

    150 g
  • Kerstomaatjes

    1 vlootje
  • * Voor de presto :

  • De groen van radijzen

    1
  • Pijnboompitten of amandelen

    50 g
  • Teentje look

    1
  • Oolijfolie

    20 cl
  • Fleur de sel / Poivre

Voorbereiding

MINDER VERSPILLEN, MEER GENIETEN!

  1. Was het groen van de radijzen goed vooraleer ze te gebruiken
  2. Plaats de pijnboompitten of amandelen in een blender en begin ze te mixen
  3. Voeg een handvol groen, de look en de helft van de olijfolie toe om de blender niet te oververhitten. Voeg beetje bij beetje de rest van de olie en het groen toe.
  4. Eens alle ingrediënten toegevoegd zijn, mix dit nog een goede minuut door zodat de bereiding zo homogeen mogelijk is.
  5. Voeg zout en peper toe naar smaak en uw pesto is klaar.
  6. Rooster de sneetjes brood, besmeer ze met een mooie laag St Môret en pesto en leg er kerstomaatjes op die je op voorhand in 4 gesneden hebt.

Tip: De overschot pesto kan enkele dagen bewaard worden in de frigo in een hermetisch afgesloten bakje en gebruikt worden als ‘klassieke’ pesto op pasta of in een quiche recept

A la une