I Love Cheese

Pittige maaltijdsoep met St Môret

Pittige maaltijdsoep met St Môret

Pittige maaltijdsoep met St Môret een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Schaaltje de St Môret 150 g
  • Americain natuur 250 g
  • Gele paprika 1
  • Kidneybonen (uitgelekt) 240 g
  • Tomatenblokjes 400 g
  • Tomatenpuree 70 g
  • Ui 1
  • Knoflook 1
  • Vetarme bouillon 2 blokjes
  • Olijfolie 2 eetlepels
  • Komijn, gemalen koriander en cayennepeper 1 theelepel
  • Verse koriander
  • Tabasco
  • Zout en peper
1. Fruit de fijngehakte ui en de filet americain in een stoofpan met olie in. Haal de bereiding regelmatig uit elkaar met een spatel om grote brokken te voorkomen.
2. Zodra het vlees gaar is, voeg je de in blokjes gesneden paprika, het geperste teentje knoflook en de specerijen toe. Roer 1 minuut. Doe er de tomaten en 3 maten water bij (1 maat = het lege blik). Doe er de verkruimelde bouillonblokjes en de tomatenpuree bij. Dek af en laat 15 min sudderen op laag vuur.
3. Giet de kidneybonen af en spoel ze onder koud water. Doe ze in de stoofpan en laat nog 2 minuten verder koken.
4. Prak de St Môret met een vork om hem wat zachter te maken.
5. Kruid de soep indien nodig bij en dien heet op. Schep een langwerpig balletje St Môret op ieder bord en bestrooi met fijngehakte, verse koriander. Zet de tabasco op tafel, om naar smaak te gebruiken. Lekker met knapperig brood!
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 199 Energie (kcal) 49 Vetten (g) 2.1 Verzadigde vetzuren (g) 1 Koolhydraten (g) 3.1 Suikers (g) 1.6 Voedingsvezels (g) 0.9 Eiwitten (g) 3.8 Zout (g) 0.34

Pittige maaltijdsoep met St Môret


Deze soepmaaltijd heeft alle voedingskwaliteiten voor een ideale maaltijd. Het bevat niet te veel caloriën, vetten of zout maar wel peulvruchten, groenten en een beperkte hoeveelheid vetarm vlees. Dien op met bruin, meergranen- of volkorenbrood en klaar!

Voorbereiding

  1. Fruit de fijngehakte ui en de filet americain in een stoofpan met olie in. Haal de bereiding regelmatig uit elkaar met een spatel om grote brokken te voorkomen.
  2. Zodra het vlees gaar is, voeg je de in blokjes gesneden paprika, het geperste teentje knoflook en de specerijen toe. Roer 1 minuut. Doe er de tomaten en 3 maten water bij (1 maat = het lege blik). Doe er de verkruimelde bouillonblokjes en de tomatenpuree bij. Dek af en laat 15 min sudderen op laag vuur.
  3. Giet de kidneybonen af en spoel ze onder koud water. Doe ze in de stoofpan en laat nog 2 minuten verder koken.
  4. Prak de St Môret met een vork om hem wat zachter te maken.
  5. Kruid de soep indien nodig bij en dien heet op. Schep een langwerpig balletje St Môret op ieder bord en bestrooi met fijngehakte, verse koriander. Zet de tabasco op tafel, om naar smaak te gebruiken. Lekker met knapperig brood!

Tip: je kunt de paprika vervangen door een klein blikje mais. Voeg dit dan samen met de bonen toe.

Voedingsinname voor 100 g

199 kJ
49 kcal
2.1 g
1 g
3.1 g
1.6 g
0.9 g
3.8 g
0.34 g