Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Pavlova met St Môret<sup>®</sup>

Pavlova met St Môret®

Voedselbereiding :
meer dan 60 minuten
Kost:
Gemiddeld budget
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Pavlova (meringue) :

  • Rietsuiker

    75 g
  • Eiwit

    37.5 g
  • Marinade :

  • Sinaasappelsap

    120 g
  • Honing

    15 g
  • Vanille

    6 g
  • Kaneel

    0.5 g
  • Rozemarijn

    1.5 takjes
  • Crème :

  • Mascarpone

    50 g
  • St Môret® natuur

    150 g
  • Rietsuiker

    25 g
  • Marinade

    35 g
  • Versiering :

  • Sinaasappels: 1/2 à vif gesneden, 1/2 in schijfjes gesneden met schil

    1
  • Pompelmoes, à vif gesneden

    0.25
  • Granaatappel (pitjes)

    sommige pitjes
  • Rozemarijn

    1 takjes
  • Kleine stukjes meringue

Voedingswaarden voor 100 g

  • Energie
    693 kJ
  • Energie
    166 kcal
  • Vetten
    7.1 g
  • waarvan verzadigde vetzuren
    5.1 g
  • Koolhydraten
    21.8 g
  • waarvan suikers
    21.6 g
  • Vezels
    0.7 g
  • Eiwitten
    3 g
  • Zout
    0.32 g

Dit lekkere, fruitige gebak is perfect als dessert na een lichte maaltijd of als feestelijk vieruurtje. Elke portie bevat het equivalent van een klein stuk fruit en de helft van de maximale hoeveelheid toegevoegde suikers voor een dag.

Voorbereiding

Pavlova

  1. Op een bakplaat met bakpapier de rietsuiker op een hoopje plaatsen, laat deze voor 8 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C opwarmen. Zet de ventilator zo laag mogelijk, anders wordt de suiker weggeblazen.
  2. In een keukenrobot eiwit opkloppen met rietsuiker (op maximale kracht). De warme suiker straalsgewijs bij de opgeklopte suiker gieten en vervolgens een 25-tal minuten kloppen tot het eiwit een stevige structuur heeft en afgekoeld is
  3. Een grote ring aftekenen op bakpapier
  4. In roosjes 8 grote hoopjes spuiten in een krans, de hoopjes moeten aan elkaar raken
  5. De pavlova 120 min op 110°C laten bakken, daarna laten afkoelen

Marinade

  1. Alle ingrediënten samen in een kookpotje een 2-tal min laten inkoken
  2. Hou 70gr marinade opzij en giet de rest van de marinade over de gesneden pompelmoes en sinaasappel en laat 30 min marineren, liefst langer (overnachten bij voorkeur)

Crème

  1. St Môret® met de mascarpone en de suiker loskloppen (let op: niet te lang, anders wordt de crème te zacht)
  2. Voeg de marinade toe aan de crème

Afwerking

  1. Strijk de crème over de pavlova
  2. Werk af met de sinaas en pompelmoes à vif gesneden en decoreer verder met enkele schijfjes met schil
  3. Strooi er vervolgens granaatappelpitjes over, voeg rozemarijntakjes toe en een wolk poedersuiker

Duurtijd: 4u15

Een lekker recept van Julie’s House.

A la une