I Love Cheese

Laatste recept

Cheesecake met noten, tomaten en Chavroux

  • 20min
  • Gemiddeld budget
Ontdek
Bezig met laden
10 recepten gevonden

Gevulde Mini Caprice

Gevulde Mini Caprice Ingrediënten
  • Mini-Caprice des Dieux 4
  • gekonfijte tomatenpuree 100 gr
  • tapenade 100 gr
  • basilicum 4 eetlepels
1. Snij de Mini Caprice verticaal in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik, zoals een worst.
2. Bestrijk elk plakje met gekonfijte tomatenpuree, een beetje tapenade en basilicum en leg de plakjes dan op elkaar.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gevulde Mini Caprice

10 minuten

Pizza met appel en Mini Caprice

Pizza met appel en Mini Caprice een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Mini Caprice 4
  • (kleine) appels 8
  • olijfolie
  • peper & zout
  • paprika 4 snuifje
  • suiker 4 eetlepels
  • spekjes 4 eetlepels
  • afgestreken pijnboompitten 4 eetlepels
  • Sla naar keuze om de pizza mee te garneren
  • bal pizzadeeg 4
1. Verwarm de oven voor op 210°.
2. Schil de appels. Halveer ze. Verwijder het klokhuis en snijd elke helft in fijne plakjes.
3. Rol het pizzadeeg uit met een deegroller.
4. Bestrijk het deegoppervlak met olijfolie en schik de appelschijfjes in een cirkel. Bestrooi met peper en zout.
5. Strooi een beetje poedersuiker over de appels. Voeg de spekjes en pijnboompitten toe. Zet de pizza 15 minuten in de oven.
6. Neem de pizza uit de oven en schik er meteen de plakjes Mini Caprice op.
7. Bestrooi met een beetje paprikapoeder. Schik de sla in het midden van de pizza.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Pizza met appel en Mini Caprice

30 minuten

Mini Caprice Pinguïn

Mini Caprice Pinguïn een snack Economisch Ingrediënten
  • Mini Caprice 4
  • fijne schijfjes wortelen 8
  • peperbolletjes 8
  • kruimeldeeg met maanzaadjes :
  • bloem 125 gr
  • boter in stukjes gesneden 60 gr
  • suiker 10 gr
  • zout 5 gr
  • eierdooier 1
  • maanzaadjes 2 eetlepels
  • water
1. Meng de bloem met het zout en de suiker.
2. Leg de boter in het midden en meng alles met de vingertoppen tot een kruimelig geheel.
3. Voeg nu in het midden de eierdooier en een beetje water toe en kneed krachtig tot een homogene bol, dek af met vershoudfolie en zet 1 uur koel weg.
4. Verdeel het deeg in twee helften.
5. Doe bij een helft van het deeg maanzaadjes en rol het deeg uit, steek er met een ovalen uitsteekring rondjes uit. Bestrooi opnieuw met maanzaadjes.
6. Leg de bekomen vormpjes op een afgerond recipiënt dat in de oven kan (type glazen pyrexschotel). Bak op 180°C tot het deeg goudbruin is.
7. Rol de andere deegbol uit. Steek cirkels uit het deeg en bak ze goudbruin.
8. Laat afkoelen.
9. Snij een cirkel van 1 cm diameter uit elk wortelschijfje. Gebruik een kartelschaar om ¾ van de cirkels bij te knippen, dat worden de pootjes van de pinguïns. Bewaar de restjes wortel om er driehoekjes uit te snijden voor de neusjes van de pinguïns.
10. Snij van elke Mini Caprice één hoek af, deze kant zal de basis vormen. Zet de Mini Caprice op een cirkel gebakken kruimeldeeg. Druk er 2 peperkorrels in voor de ogen.
11. Zet er onderaan 2 pootjes op en bovenaan een neusje.
12. Leg dan de vleugels van kruimeldeeg met maanzaad op de zijkanten van de mini caprice. Je kan eetbare lijm gebruiken om de stukjes op de pinguïns te bevestigen.
13. Prik een stokje bovenaan in elk diertje.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Mini Caprice Pinguïn

60 minuten

Mini Caprice in krokant jasje

Mini Caprice in krokant jasje een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Mini Caprice 2
  • brickdeeg 1 vel(len)
  • gesmolten boter 30 gram
  • gesnipperde kruiden (bieslook, munt, peterselie en kervel) 1 eetlepel(s)
  • peper en zout
  • gehakte rozijnen 1 eetlepel(s)
  • rode appel (pink lady, fuji of gala) 1 eenhe(i)d(en)
1. Verwarm de oven voor op 210°C (th. 7).
2. Schraap een beetje van de witte korst van de Mini Caprice af.
3. Snij het vel brickdeeg in repen van 3 cm.
4. Leg de repen plat en smeer ze in met gesmolten boter. Bestrooi met de verse kruiden, de gehakte rozijnen, peper en zout.
5. Leg de Mini Caprice op bakpapier op de ovenplaat.
6. Leg de deegreepjes rondom elke Mini Caprice zodat de kaasjes volledig bedekt zijn.
7. Zet de ovenplaat met de Mini Caprice 8 à 10 minuten in de oven. Spoel en snij de appel in ringen.
8. Schik de appelringen op een bord en zet er de lichtbruin gebakken Mini Caprice bovenop.
9. Breng op smaak met peper en zout, versier met kruiden en serveer meteen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Mini Caprice in krokant jasje

30 minuten

Clafoutis met gestoomde aardappelen en Mini Caprice

Clafoutis met gestoomde aardappelen en Mini Caprice een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Mini Caprice 2
  • aardappel(en) 2 middelgrote
  • gesnipperde bieslook 1 eetlepel(s)
  • peper
  • zout
  • gemalen komijn 0 theelepel(s)
  • bloem 40 gram
  • room 12 centiliter(s)
  • ei(eren) 1 eenhe(i)d(en)
  • in stukjes gesneden boter 30 gram
1. Verwarm de oven voor op 180°C (th. 6).
2. Snij intussen de aardappelen in blokjes en stoom ze gaar.
3. Snij de 2 Mini Caprice in blokjes.
4. Klop het ei los met de room, kruid met peper en zout. Voeg de komijn toe, roer er de bloem onder en klop tot een glad en romig deeg. Voeg tenslotte de bieslook toe en meng opnieuw.
5. Neem 4 deksels van Mini Caprice en bekleed de binnenkant met aluminiumfolie of bakpapier.
6. Smeer de binnenkant van de vormen in met boter en verdeel er de aardappelen en de kaas over. Bedek vervolgens met deeg.
7. Verdeel de boter over de bereiding en bak in de oven totdat de bovenkant enigszins lichtbruin begint te worden (ongeveer 12 minuten).
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Clafoutis met gestoomde aardappelen en Mini Caprice

30 minuten

Krokantje van Mini Caprice en kiemgroenten

Krokantje van Mini Caprice en kiemgroenten een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Mini-Caprice des Dieux 4
  • Kiemgroenten 1 schaal
  • vellen brickdeeg 2
  • ei 1
  • sesamzaadjes 1 eetlepel
  • balsamicoazijn 1 eetlepel
  • sesamolie 3 eetlepels
  • zout 1 snufje
  • poivre 1 snufje
  • graines germées 100 gramme(s)
1. Verwarm de oven voor op 180°C (th. 6). Klop in een kom het ei met 1 eetlepel water los met een vork.
2. Snij de vellen brickdeeg in twee, leg een mini-Caprice in het midden van elk vel. Gebruik een borsteltje om de randen in te smeren met het losgeklopte ei en leg het deeg dan op een bakplaat bedekt met bakpapier. Bestrijk het deeg met de rest van het ei en bestrooi met sesamzaadjes. Zet 4 minuten in de oven.
3. Meng intussen de balsamicoazijn met de sesamolie en kruid met peper en zout. Overgiet de kiemgroenten met deze vinaigrette.
4. Serveer de krokantjes zodra ze uit de oven komen samen met de salade van kiemgroenten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Krokantje van Mini Caprice en kiemgroenten

10 minuten

Snoepje van Mini Caprice des Dieux met gekonfijte appel en komijn

Snoepje van Mini Caprice des Dieux met gekonfijte appel en komijn een aperitief Economisch Ingrediënten
  • eiwit 1
  • brickdeeg 4 stuks
  • boter 25 gr
  • honing 1 eetlepel
  • komijn 1 theelepel
  • appel 1
  • Mini Caprice® 4 stuks
1. Schil de appel en snij in dunne schijfjes.
2. Stoof die 10 minuten in een pan met boter op een zacht vuurtje.
3. Voeg de honing en de komijn toe, laat nog 10 minuten stoven en laat dan afkoelen.
4. Verwarm de oven voor op 220? (th. 7/8).
5. Snij de Mini Caprice in de hoogte doormidden.
6. Snij de vellen brickdeeg in twee. Verdeel de gekonfijte appel over een helft van elk half vel brickdeeg. Leg er een halve Mini Caprice op en rol alles op in de vellen brickdeeg.
7. Smeer met een borsteltje een beetje eiwit op de randen om die vast te kleven. Steek een houten prikker in elk rolletje om een lolly te vormen.
8. Leg de rolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet ze 8 tot 10 minuten in de oven. Haal uit de oven en serveer onmiddellijk.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Snoepje van Mini Caprice des Dieux met gekonfijte appel en komijn

30 minuten

Hapjes van Mini Caprice met roze garnalen

Hapjes van Mini Caprice met roze garnalen een aperitief Economisch Ingrediënten
  • Mini Caprice des Dieux 4
  • garnalen 12 stuks
  • sesamzaadjes 100 gr
  • koriandrer 4 eetlepels
  • balsamicosaus 4 eetlepels
  • prikkers 12
1. Snij de Mini Caprice in bijtklare hapjes.
2. Wentel ze in de sesamzaadjes
3. Steek op elke prikker 1 garnaal, 1 stukje Mini Caprice en een blaadje koriander
4. Doe de balsamicosaus in een kommetje als dipsaus voor de hapjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Hapjes van Mini Caprice met roze garnalen

10 minuten

Boterhammen met tomaat en Mini Caprice

Boterhammen met tomaat en Mini Caprice een snack Economisch Ingrediënten
  • boerenbrood 4 sneetjes
  • Mini-Caprice des Dieux 4
  • tomaten 1
  • knoflook 1
  • Parmaham 20 sneetjes
  • bieslook 1 eetlepel
  • Olijfolie
  • peper
1. Wrijf de sneden brood lichtjes in met knoflook en verdeel er de gehakte tomaten over.
2. Snij de Mini Caprice in plakjes en wentel ze in de bieslook.
3. Beleg het brood afwisselend met kaas en ham, besprenkel met een scheutje olijfolie en kruid met versgemalen peper.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Boterhammen met tomaat en Mini Caprice

10 minuten

Smeltende antipasti met mini Caprice

Smeltende antipasti met mini Caprice een aperitief Economisch Ingrediënten
  • Mini Caprice 4
  • basilicum 4 eetlepels
  • room 1 eetlepel
  • citroensap
  • boter 30 g
  • champignons 250 g
  • gedroogde tomaten in olie 250 g
  • geroosterde gemarineerde aubergines 1
  • zout 3
  • koriander 1 eetlepel
1. Smelt de boter in een steelpan, voeg de champignons toe en stoof ze ongeveer 5 minuten op een hoog vuur: ze moeten hun sap vrijgeven. Voeg de koriander, het citroensap, peper en zout toe en laat nog eens 8 minuten garen. Roer regelmatig om zodat de champignons aan alle kanten kleuren. Zet het vuur uit, voeg de room toe en meng. Laat afkoelen.
2. Laat de geroosterde gemarineerde aubergines uitlekken. Snij de mini-Caprice in 4, leg een blaadje basilicum op elk stukje en rol dit dan in een reepje aubergine. Zet de hapjes vast met houten prikkers.
3. Serveer de in aubergine gewikkelde mini-Caprice met de romige champignons met koriander en gedroogde tomaten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Smeltende antipasti met mini Caprice

10 minuten