
Raclette en Kaasfondue
Kaasspecialiteiten Twee heerlijke kaasspecialiteiten voor onvergetelijke winteravonden onder vrienden! Raclette Raclette is snel, gezellig en gemakkelijk. Bovendien bestaat deze Zwitserse traditie al meer dan 400 jaar: voor ze afdaalden van de hoge Alpenweiden, kwamen de herders samen, sneden ze een kaas in twee stukken en plaatsten ze die voor het vuur. Wanneer de kaas begon

St Môret & Mariage Parfait
St Môret is een romige maar pittige smeerkaas. Hij smaakt heel fris en is als het ware gemaakt om genuttigd te worden bij een frisse oude geuze, als geslaagd aperitief. In het Pajottenland is het trouwens een gekend gebruik om geuze te drinken bij een boterham met verse kaas waar radijsjes en bieslook aan worden

Pié d’Angloys & Liefmans Goudenband
De Pié d’Angloys is een heel romige kaas met veel karakter. Het samenspel met de Liefmans Goudenband werkt wonderwel: het zachtzure en gebrande moutkarakter van het bier coupeert het romige van de kaas. Echt om van te snoepen. Pié d’Angloys SOORT & FAMILIE : zachte kaas MELK : koe KORST : eetbaar GEPRODUCEERD IN :

Petrus & Petrus Oud Bruin
Petrus is weer zo’n mooi voorbeeld van een typische abdijkaas die roept om de pittige zuren van een oud bruin bier met een frisse toets. Petrus Oud Bruin vervult die rol met verve en zorgt voor de nodige verfrissing en het ‘zuiveren’ van het smaakpalet. Petrus SOORT & FAMILIE : halfharde kaas MELK : koe

Giovanni Ferrari & Malheur Brut Reserve
De Grana Padano Riserva AOP heeft na 20 maanden rijpen een heel uitgesproken karakter. Hij kan perfect geserveerd worden bij het aperitief, op voorwaarde dat daar uiteraard de juiste drank bij staat: de Malheur Brut Reserve. Die twee vormen een speels, fris en dartel koppel, ondanks de hoge alcoholgraad van het bier. Giovanni Ferrari

Chamois d’Or & Hoegaarden
Deze romige witte-korstkaas heeft een verfijnde romige smaak. Welk bier kan dat beter tot zijn recht laten komen dan een sprankelende, fruitige Hoegaarden met zijn fris karakter? Chamois d’or SOORT & FAMILIE : zachte kaas MELK : koe KORST : eetbaar GEPRODUCEERD IN : Frankrijk, Mayenne SMAAK : de rijkheid van zijn gladde textuur, stevig

Apérifrais provençale & Rodenbach Caractère Rouge
De sterke kruiden van de Apérifrais-kaasjes dringen door tot in hun smeuïge basis. Bij het aperitief — of wat dacht u? — laten ze zich perfect koppelen met een Rodenbach Caractère Rouge. Die combinatie levert u een festival van fruitige, zurige en pittig gekruide smaken, heel fris in de mond en bevorderlijk voor de eetlust.

Le Rustique & Duvel
De smeuïge Le Rustique en de droge Duvel vormen werkelijk het perfecte huwelijk. Niet twijfelen, proeven! Le Rustique SOORT & FAMILIE : zachte kaas met schimmelkorst MELK : koe KORST : eetbaar GEPRODUCEERD IN : Frankrijk, Orne SMAAK : karakteristiek en zeer herkenbaar aan zijn vleugje knoflook en aan zijn romige textuur die smelt in

De saga van Caprice
50 jaar liefde en culinair genot De jaren : 50 – 60 – 70 – 80 – 90 – 2000 De jaren 50 Het ontstaan van een passie voor kaas! Caprice des Dieux ziet het levenslicht in dit veelbelovende decennium. De Trente Glorieuses (de 30 welvarende jaren na de Tweede Wereldoorlog) gaan hand in hand

Kaas van de maand : Pié d’Angloys
Le Pié d’Angloys Laat je verrassen door Le Pié d’Angloys, het zachte roomkaasje dat zelfs de grootste fijnproevers weet te verleiden! Een karaktervolle roomkaas Le Pié d’Angloys is een zachte kaas vol karakter met gewassen korst, afkomstig uit de Loirestreek. Een volmaakt evenwicht Onder de dunne, oranjegele korst van Le Pié d’Angloys gaan een verrassende