I Love Cheese

Kaasverhalen

Grana Padano

Grana Padano

Assortiment
Grana Padano
Schrijver:
Savencia
Savencia

Grana Padano

Een stukje Lombardije op je bord!

Uitmuntende Italiaanse knowhow

carte-italie
Grana Padano is een traditionele, harde Italiaanse kaas op basis van koemelk. De naam ‘grana’ verwijst in het Italiaans naar de kenmerkend korrelige textuur van deze bleke kaas.
Grana Padano Riserva Giovanni Ferrari wordt vervaardigd in Lombardije door de in 1823 opgerichte kaasmakerij Giovanni Ferrari, en is het resultaat van een unieke combinatie van traditie en innovatie.

Een uitgesproken karakter

granapadano-logo
Tijdens de twintig maanden durende rijpingsperiode krijgt Grana Padano Giovanni Ferrari zijn harmonieuze en verfijnde smaak, die zo kenmerkend is voor kazen van superieure kwaliteit. Na afloop van het rijpingsproces voeren deskundigen van de beschermde herkomstbenaming Grana Padano een grondige kwaliteitscontrole uit om te beoordelen of de kaas het label Riserva verdient.

Grana Padano Riserva verrast door zijn fruitige geur. Hij weet bovendien meteen te verleiden met zijn uitgesproken smaak: fruitige, verfijnde aroma’s, vergezeld van heerlijke toetsen van gekarameliseerde melk, zwavelaccenten en een vleugje pittigheid.

granapadano-pomme

A tavola !*

granapadano-miel
Grana Padano is heerlijk uit het vuistje, als aperitiefhapje bijvoorbeeld, of met wat balsamicocrème of honing.

granapadano-libre-nl

* Aan tafel!