I Love Cheese

Laatste artikel

90 jaar kaasmakerij Passendale

Meer informatie
Bezig met laden
79 artikels gevonden
90 jaar kaasmakerij Passendale Kaasverhalen TODO
90 jaar kaasmakerij Passendale

90 jaar kaasmakerij Passendale

De verhalen achter de kazen Al 90 jaar rollen er kazen met karakter uit de West-Vlaamse kaasmakerij van Passendale. Wat hebben de kaasmakers zelf te vertellen over die 90 jaar ‘passie van bij ons’? Marnik, John en Bart, samen goed voor 109 jaar kaaservaring, delen hun mooiste herinneringen. In 1932 start de familie Donck met

Le Rustique Kaasfondue Savoyarde, een mix van 3 kazen voor winters smulplezier Kaas van de maand TODO
Le Rustique Kaasfondue Savoyarde, een mix van 3 kazen voor winters smulplezier

Le Rustique Kaasfondue Savoyarde, een mix van 3 kazen voor winters smulplezier

Kaasfondue Savoyarde, het fonduerecept van Le Rustique, met 3 kazen voor kleine wintergelukjes. Klaar? Smelten maar! Le Rustique Kaasfondue Savoyarde bevat Comté, Emmentaler en Tomme de Bresse, perfect op smaak gebracht met een vleugje kirsch en witte wijn* * Te veel alcohol is schadelijk voor de gezondheid. Drink het met mate. Le Rustique biedt twee

Raclette Le Rustique: voor een gezellige, warme winteravond Kaas van de maand TODO
Raclette Le Rustique: voor een gezellige, warme winteravond

Raclette Le Rustique: voor een gezellige, warme winteravond

Weet jij eigenlijk waar raclette vandaan komt? Raclette spruit voort uit een Zwitserse traditie die meer dan 400 jaar oud is! Voor de herders van de alpenweide naar beneden kwamen, sneden ze een wiel kaas in twee en legden ze de stukken voor het vuur. Zodra de kaas begon te smelten, krabden ze het geroosterde

Postel, een unieke abdijkaas met een rijke geschiedenis Kaas van de maand TODO
Postel, een unieke abdijkaas met een rijke geschiedenis

Postel, een unieke abdijkaas met een rijke geschiedenis

Wist je dat? Tijdens de World Cheese Awards 2021 won de Postel Abdijkaas BELEGEN een bronzen medaille en de Postel Abdijkaas RESERVE een “Super Gold” medaille en werd bekroond tot “Beste Nieuwe Kaas”. Postel abdijkaas is een unieke kaas Postel abdijkaas is een unieke kaas, die zowel een intense als fruitige smaak heeft, met een

Marnik erfde de passie voor Passendale van zijn vader Kaasverhalen TODO
Marnik erfde de passie voor Passendale van zijn vader

Marnik erfde de passie voor Passendale van zijn vader

Diep in de West-Vlaamse velden staat de kaasmakerij van Passendale. Al bijna 90 jaar toveren kaasmakers hier verse melk om tot heerlijke, verfijnde kazen. Productie-operator Marnik (57) vertelt hoe hij de passie voor Passendale heeft geërfd van zijn vader. “Kaas is altijd een stukje nostalgie op je bord.” Al meer dan 40 jaar komt Marnik

Voor John is kaasmaken haast een topsport Kaasverhalen TODO
Voor John is kaasmaken haast een topsport

Voor John is kaasmaken haast een topsport

Diep in de West-Vlaamse velden staat de kaasmakerij van Passendale. Al bijna 90 jaar toveren kaasmakers hier verse melk om tot heerlijke, verfijnde kazen. John (57) heeft in zijn carrière al vele Passendales afgeleverd en die krijgen allemaal een snuifje passie mee. “Ik maak elke kaas alsof hij op mijn eigen tafel zou staan.” Metaal

Bart bereidt de verse melk voor op het echte werk Kaasverhalen TODO
Bart bereidt de verse melk voor op het echte werk

Bart bereidt de verse melk voor op het echte werk

Diep in de West-Vlaamse velden staat de kaasmakerij van Passendale. Al bijna 90 jaar toveren kaasmakers hier verse melk om tot heerlijke, verfijnde kazen. Pasteurman Bart (55) vertelt hoe hij de melk klaarmaakt voor het echte werk: Passendale-kaas worden. “Geen twee koeien geven dezelfde melk, dat maakt het zo boeiend.” Wanneer de vrachtwagens met melk

Kaas zonder lactose? Natuurlijk en zo lekker! Kaasverhalen TODO
Kaas zonder lactose? Natuurlijk en zo lekker!

Kaas zonder lactose? Natuurlijk en zo lekker!

Lactose, wat is dat eigenlijk? Lactose is melksuiker. Het wordt verteerd in onze spijsverteringsstelsel met behulp van een enzym: lactase. Maak je te weinig lactase aan om de ingenomen lactose te kunnen verteren, dan gaat de lactose gisten in je dikke darm waardoor er hinderlijke spijsverteringsklachten optreden. Dit wordt lactose-intolerantie genoemd. Het treft 10 tot

Passendale
passie van bij ons
Kaasverhalen TODO
Passendale <br/>passie van bij ons

Passendale
passie van bij ons

“PASSENDALE, ONZE KAAS” Net zoals het gelijknamige dorp, heeft kaasmakerij Passendale een rijke geschiedenis. De Familie Donck vluchtte tijdens de Eerste Wereldoorlog naar het veilige Normandië. Daar leerden ze de ambacht van het kaasmaken. Toen ze, na het vertrek van de Duitsers, terugkwamen in België begon het Passendale verhaal. In 1932 startte familie Donck met

Kaas in onze voeding Evenwichtig TODO
Kaas in onze voeding

Kaas in onze voeding

De voedingswaarde van kaas Calcium Calcium: een onmisbaar mineraal… voor de groei en het behoud van ons beendergestel en onze tanden voor de bloedstolling voor de celvernieuwing voor de bloeddruk voor de hormonale functies … dat niet wordt aangemaakt door ons lichaam. Waar halen we calcium vandaan? Vandaag zijn zuivelproducten nog steeds de beste bron