I Love Cheese

Laatste artikel

90 jaar kaasmakerij Passendale

Meer informatie
Bezig met laden
73 artikels gevonden
Kaas van de maand : Brebiou Kaas van de maand TODO
Kaas van de maand : Brebiou

Kaas van de maand : Brebiou

De Brebiou De Brebiou, is een heerlijke schapenkaas die geproduceerd wordt in de kaasmakerij van Jurançon, een stadje in de Pyrénées Atlantiques… Uniek van smaak en textuur De streek is bekend om zijn specifieke weilanden en grondsoort, alsook zijn unieke en sterke herderstraditie. De melk van schapen die in deze vruchtbare natuur opgroeien, geeft aan

Kaas & wijn : Chaumes en Chardonnay Kaas en wijn TODO
Kaas & wijn : Chaumes en Chardonnay

Kaas & wijn : Chaumes en Chardonnay

Kaas & wijn : Chaumes en Chardonnay Chaumes is een kaas met een rijk en krachtig aroma en dito smaak. Een kaas met een sterk karakter die smeekt om een temperamentvolle wijn. Een wijn op basis van bijvoorbeeld chardonnay, met name als die op houten vaten of enkele jaren in de kelder heeft mogen rijpen!

Seizoensgarnituur – lente Assortiment TODO
Seizoensgarnituur – lente

Seizoensgarnituur – lente

Leve de lente! Na lange maanden van binnenzitten, haasten we ons nu naar buiten. Zodra de zon schijnt, springen we op onze fiets en zoeken we de landelijke wegen op. Ook de natuur is wakker geworden. Het gras groeit als nooit tevoren, de weiden staan vol lekkere bloemetjes die een waar genot zijn voor de

De Passendale kaasmakerij Kaasverhalen TODO
De Passendale kaasmakerij

De Passendale kaasmakerij

1932: De familie Donck uit Passendale begint met de artisanale productie van kazen. De vraag wordt al snel zo groot dat alle melkproducenten uit de streek worden opgetrommeld om mee te helpen. Na de oorlog blijft het succes verder groeien en naast kaas wordt er ook melk, boter en yoghurt vervaardigd. De werkplaats wordt al

Passendale & Triple d’Anvers Kaas en bier TODO
Passendale & Triple d’Anvers

Passendale & Triple d’Anvers

Passendale is een monument in het Belgische kaaslandschap. Deze op het eerste zicht eenvoudige boterhamkaas, mooi gerijpt en subtiel gezouten, heeft een heel bijzondere smaak en specifiek karakter. Dat vraagt om een speciaal bier met dezelfde eigenschappen. De frisse en fruitige Triple d’Anvers past naadloos in dat plaatje, dat ik zou omschrijven als een ‘teder

Engagement Kaasverhalen TODO
Engagement

Engagement

KWALITEIT, VAN DE BOERDERIJ TOT BIJ U THUIS! Al sinds het prille begin zijn de kwaliteit en voedselveiligheid voor ons absolute prioriteiten. Bij het ophalen van de melk en gedurende de productiecyclus voeren we dagelijks 1000 controles en analyses uit op onze kazen. Deze focus op kwaliteit wordt weerspiegeld in de internationale ISO 9001-certificatie waarover onze

Saint Albray & Martin’s IPA (India Pale Ale) Kaas en bier TODO
Saint Albray & Martin’s IPA (India Pale Ale)

Saint Albray & Martin’s IPA (India Pale Ale)

De Saint Albray is een heel romige kaas met een krachtige smaak. Het droge Martin’s IPA-bier snijdt daar mooi doorheen. Beide smaken vloeien lekker in mekaar over zonder dat een van de twee gaat domineren. U proeft nog een beetje de karamelsmaak van het basisbier Martin’s Pale Ale, maar laat dat de harmonie juist nog

Kaas van de maand : le Vieux Pané Kaas van de maand TODO
Kaas van de maand : le Vieux Pané

Kaas van de maand : le Vieux Pané

Le Vieux Pané Als je houdt van zachte kaas met flink wat pit en een verfijnde smaak, dan wordt Le Vieux Pané zonder enige twijfel een heerlijke ontdekking. Traditioneel, authentiek en streekeigen Sinds 1928. De meester-kaasmakers van kaasmakerij Perreault (Mayenne) zetten de aloude tradities voort die Le Vieux Pané zijn authentieke karakter geven: elke kaas

Wynendale & Omer Traditional Blond Kaas en bier TODO
Wynendale & Omer Traditional Blond

Wynendale & Omer Traditional Blond

Het uitgesproken temperament van Wynendale-kaas (een schitterend Belgisch alternatief voor de Franse Chaumes trouwens) vraagt om een sterk blond bier van het kaliber van Omer. De subtiel droge smaak ervan pareert perfect het smeuïge van de kaas en laat zijn karakter nog beter tot uiting komen. Een feest voor de smaakpapillen! Wynendale SOORT & FAMILIE

Kaas van de maand : Rambol Kaas van de maand TODO
Kaas van de maand : Rambol

Kaas van de maand : Rambol

Ken jij de Rambol? De beroemde Rambol ontleende in 1970 zijn naam aan de inwoners van Rambouillet (de Rambolitains), waar de kaas in de jaren ’60 voor het eerst werd gemaakt. Een plezier voor het oog en de tong De Rambol met Noten is een smaakvolle mix van romige smeltkaas en knapperige stukjes noot, bekroond