I Love Cheese

Laatste artikel

90 jaar kaasmakerij Passendale

Meer informatie
Bezig met laden
73 artikels gevonden
Chamois d’Or & Hoegaarden Kaas en bier TODO
Chamois d’Or & Hoegaarden

Chamois d’Or & Hoegaarden

Deze romige witte-korstkaas heeft een verfijnde romige smaak. Welk bier kan dat beter tot zijn recht laten komen dan een sprankelende, fruitige Hoegaarden met zijn fris karakter? Chamois d’or SOORT & FAMILIE : zachte kaas MELK : koe KORST : eetbaar GEPRODUCEERD IN : Frankrijk, Mayenne SMAAK : de rijkheid van zijn gladde textuur, stevig

Apérifrais provençale & Rodenbach Caractère Rouge Kaas en bier TODO
Apérifrais provençale & Rodenbach Caractère Rouge

Apérifrais provençale & Rodenbach Caractère Rouge

De sterke kruiden van de Apérifrais-kaasjes dringen door tot in hun smeuïge basis. Bij het aperitief — of wat dacht u? — laten ze zich perfect koppelen met een Rodenbach Caractère Rouge. Die combinatie levert u een festival van fruitige, zurige en pittig gekruide smaken, heel fris in de mond en bevorderlijk voor de eetlust.

Le Rustique & Duvel Kaas en bier TODO
Le Rustique & Duvel

Le Rustique & Duvel

De smeuïge Le Rustique en de droge Duvel vormen werkelijk het perfecte huwelijk. Niet twijfelen, proeven! Le Rustique SOORT & FAMILIE : zachte kaas met schimmelkorst MELK : koe KORST : eetbaar GEPRODUCEERD IN : Frankrijk, Orne SMAAK : karakteristiek en zeer herkenbaar aan zijn vleugje knoflook en aan zijn romige textuur die smelt in

De saga van Caprice Kaasverhalen TODO
De saga van Caprice

De saga van Caprice

50 jaar liefde en culinair genot De jaren : 50 – 60 – 70 – 80 – 90 – 2000 De jaren 50 Het ontstaan van een passie voor kaas! Caprice des Dieux ziet het levenslicht in dit veelbelovende decennium. De Trente Glorieuses (de 30 welvarende jaren na de Tweede Wereldoorlog) gaan hand in hand

Kaas van de maand : Pié d’Angloys Kaas van de maand TODO
Kaas van de maand : Pié d’Angloys

Kaas van de maand : Pié d’Angloys

Le Pié d’Angloys Laat je verrassen door Le Pié d’Angloys, het zachte roomkaasje dat zelfs de grootste fijnproevers weet te verleiden! Een karaktervolle roomkaas Le Pié d’Angloys is een zachte kaas vol karakter met gewassen korst, afkomstig uit de Loirestreek. Een volmaakt evenwicht Onder de dunne, oranjegele korst van Le Pié d’Angloys gaan een verrassende

Caprice des Dieux & Vedett Extra Kaas en bier TODO
Caprice des Dieux & Vedett Extra

Caprice des Dieux & Vedett Extra

Caprice des Dieux is een romige witschimmelkaas van Franse koemelk. Deze delicatesse is heel rijk en romig. Hij heeft weerwerk nodig van een niet te zwaar bier met een bittere toets. Vedett Extra klaart deze klus met brio. Caprice des Dieux SOORT & FAMILIE : zachte kaas met schimmelkorst MELK : Franse koe KORST :

Seizoensgarnituur – zomer Assortiment TODO
Seizoensgarnituur – zomer

Seizoensgarnituur – zomer

Leve de zomer! Wat is er leuker dan tijdens de vakantie een lokaal marktje te bezoeken om heerlijk verse groenten en fruit te kopen? Daarna is het tijd om te ontspannen met een aperitiefje, en zonder stress een eenvoudige maaltijd te bereiden om te delen met vrienden. Dit is de periode bij uitstek voor zachte

Damme & De Koninck Kaas en bier TODO
Damme & De Koninck

Damme & De Koninck

Net zoals de Damme-kaas heeft het bier van De Koninck een heel typische smaak. Zijn zurige toetsen, afkomstig van de gist, passen perfect bij deze pittige kaas. Het zijn twee producten met elk een uitgesproken eigen karakter. Geen wonder dat ze het zo goed met elkaar kunnen vinden. Damme SOORT & FAMILIE : halfharde kaas

Kaas en Wijn : Chavroux en Witte Sauvignon Kaas en wijn TODO
Kaas en Wijn : Chavroux en Witte Sauvignon

Kaas en Wijn : Chavroux en Witte Sauvignon

Kaas en Wijn : Chavroux en Witte Sauvignon Wie geitenkaas zegt denkt meteen aan Chavroux. Al meer dan 25 jaar een vaste waarde en vooral geliefd omwille van zijn smeuïg en zacht karakter. Niks beter bij die Chavroux dan een glas jonge, goed frisse sauvignon blanc wijn. Waarom? Eenvoudigweg omdat het frisse zuur in de

Kaasschotel Assortiment TODO
Kaasschotel

Kaasschotel

Negen tips voor een geslaagde kaasschotel Kies vijf tot negen kazen van verschillende types: harde korst, halfharde korst, zachte kaas, zachte kaas met gewassen korst, verse kaas, schimmelkaas enz. Varieer ook het type gebruikte melk: koemelk, schapenmelk of geitenmelk! Respecteer het principe van het kaashorloge: van zeer zacht tot zeer uitgesproken Voor een optimale degustatie: