I Love Cheese

Laatste artikel

90 jaar kaasmakerij Passendale

Meer informatie
Bezig met laden
73 artikels gevonden
Kaasmaken: de geheimen van Hans Kaasverhalen TODO
Kaasmaken: de geheimen van Hans

Kaasmaken: de geheimen van Hans

Hoe maak je kaas? Om deze vraag te beantwoorden, trokken we naar Passendale waar meester-kaasmaker Hans ons enkele van zijn geheimen vertelde. Kaasmaken. Lijkt simpel als we het proeven op ons bord en op ons brood. Maar in feite is niets minder waar. Wist je dat het eeuwen en vele mislukte pogingen kostte om de

Kaas van de maand : Rubens Kaas van de maand TODO
Kaas van de maand : Rubens

Kaas van de maand : Rubens

Rubens RUBENS De naam zelf is een eerbetoon aan de meester van de Vlaamse barokschilderkunst. Deze grote kunstenaar was een levensgenieter die evenveel hield van vrouwen met volle rondingen als van lekkere gerechten.En als het over een volle en lekkere smaak gaat, dan is dat wel het geval bij deze kaas! Een zachte en smeuïge

Kaas bij je picknick Kaasverhalen TODO
Kaas bij je picknick

Kaas bij je picknick

De kogel is door de kerk: deze zomer ga je picknicken. Komt dat even goed uit want wij geven je onze tips om deze gastronomische uitstap om te toveren in een perfecte ervaring! Picknickmand: kies onbreekbare spullen! Uiteraard heb je borden en glazen in je mand nodig. Om niet te veel te moeten tillen, laat

Passendale BIO, Lekker bio, lekker lokaal Kaasverhalen TODO
Passendale BIO, Lekker bio, lekker lokaal

Passendale BIO, Lekker bio, lekker lokaal

Lekker bio, lekker lokaal Het respect voor de omgeving, het welzijn van de dieren en de gezondheid van de consument staat bij kaasmakerij Passendale sinds mensenheugenis centraal. De kaasmakerij kiest er dan ook voor om haar kazen op een duurzame en authentieke manier te maken volgens het originele recept. Het kaasmaken begint bij de melk.

Kaas en thee: Saint Agur met groene jasmijnthee Kaas en thee TODO
Kaas en thee: Saint Agur met groene jasmijnthee

Kaas en thee: Saint Agur met groene jasmijnthee

Ontdek een lichte en gastronomische combinatie van Saint Agur met groene jasmijnthee. Groene thee uit China, natuurlijk geparfumeerd met jasmijnbloemen. Bereid met een dosering van 15 g/liter zwak gemineraliseerd water op 80 °C gedurende 3’. In de mond is deze thee zacht evenwichtig, licht wrang en soepel met bloemrijke toetsen van jasmijn en zoete accenten van honing,

Kaas en thee, een lichte en gastronomische combinatie Kaas en thee TODO
Kaas en thee, een lichte en gastronomische combinatie

Kaas en thee, een lichte en gastronomische combinatie

Vernieuw! Maak je kaasdegustaties lichter en geef ze dat tikkeltje meer. Kaas wordt meestal geserveerd met wijn of bier. Maar ook thee, het meest gedronken drankje ter wereld, blaast kaasdegustaties nieuw leven in! Thee bij kaas? Ja, dat heb je goed gelezen! Lijken kaas en thee je uit twee compleet verschillende werelden te komen? Je

Kaas en thee: Passendale Classic met English Breakfast Kaas en thee TODO
Kaas en thee: Passendale Classic met English Breakfast

Kaas en thee: Passendale Classic met English Breakfast

Ontdek een lichte en gastronomische combinatie van Passendale Classic en English Breakfast. Deze thee, met parfums van tabak, droog hout en turf, is goed opgebouwd, met bitterheid en wrangheid. De zachtheid van Passendale Classic veegt die laatste twee weg. De combinatie schept een melkachtig en tegelijk fluweelachtig gevoel met aroma’s van blonde tabak.

Kaas en thee: St Môret met Genmaïcha-thee Kaas en thee TODO
Kaas en thee: St Môret met Genmaïcha-thee

Kaas en thee: St Môret met Genmaïcha-thee

Ontdek een lichte en gastronomische combinatie van St Môret en Genmaïcha-thee. Groene thee uit Japan, vermengd met geroosterde volkorenrijst. Bereid met een dosering van 15 g/liter zwak gemineraliseerd water op 85 °C gedurende 2’30. De geur van de kruidenthee trekt het bitter-branderige register van geroosterde granen en cichorei en het tegelijk groene en milde plantaardige register

Wat kun je zoal doen met kaasrestjes raclette Le Rustique? Kaasverhalen TODO
Wat kun je zoal doen met kaasrestjes raclette Le Rustique?

Wat kun je zoal doen met kaasrestjes raclette Le Rustique?

In de winter gaat er niets boven een gezellige raclette. Je nodigt enkele vrienden uit, je haalt het raclettetoestel boven en je geniet samen van een lekkere maaltijd die je niet al te veel moeite kost. Le Rustique heeft een gevarieerd aanbod raclettekazen. In de zelfbedieningsafdeling vind je naast raclette Natuur met zijn natuurlijke smaak

Kaas en thee: Caprice des Dieux met witte lavendelthee Kaas en thee TODO
Kaas en thee: Caprice des Dieux met witte lavendelthee

Kaas en thee: Caprice des Dieux met witte lavendelthee

Ontdek een lichte en gastronomische combinatie van Caprice des Dieux en witte lavendelthee. Witte Chinese thee met lavendel uit de Provence. Bereid met een dosering van 15 g/liter zwak gemineraliseerd water op 75 °C gedurende 3’. Na een slok van deze thee onthult Caprice des Dieux zijn bittere en zure gisttoetsen tegen de achtergrond van een