Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Kaas en thee: St Môret met Genmaïcha-thee

Ontdek een lichte en gastronomische combinatie van St Môret en Genmaïcha-thee.

Groene thee uit Japan, vermengd met geroosterde volkorenrijst.

Bereid met een dosering van 15 g/liter zwak gemineraliseerd water op 85 °C gedurende 2’30.

De geur van de kruidenthee trekt het bitter-branderige register van geroosterde granen en cichorei en het tegelijk groene en milde plantaardige register open.

In de mond komen de groene plantensmaken en de zachte smaak van getoaste granen tot uiting tegen een lichte wrangheid, waardoor het geheel zacht en dorstlessend wordt.

Kenmerken van de combinatie: de wrangheid van de thee wordt ronder, en zijn wrang en groen plantenregister ontvouwt een drager die de zoetheid, zachtheid en smaak van de St Môret accentueert.

Neem een flinke slok thee met de kaas in je mond. Alle eigenschappen van de thee komen zo weer naar boven, met in de afdronk de zachtheid van de romige kaas en een zurige toets.

Een slok thee na de kaas geeft een dorstlessend gevoel en laat een smaak van getoast brood en geroosterde granen hangen.

Besluit:

De algemene indruk van deze combinatie is de beklemtoning van de romige, getoaste en dorstlessende frisheid.

A la une