I Love Cheese

Wist je dat

Passendale BIO, Lekker bio, lekker lokaal

Passendale BIO, Lekker bio, lekker lokaal

Kaasverhalen
Passendale BIO, Lekker bio, lekker lokaal
Schrijver:
Savencia
Savencia

Lekker bio, lekker lokaal

Het respect voor de omgeving, het welzijn van de dieren en de gezondheid van de consument staat bij kaasmakerij Passendale sinds mensenheugenis centraal. De kaasmakerij kiest er dan ook voor om haar kazen op een duurzame en authentieke manier te maken volgens het originele recept.

Het kaasmaken begint bij de melk. Voor de productie van Passendale gebruiken we 100% Belgische melk. Vandaag gaat de kaasmakerij een stapje verder dankzij de lancering van Passendale Bio, een kaas op basis van 100% Belgische biomelk.

Welke voordelen heeft Biomelk?

Meer ruimte voor de koeien

De koeien van onze bioboeren staan zo vaak mogelijk in de wei, vaak meer dan  180 dagen per jaar, wat veel meer is dan norm van 120 dagen voor normale melk.

Gezondere en blijere koeien

Nadat ze gedurende 3 maanden moedermelk hebben gedronken, krijgen de dieren biovoeding (weidegras als ook voeding die garant staat voor een goede gezondheid). Deze voeding wordt op natuurlijke wijze geteeld.

Gezondere melk

Onze Bioboeren kiezen er voor het gebruik van antibiotica aanzienlijk te beperken en hun dieren zoveel mogelijk te verzorgen met homeopathische middelen.

Dit levert voedingsrijke melk op met een gezondere vetzuursamenstelling.

Een Belgische kaas, zacht en rond van aard

Passendale is geheel uniek in zijn soort. Een smeuïge textuur, een milde en heerlijke smaak, een gouden kleur en een unieke ronde vorm.

Natuurlijk, lokaal en gezond

Passendale Classic Bio wordt dus gemaakt met 100%  Belgische biomelk. Passendale Classic Bio is heerlijk natuurlijk en gezond: een laag zoutgehalte, een eetbare korst, vegetarisch en van nature zonder lactose. Hoeven we er nog aan toe te voegen dat we geen kleurstoffen, bewaarmiddelen en additieven gebruiken? Natuurlijk niet, het is Passendale!