I Love Cheese

Laatste recept

Gebakken brood met appel-venkeltartaar en Caprice des Dieux kaas

  • 20min
  • Budgetvriendelijk
Ontdekken
Bezig met laden
4 recepten gevonden

Kroketje van Père Joseph met groententorentje van sterrenchef Franky Vanderhaeghe

Kroketje van Père Joseph met groententorentje van sterrenchef Franky Vanderhaeghe een hoofdgerecht Groot budget Ingrediënten
  • Père Joseph 30 g
  • Bloem
  • Eiwit
  • Paneermeel
  • Aubergine 1
  • Courgette 0.5
  • Tomaat 1
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Tijm
  • Vinaigrette
  • Asperges (afwerking) 1 per persoon 4
  • Jonge kruiden (afwerking)
1. Kroketje van Père Joseph: De kaas in de gewenste vormpjes snijden en ontdoen van de korst. De kaas kort door de bloem halen en dan in (losgeklopte) eiwit dompelen en dan in het paneermeel, terug door het eiwit en ten slotte het paneermeel. Hiermee vermijd je dat het kroketje zal openbarsten. Afbakken op 170°C tot de kroketjes mooi goudbruin zijn en warm houden.
2. Torentje van groenten: Benodigdheden: aubergine 1 stuk, courgette 1 stuk, tomaat 2 stuks. De groenten in schijfjes snijden met ca. ½ cm dikte en uitsteken met de inox-ringen die je zal gebruiken voor het torentje. De groenten een voor een op elkaar leggen en bestrooien met peper en zout, wat olijfolie en wat vers gesneden tijm. Deze handeling 2 à 3x herhalen tot de gewenste hoogte. De torentjes gedurende een halfuur in de oven plaatsen op 160°C, zo laten garen en dan warm houden.
3. Gepofte auberginecrème: ca. 3 stukken aubergine doorprikken met een vleesvork en zo in de oven laten garen tot ze mooi zacht zijn. Ca. 1,5 uur op 200°C laten afbakken, daarna ontdoen van de pel en het vruchtvlees fijn cutteren, afsmaken met peper en zout tot een gladde massa.
4. Afwerking: Het torentje op het bord leggen en afwerken met de auberginecrème, daarop het kroketje leggen en afwerken met een julienne van asperges afgesmaakt met een vinaigrette. Afwerken met jonge kruiden.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Kroketje van Père Joseph met groententorentje van sterrenchef Franky Vanderhaeghe

60 minuten

Boterham met Père Joseph, mosterd en carpaccio

Boterham met Père Joseph, mosterd en carpaccio een picknick Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Père Joseph 4 sneetjes
  • Carpaccion van rundvlees 4 sneetjes
  • fijngehakte rode ui
  • tuinkers
  • fijne mosterd
  • Brood naar keuze 4 sneejtes
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Boterham met Père Joseph, mosterd en carpaccio

10 minuten

Stoemp met oesterzwammen en spruitjes, gegratineerd met Père Joseph

Stoemp met oesterzwammen en spruitjes, gegratineerd met Père Joseph een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Père Joseph in blok 100 g
  • bloemige aardappelen (nettogewicht, geschild) 600 gr
  • spruitjes 300 gr
  • oesterzwammen 200 gr
  • volle melk 15 cl
  • klontje boter 1
  • peper en zout
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Stoemp met oesterzwammen en spruitjes, gegratineerd met Père Joseph

30 minuten

Groentevelouté met Père Joseph

Groentevelouté met Père Joseph een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Père Joseph (nettogewicht, zonder korst) 70 g
  • prei 1
  • dikke aardappel 1
  • wortelen 2
  • knoflook 1
  • melk 25 cl
  • vetarme bouillonblokjes 2
  • olijfolie 2 eetlepels
  • peper en zout
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Groentevelouté met Père Joseph

30 minuten