Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Kroketje van Père Joseph met groententorentje van sterrenchef Franky Vanderhaeghe

Kroketje van Père Joseph met groententorentje van sterrenchef Franky Vanderhaeghe

Voedselbereiding :
max. 30 tot 60 min
Kost:
Groot budget
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Père Joseph

    30 gr
  • Bloem

  • Eiwit

  • Paneermeel

  • Aubergine

    1
  • Courgette

    0.5
  • Tomaat

    1
  • Peper en zout

  • Olijfolie

  • Tijm

  • Vinaigrette

  • Asperges (afwerking) 1 per persoon

    4
  • Jonge kruiden (afwerking)

Voorbereiding

Torentje van aubergine, courgette, tomaat & Père Joseph.

Een vegetarisch gerechtje met een gratin van aubergine, courgette, tomaat en provençekruiden, puree van aubergine en een kroketje van Père Joseph.

  1. Kroketje van Père Joseph: De kaas in de gewenste vormpjes snijden en ontdoen van de korst. De kaas kort door de bloem halen en dan in (losgeklopte) eiwit dompelen en dan in het paneermeel, terug door het eiwit en ten slotte het paneermeel. Hiermee vermijd je dat het kroketje zal openbarsten. Afbakken op 170°C tot de kroketjes mooi goudbruin zijn en warm houden.
  2. Torentje van groenten:
    Benodigdheden: aubergine 1 stuk, courgette 1 stuk, tomaat 2 stuks.
    De groenten in schijfjes snijden met ca. ½ cm dikte en uitsteken met de inox-ringen die je zal gebruiken voor het torentje. De groenten een voor een op elkaar leggen en bestrooien met peper en zout, wat olijfolie en wat vers gesneden tijm. Deze handeling 2 à 3x herhalen tot de gewenste hoogte. De torentjes gedurende een halfuur in de oven plaatsen op 160°C, zo laten garen en dan warm houden.
  3. Gepofte auberginecrème: ca. 3 stukken aubergine doorprikken met een vleesvork en zo in de oven laten garen tot ze mooi zacht zijn. Ca. 1,5 uur op 200°C laten afbakken, daarna ontdoen van de pel en het vruchtvlees fijn cutteren, afsmaken met peper en zout tot een gladde massa.
  4. Afwerking: Het torentje op het bord leggen en afwerken met de auberginecrème, daarop het kroketje leggen en afwerken met een julienne van asperges afgesmaakt met een vinaigrette. Afwerken met jonge kruiden.

Recept met dank aan Franky Vanderhaeghe, Chef van Restaurant St. Nicolas.

A la une