Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Stoemp met oesterzwammen en spruitjes, gegratineerd met Père Joseph

Stoemp met oesterzwammen en spruitjes, gegratineerd met Père Joseph

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Père Joseph® in blok

    100 gr
  • bloemige aardappelen (nettogewicht, geschild)

    600 gr
  • spruitjes

    300 gr
  • oesterzwammen

    200 gr
  • volle melk

    15 cl
  • klontje boter

    1
  • peper en zout

Voorbereiding

1) Doe de spruitjes en de in stukken gesneden aardappelen in een kookpot. Bedek met koud water en breng aan de kook. Reken ongeveer 15 min kooktijd.
2) Snij intussen de oesterzwammen in stukken. Verwarm de boter in een pan en bak de oesterzwammen op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
3) Rasp de Père Joseph met de grove kant van de rasp en verwarm de ovengrill voor.
4) Giet de aardappelen en de spruitjes af en doe ze opnieuw in de kookpot (van het vuur). Voeg de melk toe en stamp alles zorgvuldig fijn. Doe er dan de oesterzwammen bij en breng op smaak met peper en zout.
5) Verdeel de stoemp over een ovenschaal, bestrooi met geraspte kaas en laat gratineren onder de grill.
6) Serveer warm bij worsten, geroosterd vlees, enz.

A la une