Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Slaatje met appel en Caprice des Dieux

Slaatje met appel en Caprice des Dieux

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Jonagold appel

    2
  • Gewassen veldsla

    200 g
  • Andijviesalade

    200 g
  • Kleine oesterzwammen

    200 g
  • Caprice des Dieux®

    200 g
  • Verse rozemarijn, fijngehakt

    2 takje
  • Honing

    2 eetlepel
  • Mosterd

    2 theelepel
  • Peper & zout

  • Olijfolie

  • Extra: noten naar keuze (facultatief)

Voorbereiding

  1. Was de appel, maar schil hem niet. Snij de appel in 4 en verwijder het klokhuis. Snij de appel nu in dunne plakjes.
  2. Snij de Caprice des Dieux in dunne plakjes en hak de noten grof.
  3. Schik een mix van de gewassen veldsla en andijviesalade in het midden van de borden.
  4. Maak een krans van afwisselend plakjes appel en plakjes Caprice des Dieux rond de salade.
  5. Zet een koekenpan op het vuur met wat olijfolie en bak de oesterzwammen. Draai deze regelmatig om zodanig dat de champignons aan alle kanten mooi bruin worden.
  6. Voeg de verse rozemarijn toe en breng het geheel op smaak met een snufje peper en zout.
  7. Doe voor de dressing de honing, de mosterd, 3 theelepels olijfolie in een kommetje en meng deze goed.
  8. Giet de dressing over de appel-Caprice des Dieux krans en laat het enkele minuten intrekken.
  9. Werk het geheel mooi af door er de gebakken oesterzwammen aan toe te voegen. Strooi er tot slot de grofgehakte noten (walnoten, hazelnoten, amandelnoten,…) over indien gewenst.

A la une