I Love Cheese

Slaatje met appel en Caprice des Dieux

Slaatje met appel en Caprice des Dieux

Slaatje met appel en Caprice des Dieux een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Caprice des Dieux 160 g
  • Jonagold appel 300 g
  • Gewassen veldsla 200 g
  • Andijviesalade 200 g
  • Kleine oesterzwammen 200 g
  • Honing 30 g
  • Olijfolie 15 g
  • Verse rozemarijn, fijngehakt 10 g
  • Mosterd 10 g
  • Peper 3 g
1. Was de appel, maar schil hem niet. Snij de appel in 4 en verwijder het klokhuis. Snij de appel nu in dunne plakjes.
2. Snij de Caprice des Dieux in dunne plakjes en hak de noten grof.
3. Schik een mix van de gewassen veldsla en andijviesalade in het midden van de borden.
4. Maak een krans van afwisselend plakjes appel en plakjes Caprice des Dieux rond de salade.
5. Zet een koekenpan op het vuur met wat olijfolie en bak de oesterzwammen. Draai deze regelmatig om zodanig dat de champignons aan alle kanten mooi bruin worden.
6. Voeg de verse rozemarijn toe en breng het geheel op smaak met een snufje peper.
7. Doe voor de dressing de honing, de mosterd, 3 theelepels olijfolie in een kommetje en meng deze goed.
8. Giet de dressing over de appel-Caprice des Dieux krans en laat het enkele minuten intrekken.
9. Werk het geheel mooi af door er de gebakken oesterzwammen aan toe te voegen. Strooi er tot slot de grofgehakte noten (walnoten, hazelnoten, amandelnoten,…) over indien gewenst.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kcal) 101,3 Energie (kJ) 423,5 Vetten (g) 6,5 Verzadigde vetzuren (g) 3,4 Koolhydraten (g) 7,0 Suikers (g) 5,6 Voedingsvezels (g) 1,3 Eiwitten (g) 3,9 Zout (g) 0,3

Slaatje met appel en Caprice des Dieux

Voorbereiding

  1. Was de appel, maar schil hem niet. Snij de appel in 4 en verwijder het klokhuis. Snij de appel nu in dunne plakjes.
  2. Snij de Caprice des Dieux in dunne plakjes en hak de noten grof.
  3. Schik een mix van de gewassen veldsla en andijviesalade in het midden van de borden.
  4. Maak een krans van afwisselend plakjes appel en plakjes Caprice des Dieux rond de salade.
  5. Zet een koekenpan op het vuur met wat olijfolie en bak de oesterzwammen. Draai deze regelmatig om zodanig dat de champignons aan alle kanten mooi bruin worden.
  6. Voeg de verse rozemarijn toe en breng het geheel op smaak met een snufje peper.
  7. Doe voor de dressing de honing, de mosterd, 3 theelepels olijfolie in een kommetje en meng deze goed.
  8. Giet de dressing over de appel-Caprice des Dieux krans en laat het enkele minuten intrekken.
  9. Werk het geheel mooi af door er de gebakken oesterzwammen aan toe te voegen. Strooi er tot slot de grofgehakte noten (walnoten, hazelnoten, amandelnoten,…) over indien gewenst.

Apports nutritionnels

Valeurs nutritionnelles Pour 100 g Par portion de 268,5
Energie 101,3 272,0
Energie 423,5 1136,8
Vetten 6,5 17,3
Verzadigde vetzuren 3,4 9,2
Koolhydraten 7,0 18,8
Suikers 5,6 15,1
Voedingsvezels 1,3 3,6
Eiwitten 3,9 10,4
Zout 0,3 0,8