I Love Cheese

Kaasverhalen

BBQ Recepten

BBQ Recepten

Assortiment
BBQ Recepten
Schrijver:
Savencia
Savencia

Heerlijke zomer recepten!

De mooie dagen zijn weer in het land, en dus wordt in tuinen en op terrassen in heel België weer volop gebarbecued. Met nieuwe technieken en wat creativiteit gebeurt dit bovendien heel wat verfijnder dan vroeger.

De oerkracht van vuur

pola-feu
Barbecueën werd ooit beschouwd als een primitieve manier van koken, maar die periode behoort voorgoed tot het verleden. Het ultieme bewijs is dat zelfs beroemde chef-koks niet langer aarzelen om het maximum te halen uit deze eeuwenoude en o zo gezellige bakwijze. De barbecue is dan ook het perfecte instrument om de dagelijkse keuken een gastronomische toets te geven. Zo wordt koken niet alleen leuk, maar ook echt kinderspel.

illubbq
Er valt bovendien veel te zeggen voor barbecueën: het is een heel eenvoudige én sociale activiteit in de openlucht waarmee verrukkelijke en tegelijk geraffineerde gerechten kunnen worden bereid. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat het lijstje met barbecuerecepten maar blijft aangroeien. Bovendien neemt ook het aantal ingrediënten toe en zijn heerlijke creaties mogelijk met de meest uiteenlopende voedingswaren.

pola-rustiqueOnze persoonlijke smaak en verbeelding zijn hierbij de enige grenzen. Met zijn rijk smakenpalet is ook kaas een graag geziene gast op de barbecue, en uitstekend geschikt voor deze bereidingswijze.

We geven dan ook graag twee receptjes uit de talloze mogelijkheden.

Barbecuerecepten

chavroux-grille-nl
pola-chavroux

Ingrediënten:

 • 16 gepekelde wijnbladeren
 • 8 partjes gedroogde tomaten in olie
 • 240 g Chavroux
 • 1 koffielepel gedroogde oregano
 • Olijfolie
 • Peper
 • 16 sneetjes goudgeel geroosterd brood

Bereiding:

 1. Droog de wijnbladeren en tomaten met absorberend papier.
 2. Neem een wijnblad en maak het vlak. Leg in het midden een sneetje Chavroux en strooi er in kleine blokjes gesneden gedroogde tomaat over. Voeg wat oregano, peper en olijfolie toe. Optioneel: probeer ook eens wat geroosterde pijnboompitten, voor een nog intensere smaak. Bedek het geheel met een tweede wijnblad. Plooi er de zijkanten van het onderste blad over, zodat de kaas volledig bedekt is. Herhaal dit alles met de resterende wijnbladeren.
 3. Plaats de gevulde wijnbladeren op een schotel, dek af met vershoudfolie en zet 30 minuten tot zes uur in de koelkast.
 4. Steek de barbecue aan. Olie het rooster in met behulp van een halve ui die u prikt met een vork en in olie dopt. Leg de bladeren op het hete rooster met de nerven naar boven. Laat elke zijde twee minuten lang roosteren. Het blad moet bruin worden en de kaas moet beginnen te smelten. Draai één keer om met behulp van een grijptang.
 5. Laat uw sneetjes brood één minuut goudgeel kleuren op de barbecue.
 6. Meteen opdienen, de kaas uit de bladeren halen (de wijnbladeren niet opeten) en met een vork op het geroosterde brood smeren.

gran-padano-nl

pola-padano

Ingrediënten:

 • 175 g geraspte Grana Padano
 • 125 g zure room
 • 8 tortilla’s (ronde Mexicaanse
  pannenkoekendie u in de supermarkt vindt)
 • 2 fijngehakte jonge uien
 • 1 tomaat
 • Verse koriander
 • 1 koffielepel komijn
 • Peper en zout

Bereiding:

 1. Meng in een kom de Grana Padano, de zure room, de uien, de in blokjes gesneden tomaat, de koriander en de komijn. Voeg peper en zout toe. Optioneel: probeer eens om enkele druppels Tabasco Jalapeño (groene Tabasco) toe te voegen.
 2. Steek de barbecue aan.
 3. Leg vier tortilla’s op het werkvlak en smeer ze in met het kaasmengsel. Bedek met de resterende tortilla’s en druk op de kaas om quesadilla’s te maken.
 4. Olie het rooster van de barbecue. Leg de quesadilla’s op het rooster en laat aan elke zijde twee tot vier minuten roosteren. Gebruik een spatel om ze te draaien.
 5. Snijd de quesadilla’s net als een pizza in acht stukken bij het opdienen.