I Love Cheese

Laatste recept

Gebakken brood met appel-venkeltartaar en Caprice des Dieux kaas

  • 20min
  • Budgetvriendelijk
Ontdekken
Bezig met laden
2 recepten gevonden

Bladerdeegkrans met groenten en Apérifrais Italienne

Bladerdeegkrans met groenten en Apérifrais Italienne een aperitief Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Apérifrais Italienne 1 vlootje
  • Kruimeldeeg 1 rol
  • Courgette 0,25
  • Kerstomaatjes 3
  • Tomatenpassata 3 eetlepels
  • Eidooier 1
  • Gedroogde oregano enkele blaadjes
  • peper 1 snuifje
1. Snij een cirkel van 22 cm doorsnede uit het deeg.
2. Maak met 4 insnijdingen een kruis in het midden van het deeg. De insnijdingen moeten 12 cm lang zijn.
3. Strijk de passata uit, maar stop aan de insnijdingen.
4. Snij de courgette in dunne plakjes en leg die overlappend op de passata, de hele krans rond.
5. Bestrooi met oregano.
6. Sla de punten van het deeg om op het garnituur.
7. Snij de kerstomaatjes in 4 en verdeel ze per 2 over alle punten.
8. Bestrijk de deegpunten met eigeel.
9. Bak de krans 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
10. Laat wat afkoelen en leg er dan per 2 de Apérifrais Italienne op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Bladerdeegkrans met groenten en Apérifrais Italienne

30 minuten

Polentahapjes met Apérifrais Italienne

Polentahapjes met Apérifrais Italienne een aperitief Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Apérifrais Italienne 1 vlootje
  • Melk 25 cl
  • Voorgekookte polenta 50 g
  • Courgette 70 g
  • Rode paprika 60 g
  • Ui 1
  • Honing 1 eetlepel
  • Zongedroogde tomaat 2 plakjes
1. Was de groenten en snij ze in kleine blokjes.
2. Verhit wat olie in een pan en fruit de groenten. Kruid met peper en zout. Laat 10 minuten zachtjes garen. Zet opzij.
3. Verwarm de melk in een kookpan. Voeg een afgestreken theelepel zout toe.
4. Voeg de polenta toe aan de hete melk en laat onder voortdurend roeren 10 minuten koken. De polenta zal dikker worden. Voeg op dat moment de groenten toe.
5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep er de polenta op.
6. Leg er een tweede vel bakpapier op en rol de polenta met een deegroller uit tot een dikte van 5 mm.
7. Zet 2 uur in de koelkast.
8. Hak ondertussen de ui fijn.
9. Giet de honing samen met een straaltje olie in een kookpot en doe er de uien bij. Laat 20 minuten op een zacht vuur karamelliseren. Roer af en toe. Laat afkoelen.
10. Neem de polenta uit de koelkast en maak met een uitsteekvormpje kleine cirkels.
11. Snij de zongedroogde tomaat in kleine stukjes.
12. Leg er wat ui, een stukje zongedroogde tomaat en een Apérifrais Italienne op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Polentahapjes met Apérifrais Italienne

60 minuten