I Love Cheese

Orloffgebraad met Passendale

Orloffgebraad met Passendale

Orloffgebraad met Passendale een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • varkensgebraad 1 kg
  • Passendale 6 sneden
  • gekookte ham (100g) 3 sneden
  • tomaten 2
  • Provençaalse kruiden
  • basilicumblaadjes 1 handvol
  • olijfolie
  • peper en zout
1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2. Snij de tomaten in schijfjes, de sneden Passendale in twee en de sneden ham in vier.
3. Snij het gebraad in plakken van 1 cm dik zonder volledig door te snijden zodat de plakken nog aan elkaar vastzitten. Kruid lichtjes met peper en zout en steek in elke opening ½ snede Passendale, ¼ snede ham en 1 schijfje tomaat.
4. Bestrooi met Provençaalse kruiden en steek 2 brochettestokjes doorheen alles zodat het gebraad één geheel blijft. Leg het in een ovenschaal, bedruip met een beetje olijfolie en zet 40 min in de oven. Bedek het dan met aluminiumfolie en laat het nog 20 min bakken.
5. Laat het gebraad 5 min afgedekt rusten en versnij het dan in plakken. Dien warm op met een beetje braadvocht en gehakt basilicum. Serveer met een groene groente en pasta.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Orloffgebraad met Passendale

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Snij de tomaten in schijfjes, de sneden Passendale in twee en de sneden ham in vier.
  3. Snij het gebraad in plakken van 1 cm dik zonder volledig door te snijden zodat de plakken nog aan elkaar vastzitten. Kruid lichtjes met peper en zout en steek in elke opening ½ snede Passendale, ¼ snede ham en 1 schijfje tomaat.
  4. Bestrooi met Provençaalse kruiden en steek 2 brochettestokjes doorheen alles zodat het gebraad één geheel blijft. Leg het in een ovenschaal, bedruip met een beetje olijfolie en zet 40 min in de oven. Bedek het dan met aluminiumfolie en laat het nog 20 min bakken.
  5. Laat het gebraad 5 min afgedekt rusten en versnij het dan in plakken. Dien warm op met een beetje braadvocht en gehakt basilicum. Serveer met een groene groente en pasta.
  • Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  • Snij de tomaten in schijfjes, de sneden Passendale in twee en de sneden ham in vier.
  • Snij het gebraad in plakken van 1 cm dik zonder volledig door te snijden zodat de plakken nog aan elkaar vastzitten. Kruid lichtjes met peper en zout en steek in elke opening ½ snede Passendale, ¼ snede ham en 1 schijfje tomaat.
  • Bestrooi met Provençaalse kruiden en steek 2 brochettestokjes doorheen alles zodat het gebraad één geheel blijft. Leg het in een ovenschaal, bedruip met een beetje olijfolie en zet 40 min in de oven. Bedek het dan met aluminiumfolie en laat het nog 20 min bakken.
  • Laat het gebraad 5 min afgedekt rusten en versnij het dan in plakken. Dien warm op met een beetje braadvocht en gehakt basilicum. Serveer met een groene groente en pasta.