I Love Cheese

Laatste recept

Aardbeienijs met St Môret op “charlotte” wijze

  • 20min
  • Budgetvriendelijk
Ontdekken
Bezig met laden
2 recepten gevonden

Boterham van het hoge Noorden met Passendale

Boterham van het hoge Noorden met Passendale een picknick Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Roggebrood of zuurdesembrood 4 dikke sneden
  • Wilde (of gerookte) zalm of gravad lax 4 plakjes
  • Passendale® Fruitig of Caractère 4 sneden
  • Halvolle smeerboter van Balade
  • * Voor de hummus van rode biet:
  • Cannellinibonen 400 g
  • Teentje look 1
  • Sjalot 0.5
  • Gekookte rode bieten 3
  • Tahinipasta 2 theelepels
  • Komijn 1 theelepel
  • Sap limoen of citroen 0.5
  • Zwarte peper en een snuifje zeezout
  • * Garnituren:
  • Je favoriete sla
  • Rode biet 100 g
  • Groene appel in brunoise 0,5
  • Olijfolie 1 koffielepel
  • wittewijnazijn 1 koffielepel
  • Zure room 2 eetlepels
  • Mirikswortelpasta 1 eetlepel
  • Lompviseitjes 1 koffielepel
  • Enkele druppels citroensap
  • Takjes verse dille
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Boterham van het hoge Noorden met Passendale

30 minuten

Pulled bread met Passendale

Pulled bread met Passendale een aperitief Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Groot rond brood (rogge of zuurdesem) niet gesneden 1
  • Passendale> Fruitig sneetjes 1 pakje
  • Passendale Classic bloc 1 pakje
  • Balade smeerboter
  • Dagelijkse roomboter van Balade (om te bakken)
  • Enkele takjes verse tijm
  • honing 1 el
  • Pecannoten grof gehakt 2 handjes
  • Parmaham (voor de vegetariërs zonder) 3 sneden
  • Veenbessen 1 handvol
1. Verwarm de oven op 180°C.
2. Snij met een kartelmes een kruispatroon in  het brood tot 2 cm van de bodem.
3. Bak de pecannoten licht aan in een droge pan.
4. Voeg 1 el dagelijkse Balade roomboter toe in de pan, enkele takjes verse tijm en 1-2 el honing.
5. Smeer de inkepingen genereus in met halfvolle Balade boter
6. Vul de holtes met gescheurde stukjes Passendale Fruitig, enkele takjes tijm en reepjes parmaham.
7. Vul het brood verder op met de veenbessen en de gebakken pecannoten (hou een restje op kant).
8. Verpak het brood in bakpapier en verwarm circa 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.
9. Neem het brood uit de oven, open het bakpapier en vul voorzichtig met de rest van de pecannoten en kleine blokjes Passendale Classic.
10. Bak het brood vervolgens (onbedekt) nog circa 5 minuten af tot de kaas gesmolten is en serveer het brood warm.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Pulled bread met Passendale

10 minuten