Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Tartiflette met Le Rustique Raclette, zoete aardappelen en chorizo

Tartiflette met Le Rustique Raclette, zoete aardappelen en chorizo

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Le Rustique Raclette Natuur

    1 pakje (420g)
  • Chorizo (zacht of pikant, naar keuze)

    300 g
  • Zoete aardappelen

    600 g
  • Vastkokende aardappelen

    600 g
  • Uien

    2
  • Zoete witte wijn

    15 cl
  • Room

    15 cl
  • Olijfolie

    1 eetlepel
  • Gedroogde oregano

    1 afgestreken eetlepel
  • Peper

Voedingswaarden voor 100 g

  • Energie
    841 kJ
  • Energie
    201 kcal
  • Vetten
    14 g
  • waarvan verzadigde vetzuren
    7.7 g
  • Koolhydraten
    8.4 g
  • waarvan suikers
    2 g
  • Vezels
    1.4 g
  • Eiwitten
    9.6 g
  • Zout
    0.59 g

Dit hartige gerecht is perfect om hongerige gasten tevreden te stellen die actief zijn geweest, bijvoorbeeld na een namiddagje stappen. Je kan ook kleinere porties serveren en die opdienen met een salade van rauwe groentjes zodat de maaltijd meer groenten bevat.

Voorbereiding

  1. Kook de zoete aardappelen en gewone aardappelen met de schil er nog aan (je kunt ze stomen, koken in water of in de microgolfoven). Ze moeten wel een beetje stevig blijven.
  2. Verwarm de oven voor op 210 °C (gasstand 7).
  3. Hak de uien fijn en fruit ze op laag vuur in een braadpan met olie in.
  4. Trek het vel van de chorizo en snij de worst in schijfjes. Doe ze in de braadpan, bestrooi met oregano en bak 5 min op matig vuur. Giet er de witte wijn bij en laat voor 1/3 inkoken op hoog vuur. Voeg de room toe, kruid met peper en neem van het vuur.
  5. Schil de aardappelen (gewone en zoete), snij ze in halve schijfjes en doe ze in de braadpan. Roer goed.
  6. Giet de bereiding in een grote ovenschaal en leg er de racletteplakjes op, twee per twee op elkaar (afhankelijk van de grootte van de schotel kun je een deel van de racletteplakjes in het midden van de schotel steken). Laat 15 min kleuren in de oven.
  7. Dien warm op met een grote kom sla.

Tip: als je tartiflette vegetarisch moet zijn, kun je de chorizo vervangen

A la une