Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Taart met Chaumes<sup>®</sup>, tomaten en aardappelen

Taart met Chaumes®, tomaten en aardappelen

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Chaumes ®

    200 gr
  • aardappelen (nettogewicht, geschild)

    500 gr
  • tomaten

    3
  • rauwe ham

    100 gr
  • gehakte peterselie

  • peper

  • plak kruimeldeeg

    1

Voorbereiding

1) Snij de aardappelen in kleine blokjes en gaar ze, zonder zout, op je eigen manier (koken in water of in de microgolfoven of stomen).
2) Spoel ze onder koud water en laat uitlekken.
3) Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4) Pel, ontpit en snij de tomaten in blokjes. Snij de Chaumes® ook in blokjes en hak de ham in stukjes. Doe alles in een grote kom en voeg de aardappelblokjes en peper toe en meng.
5) Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg. Verdeel de bereiding gelijkmatig over de taartbodem en laat 25 min in de oven bakken.
6) Bestrooi met gehakte peterselie en serveer warm als voor – of hoofdgerecht met een salade.

Tip: Voeg geen zout aan de bereiding toe : het zout in de ham en de kaas is voldoende om het geheel te kruiden.

A la une