I Love Cheese

Soezen met Passendale Classic

Soezen met Passendale Classic

Soezen met Passendale Classic een snack Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Melk 250 g
  • Zout 2 snufje
  • Boter 160 g
  • Bloem 250 g
  • eieren 6
  • Passendale® Classic in blok 200 gr
  • Water 250 gr
  • Voor het goudgele kleurtje:
  • Zout 2 snufje
  • Ei 2
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Doe het water, de melk, het zout en de boter (in blokjes) samen in een kookpot.
3. Zet op een laag vuur en roer tot de boter is gesmolten.
4. Neem van het vuur, doe er in één keer de bloem bij en roer.
5. Zet de pan weer 1 min op het vuur terwijl je krachtig blijft roeren om het deeg te drogen en laat dan afkoelen.
6. Doe er één voor één de eieren bij om het deeg elastisch te maken.
7. Voeg 50 g Passendale Classic toe en roer.
8. Giet het deeg in een spuitzak met een spuitmond van 10 mm.
9. Bekleed de bakplaat met bakpapier en spuit er soezen op.
10. Klop het ei onder het zout.
11. Gebruik een borsteltje om er de soezen mee in te strijken.
12. Bestrooi met de rest van de Passendale en schuif voor ongeveer 15 min in de oven.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Soezen met Passendale Classic

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe het water, de melk, het zout en de boter (in blokjes) samen in een kookpot.
  3. Zet op een laag vuur en roer tot de boter is gesmolten.
  4. Neem van het vuur, doe er in één keer de bloem bij en roer.
  5. Zet de pan weer 1 min op het vuur terwijl je krachtig blijft roeren om het deeg te drogen en laat dan afkoelen.
  6. Doe er één voor één de eieren bij om het deeg elastisch te maken.
  7. Voeg 50 g Passendale Classic toe en roer.
  8. Giet het deeg in een spuitzak met een spuitmond van 10 mm.
  9. Bekleed de bakplaat met bakpapier en spuit er soezen op.
  10. Klop het ei onder het zout.
  11. Gebruik een borsteltje om er de soezen mee in te strijken.
  12. Bestrooi met de rest van de Passendale en schuif voor ongeveer 15 min in de oven.

Tip van de kok: Wacht tot het mengsel is afgekoeld voor je er de eieren aan toevoegt. Anders koken ze mee en zal het deeg niet glad zijn.

Dit recept is een creatie van sterrenchef ​David Martin.

-0,75
Download hier uw kortingsbon van 0,75€ !