I Love Cheese

Salade van quinoa met Passendale

Salade van quinoa met Passendale

Salade van quinoa met Passendale een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Passendale Classic (250 g) 1 blok
  • quinoa 180 g
  • dikke tomaten 2
  • avocado 1
  • rode ui (of 1 kleine) 0.5
  • citroen 0.5
  • olijfolie 4 eetlepels
  • gehakte bladpeterselie 2 eetlepels
  • gehakte koriander 2 eetlepels
  • peper en zout
1. Spoel en strooi de quinoa daarna in een grote hoeveelheid gezouten, kokend water. Laat 12 à 15 min koken (afhankelijk van eigen smaak), giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
2. Doe het citroensap in een grote kom, voeg de in blokjes gesneden avocado toe en meng goed.
3. Ontpit en snij de tomaten in blokjes. Snipper de rode ui fijn. Verwijder de korst van de Passendale®  en snij de kaas dan in kleine blokjes.
4. Doe alles bij in de kom en voeg ook de kruiden toe, de quinoa en de olijfolie. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
5. Dek af en laat 30 min in de koelkast rusten vooraleer te serveren.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Salade van quinoa met Passendale

Voorbereiding

  1. Spoel en strooi de quinoa daarna in een grote hoeveelheid gezouten, kokend water. Laat 12 à 15 min koken (afhankelijk van eigen smaak), giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
  2. Doe het citroensap in een grote kom, voeg de in blokjes gesneden avocado toe en meng goed.
  3. Ontpit en snij de tomaten in blokjes. Snipper de rode ui fijn. Verwijder de korst van de Passendale®  en snij de kaas dan in kleine blokjes.
  4. Doe alles bij in de kom en voeg ook de kruiden toe, de quinoa en de olijfolie. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  5. Dek af en laat 30 min in de koelkast rusten vooraleer te serveren.
  • Spoel en strooi de quinoa daarna in een grote hoeveelheid gezouten, kokend water. Laat 12 à 15 min koken (afhankelijk van eigen smaak), giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
  • Doe het citroensap in een grote kom, voeg de in blokjes gesneden avocado toe en meng goed.
  • Ontpit en snij de tomaten in blokjes. Snipper de rode ui fijn. Verwijder de korst van de Passendale®  en snij de kaas dan in kleine blokjes.
  • Doe alles bij in de kom en voeg ook de kruiden toe, de quinoa en de olijfolie. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  • Dek af en laat 30 min in de koelkast rusten vooraleer te serveren.

Deze heerlijke salade kan je serveren voor de lunch, bij geroosterde vis- of vleesbereidingen of als buffetgerecht.