I Love Cheese

Penne met pancetta en raclettekaas Le Rustique- Saus

Penne met pancetta en raclettekaas Le Rustique- Saus

Penne met pancetta en raclettekaas Le Rustique- Saus een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Raclette classique Le Rustique-kaas 5 sneetjes
  • penne 400 g
  • sjalotten 2
  • droge witte wijn 20 cl
  • pancetta 8 sneetjes
  • olijfolie 1 eetlepel
  • zout & pepper
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Penne met pancetta en raclettekaas Le Rustique- Saus

1) Pel en snipper de sjalotten. Doe de korst van de kaas en snijd hem in blokjes.
2) Fruit de sjalotjes in een hete pan met de olijfolie. Voeg de witte wijn toe en laat sudderen tot hij verdampt is. Doe vervolgens de pancetta erbij en fruit gedurende 5 minuten op een heet vuur. Breng op smaak met zout en peper.
3) Verwarm de room en de raclettekaas Le Rustique zachtjes in een steelpannetje tot de kaas helemaal gesmolten is. Breng op smaak met zout en peper.
4) Kook de pasta in ruim water met wat zout volgens de op de verpakking aangegeven tijd. Giet hem af en bewaar 1 eetlepel van het kookvocht. Doe hem samen met de eetlepel kookvocht in de pan met het garnituur en laat 5 minuten fruiten; doe er dan de roomsaus bij en meng alles dooreen.

Tip: je kunt de pancetta vervangen door andere fijne vleeswaren, zoals spek in reepjes of fijngesneden parmaham.