I Love Cheese

Luxeboterham met St Môret, veelkleurige radijsjes en koriander

Luxeboterham met St Môret, veelkleurige radijsjes en koriander

Luxeboterham met St Môret, veelkleurige radijsjes en koriander een bijgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • chinese radijs (daikon) 1
  • bosje rode radijsjes 1
  • zwarte radijs 1
  • rucola 100 gram
  • koriander 1 bosje
  • St Môret 250 gram
  • honingazijn 1 eetlepel(s)
  • notenolie 1 eetlepel(s)
  • bosje roze radijsjes 1
  • Fleur de sel en peper uit de molen
  • volkorenbrood 400 g
1. Verwijder de steeltjes en was alle radijzen zonder ze te mengen. Dep de radijsjes droog, snij ze in plakjes en zet ze in de koelkast. Bestrooi de roze radijzen lichtjes met een snuifje saffraan.
2. Was en ontsteel de koriander en zet die aan de kant.
3. Snij het brood in sneden van ongeveer 1,5 cm dik en rooster die lichtjes. Bestrijk de boterhammen met een dikke laag St Môret.
4. Breng alle radijzen op smaak met een vleugje honingazijn, hazelnotenolie, fleur de sel en peper en meng hier de korianderblaadjes onder.
5. Beleg de boterhammen met St Môret met de radijsjes. Werk af met rucola, enkele korrels fleur de sel, peper en notenolie.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Luxeboterham met St Môret, veelkleurige radijsjes en koriander

Voorbereiding

  1. Verwijder de steeltjes en was alle radijzen zonder ze te mengen. Dep de radijsjes droog, snij ze in plakjes en zet ze in de koelkast. Bestrooi de roze radijzen lichtjes met een snuifje saffraan.
  2. Was en ontsteel de koriander en zet die aan de kant.
  3. Snij het brood in sneden van ongeveer 1,5 cm dik en rooster die lichtjes. Bestrijk de boterhammen met een dikke laag St Môret.
  4. Breng alle radijzen op smaak met een vleugje honingazijn, hazelnotenolie, fleur de sel en peper en meng hier de korianderblaadjes onder.
  5. Beleg de boterhammen met St Môret met de radijsjes. Werk af met rucola, enkele korrels fleur de sel, peper en notenolie.