I Love Cheese

Hartige wafels met prei en St Môret

Hartige wafels met prei en St Môret

Hartige wafels met prei en St Môret een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • St Môret 205 g
  • bloem 250 g
  • bakpoeder 1 zakje
  • natriumbicarbonaat 1 theelepel
  • zout 1 theelepel
  • suiker 1 theelepel
  • eieren 2
  • yoghurt 1 (125g)
  • melk 125 ml
  • olie 1 eetlepel
  • geraspte comtékaas 100 g
  • prei 1
  • peper 1 draai aan de molen
1. Was de prei. Scheid het groen van het wit. Hak het groene deel fijn en snij het wit in ringetjes. Bak de groene prei 5 minuten op laag vuur in wat olie. Schep uit de pan. Bak het preiwit in hetzelfde bakvet 10 minuten op laag vuur.
2. Vermeng de bloem, het bakpoeder, het bicarbonaat, de suiker en het zout in een kom. Vermeng in een andere kom 125 g St Môret, de yoghurt, de eieren, de melk en de olie. Schep de bloem onder dit mengsel. Doe er het groen van de prei, de geraspte kaas en peper bij.
3. Bak de wafels in een wafelijzer.
4. Om te serveren: leg een wafel op een bord, schep er 10 g St Môret en enkele preiringen op, leg er een tweede wafel op, dan weer 10 g St Môret, en werk af met enkele preiringen. Dit is ook lekker met in de pan gebakken kwarteleitjes."
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Hartige wafels met prei en St Môret


Zoete wafels kennen we allemaal. Maar je kunt er ook hartige versies van maken, voor een heerlijke maaltijd! In dit recept gebruiken we prei en eieren.

Voorbereiding

  1. Was de prei. Scheid het groen van het wit. Hak het groene deel fijn en snij het wit in ringetjes. Bak de groene prei 5 minuten op laag vuur in wat olie. Schep uit de pan. Bak het preiwit in hetzelfde bakvet 10 minuten op laag vuur.
  2. Vermeng de bloem, het bakpoeder, het bicarbonaat, de suiker en het zout in een kom. Vermeng in een andere kom 125 g St Môret, de yoghurt, de eieren, de melk en de olie. Schep de bloem onder dit mengsel. Doe er het groen van de prei, de geraspte kaas en peper bij.
  3. Bak de wafels in een wafelijzer.
  4. Om te serveren: leg een wafel op een bord, schep er 10 g St Môret en enkele preiringen op, leg er een tweede wafel op, dan weer 10 g St Môret, en werk af met enkele preiringen. Dit is ook lekker met in de pan gebakken kwarteleitjes."