Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Gebakken Bûche Chavroux met roze peperbessen en karamel, gemengde salade

Gebakken Bûche Chavroux met roze peperbessen en karamel, gemengde salade

Voedselbereiding :
max. 30 tot 60 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • sherry azijn

    2 cl
  • zeezout

  • peper

  • mesclun

    300 gr
  • zout

  • citroen

    1
  • courgette(s)

    1
  • boerenbrood

    6 sneetjes
  • roze peperbessen

    10 gr
  • basterdsuiker

    50 gr
  • Bûche Chavroux®

    2

Voorbereiding

Was de courgette en verwijder beide uiteinden, snij de courgette met een dunschiller in lange dunne stroken. Draai de courgette daarbij voortdurend om, om de pitjes zo veel mogelijk te vermijden en leg de stroken op een bord.
Was en rasp de citroenschil en pers de citroen uit.
Besprenkel de courgettes met een scheutje olijfolie en een beetje citroensap. Kruid met zout en fleur de sel en laat de courgette dan 15 minuten marineren met de citroenschil.

Was de salade en controleer of hij helemaal schoon is.

Snij de Bûche Chavroux in 18 dikke plakken. Wikkel 1 of 2 uitgelekte courgettestroken rond elk plakje geitenkaas en steek er een tandenstoker door.
Plet de roze peperbessen.

Verwarm de oven voor op de grillstand.
Snij de sneden boerenbrood in 3 en rooster ze lichtjes onder de ovengrill.

Doe de suiker in een warme pan en laat die smelten zonder te roeren. Als de suiker een karamelkleur krijgt, voeg dan de roze peperbessen en de plakjes geitenkaas toe. Bak de geitenkaasjes 1 minuut aan elke kant, neem ze voorzichtig uit de pan en leg ze op de sneetjes geroosterd brood.

Breng de salade op smaak met olie, azijn, fleur de sel en peper.
Leg een bergje salade in het midden van een plat bord en leg dan op elk bord sneetjes brood en plakjes gebakken Bûche Chavroux. Dien onmiddellijk op.

A la une