Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Croque met St Môret Bio choco en peer

Croque met St Môret Bio choco en peer

Zin om je dag op te vrolijken met een lekker tussendoortje? Dan is dit recept van The Messy Chef (themessychef.be) precies wat je nodig hebt! Een ware lekkernij, met de heerlijke smaak van St Môret Bio vermengd met hazelnoten en chocolade, en peren in het midden.

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een snack

Ingrediënten

4 personen
  • Sneetjes brood ( naar keuze )

    8
  • Klontje boter

  • Chocolade

    150 g
  • Hazelnoot

    50 g
  • St Môret Bio

    1 Vlootje
  • Snufje zout

  • Peer

    1

Voorbereiding

Snijd de korstjes van het brood.

  1. Rooster de hazelnoten even in een droge pan en hak ze daarna fijn met je mes of met een kleine keukenrobot.
  2. Doe de St Môret Bio in een glazen kom samen met de chocolade. Kruid met een klein snufje zout. Zet 2 minuten in de microgolfoven. Haal de kom er uit meng met een spatel alles onder mekaar. Voeg de hazelnoot toe. Giet in een leuk potje en laat opstijven in de koelkast.
  3. Snijd met een mandoline of met een scherp mes dunne plakjes van de peer.
  4. Neem telkens 2 boterhammen. Smeer ze in met de choco en leg er de plakjes peer tussen.
  5. Smelt een klontje boter in een grote pan. Bak de croque krokant langs beide kanten en serveer.

A la une