Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Camembert Coeur de Lion uit de oven, met look en ciderazijn, lekkere brochettes

Camembert Coeur de Lion uit de oven, met look en ciderazijn, lekkere brochettes

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Camembert Coeur de Lion®

    1
  • granny Smith appelen

    2
  • champignons

    300 gr
  • knoflookteentje

    1
  • ciderazijn

    2 eetlepels
  • enkele zwarte peperkorrels

  • enkele roze peperkorrels

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180? (th. 6). Snij met een mes een cirkel van ongeveer 3 cm diameter uit de bovenste korst van de kaas. Hol dit uit met een lepeltje. Vul de holte met de ciderazijn en het geplette knoflookteentje en zet de korstcirkel er terug op. Zet 20 minuten in de oven op een bakplaat.

Was de groene appelen, snij ze in kwartjes en verwijder het klokhuis. Leg de kwartjes aan de kant.

Haal het kaasdoosje voorzichtig uit de oven, meng de kaas met een lepeltje zodat de azijn goed verdeeld is, hak een appelkwartje fijn en leg dit op de kaas.

Om de brochettes te maken, steek je afwisselend de resterende in blokjes gesneden appelkwartjes en de fijngehakte champignons op houten prikkers. Leg de brochettes op de borden en dien de warme camembert in zijn doos onmiddellijk op.

A la une