Recepten voor elke smaak!

Wortelpuree en verrassende hapjes met Fol Épi

  • Versturen naar een vriend
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pincée(s)
  • 1 pincée(s)
  • 1 cuillère(s) à café
  • 8 unité(s)
  • 250 gramme(s)
  • 250 gramme(s)
  • 380 gramme(s)
  • 4 tranche(s)
  • 120 gramme(s)

I Love Cheese
berekent de hoeveelheden!

Personen

4

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150°C (th. 5). Snij de broccoli in roosjes en kook die zo’n 5 à 6 minuten in gezouten kokend water (ze moeten lichtjes knapperig blijven), giet de roosjes af en laat ze afkoelen onder stromend water.
Snij de Fol Épi in lange, dunne plakjes met een dunschiller. Snij de sneetjes rauwe ham in reepjes.
Leg de plakjes Fol Épi op de reepjes ham. Leg in het midden een broccoliroosje, een kerstomaatje of een champignon. Wikkel de reepjes rond de groenten en steek er een houten prikker door om alles vast te zetten. Maak hapjes tot alle broccoliroosjes en champignons opgebruikt zijn.
Vet een bakplaat in met olie. Leg er de hapjes op en kruid die lichtjes met wat peper. Zet 2 tot 3 minuten in de oven: de kaas moet net beginnen te smelten.
Warm intussen de wortelpuree op in de microgolfoven.
Serveer de hapjes met de wortelpuree en de resterende kerstomaatjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *